Almanya’da Meslek Eğitiminin önemli üç alanı vardır
a)Meslek eğitimi, genç insanları meslek yaşamına hazırlar. İş yerinde eğitim Almanya’da “Meslek eğitiminde dual (ikili) sistem” içinde düzenlenmiştir. Dual sistem eğitimin hem iş yerinde hem demeslek okulunda yapılması anlamına gelmektedir.
b)Sürekli eğitim ve hizmet içi eğitim:Mesleki bilgileri geliştirme ve mesleki yükselme olanağı sağlar.
c)Meslek değiştirme; Ekonomik ve teknik ge-lişmeler sonucu öğrenilen meslek alanında iş bulunamıyorsa ya da meslek geçersizse veya çalışan kişi sağlık nedenlerinden ötürü mesle-ğini artık yapamıyorsa yeni bir mesleğin öğrenilmesi gerekli olabilir.
Eğitim süresi:Dual sistemde eğitim süresi, ya-pılacak işin niteliğine ve meslek eğitimi yapacak kişinin daha önceki eğitimine bağlı olarak 2-3 ya da 3,5 yıl sürebilir. Genelde 3yıldır. Temel olara kişinin zorunlu eğitim süresini bitirmiş olması istenir.
Yarı zamanlı meslek eğitimi; Özellikle genç anneler, babalar ya da bakım hizmetiverenler için ailevi görevlerinin yanı sıra bir meslek eğitimi görmeleri için bir fırsat sunar. Eğitim görenlerin bu çerçevede haftada en az 25 saat çalışmaları gerekir. Yarı zamanlımeslek eğitimi, toplam eğitim süresinin mutlaka uzamasına neden olmaz.
Eğitim Sözleşme: Meslek eğitimi başlamadan önce eğitim veren kurum ya da işletmeyle eğitim alacak kişi arasında bir anlaşma imzalanır. Genelde 1 ay ile 4 ay arasında bir deneme süresi öngörülür.
Meslek eğitimi bir yasayla belirtilmiştir. Eğitim veren ve eğitim alanın hak ve yükümlülükleri, denetleyici kurumların yetkileri ve genel anlamda meslek eğitiminin koşulları bu yasayla belirlenmiştir. Ayrıca meslek okulu dersleri için eyaletlerin okul yasaları geçerlidir.
Almanya da yaklaşık 400 tanımlanmış meslek vardır. Bundan dolayı herhangi bir mesleğe karar vermeden önce geniş çaplı bir danışmanlık hizmeti almakta fayda vardır
Meslek eğitimine dair daha geniş bilgiler Sanayi ve Ticaret Odalarından (IHK: www.dihk.de/), Esnaf ve Zanaatkâr Odalarından (Handwerkskammer: www.handwerkskammer.de/ ), İş dairelerinden (Arbeitsagentur :www.arbeitsagentur.de/) ve göçmen danışmanlık bürolarından edinilebilir.
Meslek Eğitiminin Yapıldığı Yerler:
*İşletmelerde,
*Kamu hizmetinde yani, idari ve resmi kurumlarda,
*Özel iş yerleri örneğin; doktor, avukat, mimarlık bürolarında v.b,
*Eğitim kurumları, okullar ve meslek okullarında meslek eğitimi yapılmaktadır.
İkamet Bölgenizde Konuyla İlgili Bilgi Alabileceğiniz Yerler:
• İş Bulma Ajansının Meslek Danışmanlığı
• Yetişkin Göçmenlere Yönelik Göçmen Danışmanlığı ve Genç Göçmenlere Yönelik Hizmetler
Merhaba,
Suresiz oturum başvurumun degerlendirme surecinde (2020’den beri) zamanlamalar ve bilgi akisi acısından bazı eksikler oldugunu dusunuyorum.
Bu durumu nasıl kominike edebilirim? Nereye başvurabilirim?
Teşekkürler
Merhaba Dilek Hanım,
Yabancılar dairesinden randevu talebi oluşturarak ya da mail üzerinden bilgi almayı deneyebilirsiniz. Hukuki bir destek alıp yetkilendirdiğiniz avukat bunu sizin yerinize yapabilir.
Ancak geçerli bir oturumunuz varsa yoğunluk sizin dosyaınızın işlemini geriye atabilirler.
Yaşadığınız yerde bulunan Welcome Center ya da göç danışmanlığı bürolarından da bilgi almanız mümkün. Göç danışmanlığı bürosu için size en yakın adrese bu link üzerinden ulaşabilirsiniz. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/
İyi şanslar
Merhaba Melek hanim,
Cevabiniz icin çok teşekkürler. Dun cevap alabildim yabancilar dairesinden. Cevabi avukatım araciligi ile aldım. Bana iletilen karar, Almanya’daki yaşantımla ilgili son karar niteliğindeydi. Daire’nin verdigi karardan ben memnun kalmadım. Uzun sureli oturum izni başvuruma sinirli vize verdiler. Mahkeme surecini düşünmeden once, itirazımı Almanya’da nasıl kominike edebilirim?
Cok teşekkürler
Selamlar
Dilek Hanım,
Mahkeme sürecine şimdilik girmenizi önermem. Dairenin takdir yetkisi var çünkü.
Bu gibi durumlarda iş sözleşmenizin süresi ve dil düzeyiniz belirleyici. Eğer B1 ve üstü Almanca biliyorsanız; iş sözleşmeniz de süresiz ise süresiz oturum verirler. Aksi söz konusuyla sınırlı oturum verilir. Bu durumu göz önünde bulundurarak itirazınızı yapmanızı öneririm.
İyi şanslar
Merhabalar, denklik için bilgi alabilir miyim?
Merhaba Azat Bey,
Denklik çok geniş, kapsamlı ve bölüme, diplomaya göre değişen bir durum.
Web sayfamızdan kayıt olabilirseniz durumunuza uygun sizi bilgilendirebiliriz.
https://almanya-danismanlik.eu/ “Ücretsiz danışmanlık” yazan yeşil buton üzerinden kayıt olmanız durumunda ekip arkadaşlarım mesai saatleri içerisinde size ulaşacaklar.
Kolay gelsin
Ben güneş enerjisi için meslek yapmak için hangi belgeler gerekiyor
Merhaba İbrahim bey,
Sorunuzu net anlamamakla birlikte güneş enerjisi alanında Almanya’da meslek eğitimi yapmak istediğinizi varsayıyorum.
En az lise mezunu olmanız, B2 düzeyinde Almanca bildiğinizi belgelemeniz ve bu alanda size eğitimi verecek bir işverenden meslek eğitimi sözleşmesi edinmeniz gerekir. Ayrıca vize için gereken standart evrakları da hazırlamanız gerekir.
Web sayfamızdan kayıt olabilirseniz durumunuza uygun sizi bilgilendirebiliriz.
https://almanya-danismanlik.eu/ “Ücretsiz danışmanlık” yazan yeşil buton üzerinden kayıt olmanız durumunda ekip arkadaşlarım mesai saatleri içerisinde size ulaşacaklar.
Kolay gelsin
Merhaba şuan türkiyede almanca öğretmenliği okuyorum.Nasıl ausbildung bulabilirim ve evlenirsem eşimle gidebilir miyim?
Merhaba Arda Bey,
Bunun çeşitli seçenekleri var.
Bizi arayabilirseniz durumunuza uygun bilgilendirme yapalım.
Web sayfamızdan kayıt olabilirseniz durumunuza uygun sizi bilgilendirebiliriz.
https://almanya-danismanlik.eu/ “Ücretsiz danışmanlık” yazan yeşil buton üzerinden kayıt olmanız durumunda ekip arkadaşlarım mesai saatleri içerisinde size ulaşacaklar.
Kolay gelsin
ausbildung yapanlar es getirebilir mi?
Merhaba Ülkü Hanım,
Eş için gerekli miktarda bloke hesap açmanız durumunda mümkün.
Kolay gelsin
Merhaba ben 39 yaşındayım şuan almanyadayim ablamın yanındayim , B1 kursuna gittim aber burdaki insanlar 120 km hızlı konustugu için inanın kendimi A1 basinda gibi hissediyorum nefes almadan konuşuyorlar sanki , ben ausbildung yapmak istiyorum nasıl bir yol izlemem lazım lise mezunuyum , noterden yeminli tercüman dan almancaya çevirdim , apostil yaptirdim, ausbildung ne is olsa yapicam o duruma geldim
Merhaba Seda Hanım,
Anlamak ve aynı hızda konuşmak için kendinize zaman tanıyın.
Ausbildung için lise diplomasının denkliği gerekebilir. Federal İş Ajansı ya da IQ Netzwerk’ten danışmanlık almanızı öneririm.
İyi şanslar
Merhabalar ben Türkiye’de açık lise mezunuyum,Bu Almanya’da ausbildung yapmam için engel mi?
Merhaba Anıl Bey,
Kısıtla alanlarda Ausbildung yapabilirsiniz. Ancak ek eğitimler alarak lise diplomanızı yükseltme şansınız da var.
Bilginiz olsun
Ek eğitimi nasıl alabilirim?
Anıl Bey,
Denklik yapıldıktan sonra elinize, diplomanızın Almanya’da hangi okula denk geldiği ile ilgili resmi belge ulaşır. Meslek eğitimi yapmak istediğiniz alan için diplomaız yeterliyse sorun yok. Eğitime başlanır. Ancak yeterli olmazsa hem içerik hem de bu ek eğitimin nerede ve nasıl alınacağı ile ilgili bilgi verilir size.
Bilginiz olsun
Merak ettiğim bir şey daha var.Açık lise diplomasyıla hangi alanlarda ausbildung yapabilirim?
Anıl Bey,
web sayfamızdan “ücretsiz danışmanlık için tıkla” kısmından kayıt olabilirseniz ekibimizden arkadaşlar danışmanlık vermek üzere sizi arayabilir ve durumunuza uygun bilgileri paylaşabilir ve önerilerde bulunabilirler.
https://almanya-danismanlik.eu/
Kolay gelsin
Merhaba ben 8 ay önce Almanya’ya kaçak geldim bamfdan aldığım ücretsiz uyum kursu kağıdıyla kursa başlayacağım bu kurstan alacağım b1 belgesiyle ausbuldinge başlayabılır mıyım
Merhaba Ceyda Hanım,
Bu konuda Jobcenter ve Arbeitsagentur size yol gösterir. B1 düzeyinde Almanca ile eğitim yapılacak bölümler var. Ya da B2 almak belki daha avantajlı olur. Bu kurumlarla mutlaka iletişime geçmenizi öneririm.
İyi şanslar
Merhaba işverenin işe alma niyet mektubu denklik süresinin kısaltır mı?
Denklik işlerimi sonrası b2 isteniyor ama almanya da b2 kurs kayıt belgesi bildirsek b1 ile gidebilir miyiz? B2 yi orda çalışırken alabiliyor muyuz. Teşekkür ediyorum.
Merhaba Kaan Bey,
Sorularınız meslek durumuna göre farklılık gösterebilir. Yine de söylediklerinizin duruma göre mümkün olduğunu belirtebilirim.
Size önerim, Web sayfamızdan “ücretsiz danışmanlık için tıkla” kısmından kayıt olabilirseniz ekibimizden arkadaşlar danışmanlık vermek üzere sizi mesai saatleri arasında arayabilir ve durumunuza uygun bilgileri paylaşabilirler.
https://almanya-danismanlik.eu/
Kolay gelsin
Merhaba
Ben buraya iş kur üzeri 3 aylık vize ile geldim bir şirket buldum 2 aydır çalşıyorum vizem bitti geçici vize aldım 3 aylık ama çalışma iznim çıkmadı yabancı şube çalıştığım iş üzeri. Türkiye den sertifika istedi ama tam olrak hangi belgeleri istiyor o da bilmiyor bende bu konu hakkında bilgisi olan var mı
Merhaba İhsan Bey,
Mesleki eğitimle ilgili belgeler yani diploma+sertifika, kalfalık ya da ustalık belgeleri gibi; ayrıca SGK dökümü, daha önce çalıştığınız iş yerlerinden referans mektupları gibi belgeler isterler. Bu konuda aslında yabancı şube evrak listesi verir. Ona ulaşmaya çalışın.
ya da web sayfamızdan “ücretsiz danışmanlık için tıkla” kısmından kayıt olabilirseniz ekibimizden arkadaşlar danışmanlık vermek üzere sizi mesai saatleri arasında arar ve durumunuza uygun bilgileri paylaşırlar. https://almanya-danismanlik.eu/
Kolay gelsin
Merhabalar,
18 yaşında avrupa birliği vatandaşı,açık öğretim lisesi mezunu biri için ausbildung şartları,gereklilikleri ve süreci nasıl ilerliyor bilgi alabilir miyim?
Merhaba Aybüke Hanım,
Ausbildung şartları sizin için de geçerli ancak bunun için vizeye başvurmadan gidebilirsiniz.
Bilginiz olsun
Merhabalar ,benim oğlum alman vatandası Türkiyede hukuk mezunu almanyada diploması kabul olmuyor ama başka hukuk alaninda memurluk gibi üniversite diplomasıyla ausbildung yapabiliyormu,yapabiloyorsa acaba hangi mesleklerde olur,yararlı bir bilgiye ulaşamadık, yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
Birde Türkiyedeki lise diploması denkliği alınıp orda ausbildung yapmak mümkünmü
Evet, mümkün.
Hatta lise diploması olmadan Almanya’da Ausbildung yapmak mümkün değil. Lise diplomasının denkliğini de yereldeki birimlerde yaptırabilirsiniz.
Merhaba anadolu lisesi mezunlari diploma denkligi yapmasi sart mi? Eger sart ise nasil yapiliyor?
Merhaba Burak Bey,
Bu gidiş amacınıza göre değişir.
Meslek eğitimi yani Ausbildung yapılacaksa lise diplomasının denkliğinin yapılması gerekir.
Bize ulaşabilirseniz yardımcı oluruz. https://almanya-danismanlik.eu/
Kolay gelsin
Merhaba Mustafa Bey,
İki ülkenin hukuk mevzuatı farklı olduğu için denklik mümkün değil. Ancak Almanya’daki hukuk bürolarında danışman-yardımcı eleman pozisyonunda çalışabilir. Ayrıca lise diplomasının denkliğini yaparak Almanya’da farklı alanlarda Ausbildung yapma şansı var. Burada mesleklerle ilgili bir liste veremiyoruz. Daha çok ilgi ve eğilim olduğu alanları tercih etmesinde yarar olduğu düşüncesindeyim. Ausbildung içinB2 düzeyinde Almanca bilgisi istenir
Kolay gelsin
Bilginiz olsun
Melek Hanım’a Ausbildung sürecim ile alakalı sorularıma verdiği açıklayıcı ve son derece ilgili yanıtları nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Kendisi her türlü soruma hızlı ve detaylı yanıtlar veriyor. Projede emeği geçen herkese buradan teşekkür etmek isterim.
Zeynep Hanım,
Ben de tüm proje arkadaşlarım adına değerlendirmeniz ve güveniniz için teşekkür ederim.
Bu yolculukta size rehberlik etmek bizi de çok memnun ediyor.
iyi şanslar dilerim
Merhabalar ben dil okulu vizesine başvurdum. Gidersem 7 aylık bir egitim alacagim a1-b1 olmak üzere. Ben 2 yıllık anestezi mezunuyum. İş tecrübem yok denklik başvurumu yaptım. Ausbildung yapmak istiyorum fakat dil okulu vizesi ile gidip orda dil öğrendikten sonra Ausbildung yapabilir miyim? Haftaya idatadan randevum var bunu söylesem bana vize vermede sorun yaratirlar mi? Lütfen cevaplayın benim için çok önemli çok teşekkür ederim 🌹
Merhaba Zerya Hanım,
Almanya’da dil eğitimi esnasında bir Ausbildung yeri bulabilirseniz oturum statünüzü değiştirmeniz mümkün. gerekli evrakla yabancılar dairesine başvurmanız durumunda bu değişiklik mümkün. Vize esnasında denklik başvurusu yaptığınızı ve Almanya’da çalışmak-Ausbildung yapmak istediğinizi eğer sorarlarsa söylenebilir. Bu sorulara dikkatli cevap vermenizde yarar var.
İyi şanslar
Merhabalar ben saat tamircisiyim ülkemizde bunun üzerine okul vs gibi yerler mevcut değildir bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum lakin durumum pek iyi değil iltica etsem ne gibi sorunlarla karşılaşırım kabul edilirmiyim
Merhaba Ahmet Bey,
Yasal yollarla gitmenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Yeni kalifiye göç yasası kapsamında deneyime dayalı kalifiye elemanlar için de olanaklar olacak. Almanca öğrenmenizi, mümkünse deneyiminizi kalfalık-ustalık gibi belgelerle belgelemenizi öneririm.
Kolay gelsin
Merhabalar. Eşim doktor ben acil tıp teknisyeniyim. Almanya da yaşamaya karar verdik. Eşim için az çok fikir sahibiyiz fakat ben denklik alıp çalışabiliyormuyum ? Ve iş bulma imkanım nedir acaba ? Bugünden adım atmaya başlasak ortalama ne kadar süre içinde Almanya da yaşamaya başlayabiliriz acaba ?
Merhaba Özge Hanım,
Sizin de denklik yaptırmanız, en az B2 düzeyinde Almanca öğrenmeniz gerekir. Bu durumda aile birleşimiyle gitmeniz durumunda Almanya’da daha kısa sürede iş bulma şansınız olur.
Bilginiz olsun
Merhaba,
Türkiye’de acil tıp tek bölümü mezunuyum Almanya’da denklik olmadığı için hemşire olarak ausbildung yeri buldum ama eşim ve kızımla gitmek istiyorum. Bloke hesap yapacağız vize görüşmesinde kira sözleşmesi göstermek zorundamıyız? Aile birleşimi ile giden eşim mühendis orda çalışma izni olabilir mi? Teşekkür ederim
Merhaba Merve Hanım,
Meslek eğitimi-Ausbildung- maaşınız düşük olacağından eş için aylık 400 €, kızınız için aylık 300 €’luk bloke hesap açmanız gerekir. Kira kontratı şart değil, geçici bir adres sizin için yeterli olacaktır ilk etapta. Eşiniz aile birleşimi kapsamnda oturum ve her alanda tam zamanlı çalışma hakkına sahip olacaktır. Almanca düzeyi yereli olduğunda da ya da Türk firmalarında mühendis olarak da çalışma olanağı olur.
İyi şanslar
Çok teşekkür ederim 🙏🌸
Merhaba ben ve esim Ausbildung vizesi ile geldik ben kiafor diplomam oldugu icin denklik alip calisma vizesine degistirdim . Esim Ausbildungtan cikmak istiyor . Ikimizde burda iken bu mumkunmudur yoksa geri donup tekrar aile birlesimi vizasina basvurmasimi gerekiyor , ve 2 cocugumu da getirmem icin ne yapmam gerekiyor , simdiden teaekkurler
Not ; esim 11. Ayda entegresyon kursuna basliyacak
Merhaba Doğukan Bey,
Eşinizin halihazırda bir oturum statüsü olduğu için bu statüyü aile birleşimine çevirmek mümkün. Türkiye’ye gelmesine gerek kalmayabilir. Ancak takdir yetkisi yine de yabancılar dairesinde. Kızlarınız aile birleşimi ile gelebilirler. Bu durumda geçim garantisine bakılır. Eşinizin de uyum kursuna paralel çalışması bu geçim teminatı için katkı olur.
İyi şanslar
iyi şanslar
Merheba ausbildung okudugum zaman ailem yanima gele bilermi ?
Merhaba,
Yürülükte olan yasaya göre böyle bir hakkınız yok ne yazık ki.
Kolay gelsin
Hocam merhaba ben yazılım alanında ausbildung almak istiyorum hangi seviye almanca isteniyor bide senede kaç ay eğitim görmek gerekiyor
Merhaba İbrahim Bey,
Almanca seviyeniz B2 düzeyinde olursa şansınız artar. Yıl içinde Ausbildung süreniz, yapacağınız kuruma ve meslek okuluna ve de eyalete bağlı olarak değişiklik gösterebilir..
Ayrıntılı bilgi için bizleri arayabilirsiniz.
https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/
Kolay gelsin
Merheba Almanca b1 ve ya b2 sertifikaniz olmali
İyi günler dilerim. 27 yaşındayım Türkiye’de avukatlık yapıyorum. Almanya’da Ausbildung yapabilir miyim? Yaş sınırı var mı? Eğer Ausbildung kabulü alırsam eşimi getirme şansım oluyor mu aile birleşimi ile? B1 Almancam var
Merhaba Ahmet Bey,
İşveren bu konuda bir sınır koymazsa mümkün. Eşiniz için bloke hesap açmanız durumunda birlijte gitme şansınız da olur.
Kolay gelsin
Merhaba. İki sorum olacak.
1-) Aile birleşimi ile ilgili aşağıda Melek hanım demiş ki; gelecek eşin tam zamanlı çalışma izmi var. Peki eş çalışmak istediğinde, Arbeitsmarktprüfung yapılıyor mu yoksa direkt olarak işe başlayabiliyor mu?
2-) Beyefendiye verdiniz cevapta, işveren bir sınır koymazsa dediğiniz konu, soruyu soran kişinin yaşı mı yoksa aile birleşimi midir? Şimdiden teşekkürler cevabınız için.
Merhaba Gaye Hanım,
Tam olarak hangi soruya ve cevaba atıf taptığınızı bilemiyorum, bulmak da mümkün değil.
Aile birleşimi ile Almanya’ya giden kişi sınırlama olmadan, bulduğu her işte çalışabilir. Burada yaşla ya da çalışacağı alanla ilgili bir kısıtlama yok.
Bİlginiz olsun
Merhaba hocam ben aşçıyım ve 16. Madde den denklik alabiliyorum fakat aile birleşimi için geçecek olan süreyi elim Türkiyede ve üç çocuğun sorumluluğunu alarak geçirmek istemiyor eşimi nasıl benimle birlikte götürebilirim veya lise son sınıf kızım var kızıma Almanya’da bir ünv veya Ausbulding eğitimine kayıt etsem kızımın bahanesiyle eşimi getirebilirmiyim bana bir akıl lütfen şimdiden teşekkürler
Merhaba Zülküf Bey,
Diplomanıza uygun bir iş sözleşmesi edinmeniz ve aileyi de geçindirecek kadar maaş almanız durumunda birlikte vizeye başvuru hakkınız olacaktır.
Kızınızın eğitimi esnasında eşinizin gitme durumu zor diye düşünüyorum.
Ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/
Kolay gelsin
Merhaba.Ben evli birisiyim.Almaniyaya gitmek ausbildung yapmak istiyorum.Fakat bana eşimin hesapına ve çocuklarımın hesapına para yatırmam gerektiği söylendi.Doğru mu?
Merhaba Alper bey,
Doğrudur; çünkü Ausbildung süresince alacağınız maaş eşinizin ve çocuklarınızın giderlerini ve size yetecek büyüklükte bir evin kirasını karşılamaz.
Bilginiz olsun
Merhaba ben coğrafya bölümü lisans mezunuyum ancak hiç bu alanda çalışmadım. Farklı işlerde çalıştım uzun yıllar. B1 sertifikam var. İş arama vizesi ile başvuru yapsam oraya gidince B2 kursununa da giderim hemen, vize çıkma ihtimali nedir sizce?
Merhaba Berrin hanım,
Alanınızda iş bulmanız çok zor. B2 düzeyinde Almanca öğrenerek meslek eğitimi (Ausbildung) yapabilir ya da yüksek isans eğitimi için şartları sağlayarak vizeye başvuru yapabilirsiniz. İş arama vizesi yürürlükteki yasaya göre mümkün değil. Bu durumda denklik istenebilir. Sizin alanınızda da müfredat uyuşmayacağı için denklik zor görünüyor.
Kolay gelsin
Merhaba iyi günler ben 8 aydır almanyadayım iltica yapmışım mahkemem falan daha sonuç gelmemiş ben Türkiye de 2 yıllık sağlık mezunuyum yaşlıbakım (pflegen) ve bizim oturma izinlerimiz mahkeme sonuçlana kadar 6 ay uzatılıyor her seferinde bu sefer ben uzatmak için verdim 1 ay uzatıldı ve o sırada çalışma izni almak için başvuru yaptım acaba onun için mi bir ay verildi bana oturma izni bunun ve mesleğim konusunda bilgi verirseniz sevinirim iyi günler
Merhaba Ahmet Bey,
Bu konuda avukatınız size daha sağlıklı bbilgi verecektir. Ancak duruma göre bu süreleri verirler. Çalışma izni başvurusuyla ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Ancak evraklarınızı temin edebildiyseniz denklik işlemlerini de başlatmanızı öneririm.
İyi şanslar
Hocam schengen ile gidip, ausbildung bulup kalma imkanımız var mı yoksa vizeyi çevirtmek için turkiyeye mi gelmek zorundayız
Zeynep Hanım Merhaba,
Çoğunlukla scengen vizeleri üzerinden kalıcı oturum verilmez. Ancak Almanya’daysanız şansınızı deneyebilirsiniz. Henüz gitmediyseniz gerekli şartları sağlayıp Ausbildung vizesine başvurmanızı öneririm.
iyi şanslar
Merhaba, ben 24 yaşındayım liseyi özel bir anadolu lisesinde okudum. Şu an mühendislik okuyorum ama bittiğinde almanyaya gidip hemşirelik eğitimi almak istiyorum. Bu eğitim almanyada sanırım üniversitede değil ausbildung ile veriliyor. Sağlık meslek lisesi okumadan bunu yapmam mümkün mü? (Almanca kursuna yeni başladım hedefim 1 sene içinde B1 kurunu tamamlamak)
Merhaba Pınar Hanım,
Mühendislik mesleği ile de ALmanya’da iş bulma şansınız olur.
“Ausbildung” yapabilmeniz için sağlık meslek lisesinde okumanız gerekmiyor. Ancak lise diplomanızın denkliğini yaptırarak B2 düzeyi Almanca öğrenerek “Ausbildung” için başvuru yapabilirsiniz. Eğitim için bir sözleşme edinmeniz durumunda vizeye başvurabilirsiniz.
Bilginiz olsun
Merhaba. Almanya`da 16 aydir yasiyorum ve Kimya mühendisiyim. Buraya master icin geldim. Vize türüm Studiumvorbereitung ve Sprachschule vizesi. B2 sinavini gectim suanda c1 sinavina hazirlaniyorum ve Master basvurulari yapacagim. Ama Almanca C1 seviyesi beni cidden zorluyor. Bu nedenle Ausbildung`a da basvurmayi düsünüyorum. Benim vize türümle gelen birisi icin böyle bir imkan var mi? Master icin gelen birisi Ausbildung kabulu aldigi takdirde Ausländerbehörde buna izin verir mi? Bu konuda beni bilgilendirirseniz cok sevinirim. Simdiden tesekkürler.
Merhaba Ecem Hanım,
Ulusal vize kapsamında gittiğiniz için yeni duruma uygun meslek eğitimi sözleşmesi ile yabancılar dairesine başvuru yapmanız durumunda oturum statüsünde değişiklik mümkün.
Yaşadığınız şehirdeki Welcome Center ya da IQ Netzwerk gibi kurumlarla görüşmenizi öneririm.
İyi şanslar
Merhabalar ben tam 2 yıldır Almanya’da yaşıyorum ve evlilik yoluyla Almanya’ya geldim . Eşimle anlaşamıyorum . Beni kısıtlıyor ve her gün evde kalmak zorundayım. Sürekli psikolojik şiddet görüyorum. Entegrasyon kursuna katıldım ve B1 Sertifikası aldım. Daha sonra B2 kursuna katıldım ve B2 Sertifikası aldım. Elimde Politik sınavın sonuçları yani Sertifikası da var . Ben meslek yapmak istiyorum. Lise mezunuyum . Ama buna eşim izin vermiyor . Bu yüzden boşanmak istiyorum. Eşim çalışmıyor ve çalışamaz raporu var . Job Center a kayitliyiz geldigimden beri . Oturumum bitmek üzere ve 1 Yil mi 3 Yil mi verecekler emin değilim. Pasaportunun süresi 8 Yıllık. Nasıl bir yol izlemeliyim? Burada kimsem yok . Ben Zoom toplantiniza katilamam çünkü eşim duyar diye korkuyorum. Henüz 20 Yaşındayım ve çocuğum yok ya da hamilelik yok . Lütfen bana burdan cevap verir misiniz . O kadar kötü durumdayım ki . Eşim bana bakmıyor. Harçlık vermiyor . Yiyecek giyecek alışverişi yapmıyor. Türkiye’ye de gitmem çok riskli gidersem zorla evlenirirler beni. Lütfen yardım edin . Ne yapmalıyım. Benim Almanya’da yaşama gibi bir hakkım var mı? Boşanma işlemi nasıl sürer? Yalvarırım cevap verin. Çok teşekkür ederim şimdiden cevabınız için.🙏🙏🙏🙏
Merhaba Ezgi Hanım,
Sizin durumunda olan kadınlara yardım eden kadın kuruluşları ve göçmen büroları var. Lütfen bu birimlerle iletişme geçin. Çok rahatlıkla meslek yapabilirsiniz. Almancanız yeterli. Bu konuda bu birimler yönlendirici olur. Sorularınızın hepsini tereddüt etmeden etmeden bu birimlere sorun lütfen.
https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/
https://www.hilfetelefon.de/gewalt-gegen-frauen.html
iyi şanslar
Merhaba Ausbildungsvisum da konsolosluk randevusunda kira sözlesmesi isteniyor mu?
Tesekkürler
Merhaba Selin Hanım,
Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.
İlk etapta kira sözleşmesi sunmanız gerekmiyor. Ancak vize için geçici de olsa kalacağınız yerin adresini bildirmeniz gerekiyor.
Kolay gelsin
Selda Çatar
Merhaba iyi günler efendim almanyada 10 aydır yaşıyorum ve sığınma başvurusu yaptım ama Almancam çok fazla yok en fazla a2 seviyesi
Ben 23 yaşındayım Türk ehliyetim var tır ve kamyon işiyle uğraşıyordum türkiyede almanyada uygulamalı ders olarak kamyon işi için bir meslek dalı varmı yapma şansım varmı ?
Merhaba Sezer Bey,
Öncelikle sığınma talebinizin kabul edilmesi gerekiyor ki çalışma ve eğitim hakkınız olabilsin. Bu süreci beklerken de mutlaka Almancanı ilerletin ki süreciniz kabul edildiğinde eğitim yapabilesiniz.
Ağır vasıta için hem ehliyetinizi dönüştürmeniz hem de ek eğitimler-dersler almanız gerekir. Bu konuda varsa danışmanınızdan yoksa da Jobcenter’dan bilgi alabilirsiniz. Ayrıca B1 düzeyinde Almanca öğrenerek 3 yıllık meslek eğitimi de almanız mümkün.
İyi şanslar
Merhaba,
benim geçen ay ausbildung sözleşmem geldi (Ausbildungsvertrag zum Fachinformatiker für Anwendungsentwicklung) ve hemen iData’yı arayıp randevu için talepte bulundum, birkaç gün sonra iş verenim ön onay 81a’ya (Das beschleunigte Fachkräfteverfahren) başvuracağını söyledi. Benim sorum eğer 81a başvurusu almanyada işlemdeyken vize randevum gelirse ne yapmam gerekiyor randevuyu iptal edip 81a’yı mi bekleyim yoksa gidip onlara durumumu mu anlatayım iki kere aynı işlem yapılmasın ve uzamasın diye?
Çok teşekkür ederim
Saygılarımla
Merhaba Hasan Bey,
Hem Almanya’da hem de Türkiye’de paralel olarak vize başvuru yürütemezsiniz. Konsolosluk bunu farkederse zaten birini geri çekmenizi isteyecektir. Bu nedenle Türkiye’deki başvurunuzu istediğiniz zaman (görüşme gününden 3 gün öncesine kadar iptal ederek ücreti de alma hakkınız var) çekebilirsiniz. Ancak hızlandırılmış süreç için de uzun randevu bekleme süreleri olabilir. Bu süreç Almanya’da başladığında iptal işlemini değerlendirmenizi öneririm.
Kolay gelsin
Merhaba,
ben 19 yıldır Almanya’da yaşıyorum. Süresiz oturum iznim ve B2 sertifikam var. Türkiye’den Anadolu ticaret meslek lisesi mezunuyum. 40 yaşından sonra yarım kalan eğitimi tamamlamak istiyorum. Bunun için Studenkolleg kurslarına gitmem zorunlu mu? Yada nasıl bir yol izlemeliyim?
Teşekkürler.
Merhaba Meryem Hanım,
B2 sertifikanızın olması büyük avantaj. Eğitim ve deneyimle ilgili tüm belgelerinizle Arbeitsagentur’a ya da IQ Netzwerk’e gidin ve bilgi alın. Denklik yaptırabilir; denklik sonucunda eksik ve farklar olması durumunda telafi eğitimleri alarak tam denkliğe ulaşmanız mümkün. Ya da tamamen yeni bir meslek eğitimi almanız da mümkün.
https://www.netzwerk-iq.de/
İyi şanslar
Merhabalar ,
Lütfen bana acil cevap verir misiniz ? Su an cok kötü durumdayim . 20 Yasindayim yaklasik 17 Aydir almayadayim . Integration kurslarina katildim ve B1 Zertifikami aldim. Bunun yaninda Politik Testi de kazandim. Henuz bir meslegim yok . Esimle hicbir sekilde anlasmiyorum ondan bosanmak istiyorum ama Almanyada kalmak istiyorum . Su an B2 Kursuna baslamayi dusunuyorum . B2 yi de alirsam ve 2 Yil evlilik süremi tamamlarsam Almanya da kalabilir miyim ? B2 Zertifikat alirsam bir meslem yapmak istiyorum. Lise diplomam var . Esim bana meslek yapamayacagimi Alisverise bile yalniz gidemeyecegimi soyluyor . Almanya da oldugum zamandan beri her gun evdeyim . Disariya yuruyus bile yapmam yasak . Lütfen bana geri cevap verin .
Merhaba Aylin Hanım,
Arbeitsagentur’a giderek kayıt olmak ve Ausbildung yapmak istediğinizi söyleyin. Bu konuda sizi yönlendireceklerdir. Eş zamanlı olarak B2 düzeyinde ALmanca öğrenirken bir yandan da meslek eğitimine hazırlık yapmak için size yardımcı olacaklardır. Bu sürede staj olanakları yakalayabilir; karşılıklı anlaşma olması durumunda meslek eğitimi sözleşmesi edinenilirsiniz.
Eşten bağımsız oturum için de mutlaka bir göç danışmanlığı bürosundan danışmanlık almanız öneririm. Sizin yararınıza ve ücretsiz danışmanlık yaparlar. Tereddüt etmeden bilgi alın. Yabancılar dairesi sonrasındaneler yapacağınızı da bilmek ister.
Göç danışmanlığı için:
https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/
Ayrıca kadın dayanışma birimlerinden de destek alabilirsiniz. https://www.hilfetelefon.de/
İyi şanslar
Aylin hanım istediğiniz mesleği yapa bilirsiniz hele ki b1 Almancanız varsa hiçbir sorun yoktur sizin şuanda zaten bir vizeniz var ve evlilik süreci 2 tül diye birşey yoktur ama istediğiniz zaman gidip ausbildung yapa bilirsiniz iyi günler
Merhabalar Ausbildung programlarına B1 ile katılabilirsiniz. Lise diploması yeterli çoğu bölüm için tabi önce lise denkiğinizi yaptırmanız gerekiyor. Denlik 4-6 ay sürüyor diye biliyorum. Eğer Almanca’yı anlayabiliyor ve kendinizi ifade edebiliyorsanız Ausbildung bulabilirsiniz diye düşünüyorum. http://www.ausbildung.de buradanda araştırabilirsiniz. Umarım herşey yoluna girer.
Merhaba Melek Hanim
Yasim 20 evliyim ve Yaklasik 17 aydir Almanyadayim . Integration ve Orientierungkurslarimi tamamladim ve B1 Zertifikami aldim . Bunun yaninda Politik Testi de kazandim . Simdi B2 Kursuna baslamak istiyorum. Kocam ve ben Jobcenter a kayitliyiz . Ben esimle anlasamiyorum ve bosanmak istiyorum . Nasil bir surec takip etmeliyim ? Ben B2 Kursunu tamamlayip Zertifikat aldiktan sonra bosanmayi dusunuyorum . Evliligimiz bu yilin Ekim ayinin 1 inde 2 yil olacak . Lutfen bana bu konuda bilgi verir misiniz ? Simdiden geri cevabiniz icin cok tesekkur ederim Melek Hanim
Merhaba Aylin Hanım,
Almanca konusunda sorun yaşamayacağınızı düşünerek sizi göç danışmanlığı bürolarına yönlendirmek istiyorum. Link üzerinden size en yakın göç danışmanlığı bürolarının iletişim bilgilerine ulaşmanız mümkün. Tereddüt etmeden danışmanlık almanızı öneririm. Sizin yararınıza ve ücretsiz danışmanlık veren sosyal hizmet kurumlarıdır.
https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/
Ayrıca çalışmanızı da öneririm.
İyi şanslar
Merhaba ben imam hatip çıkışlıyım. Türkiye’de öğretmenlik okudum. Dil belgemi alıp ausbildunga başurabilir miyim? Lise diploması engel olur mu?
Merhaba Selcan Hanım,
İmam hatip Lisesi diploması, yapacağınız Ausbildung için yeterli olmayabilir. Ausbildung için gerekli şartları sağlayıp sağlamadığınız değerlendirilir. Ağırlıklı olarak alan dersleri görüldüğü için temel dersler konusunda eksiğiniz olacaktır diye düşünüyorum. Bu nedenle kesin bir şey söylemek zor.
Ausbildung için ayrıca lise diplomasının denkliğini yaptırmak gerekecek.
Kolay gelsin
Merhabalar melek hanim ben almanyaya yeni geldim 22 yasindayim lise mezunuyum Turkiye’de 5 yil Agiz ve diş sağlığın da calistim burdada devam etme istiyorum bunun icin ne yapmaliyim yardimci olurmusunuz rica etsem 🤗
Merhaba Berfin Hanım,
Aile birleşimi statüsünde Almanya’da bulunduğunuzu varsayarak cevap vermeye çalışıyorum. Durumunuz farklıysa telefonla da arayabilirsiniz bizi.
Oturma izninizi aldıysanız, vakit geçirmeden uyum kurslarına kayıt yaptırmanız gerekir. Uyum sertifikalarınızı almanız gerekir (B1 dil ve Oryantasyon sertifikası).
Alanınızda çalışmak istiyorsaniz Ausbildung yapmanız gerekir, bunun için dil düzeyinizin B2 olması gerekir. Deneyime dayalı çalıştığınız için denklik şansınız bulunmuyor ancak meslekle temasınız olduğu için meslek eğitimi sözleşmesi bulmak için avantajlısınız. Daha fazla bilgi için, yakınınızdaki Arbeitsagentur’a mutlaka kayıt olmanızı, bu kurumdan bilggi almanızı (İş-Kur) ya da MBE-Migrationsberatung (MBE-Göç Danışmanlığı) dan danışmanlık almanızı öneririm.
Başarılar diliyorum.
Yıldız Ataklı
Anadolu lisesi mezunuyum b1 düzeyinde almancam var Ausbildung yapabilirmiyim yapabilirsem ne yapmam gerekiyor
Ausbildung için lise diploma denkliği almak zorunda mıyım
Merhaba Kübra Hanım,
Ausbildung yapabilirsiniz, bunun için B2 düzeyinde Almanca sertifikası ve meslek eğitim sözleşmesi edinmeniz; ayrıca lise diploması için denklik almanız gerekecektir.
Başarılar
Derya Ozan
Merhabalar almanya da tanıdığımın işyerinde ausbulding yapmak için b2 şartmıdır.
Merhaba Ceyda Hanım,
Meslek eğşitimi Almanya’da uygulamalı bir eğitimdir. Bir yandan işletmede ilgili mesleği yaparak öğrenirken bir yandan da duruma göre haftada 2 gün meslek okuluna giderek teorik dersler alırsınız. İşte bu teorik dersler için okul sizden en az B1 tercihen B2 düzeyinde dil şartı ister.
Bilginiz olsun
Merhabalar Melek hanım
Ausbildungsvisum da Schulabschluss Zeugnis için Lise diplomasının almanca çevirisi yeterli oluyor mu yoksa denklik mi yapılması gerekiyor ? Birde Ausbildungsvorbereitende Sprachkursvisum nasıl bir yol izleniyor? Yani hangisine başvuru yapılıyor, aynı anda mı tek tek mi?
Teşekkürler.
Merhaba Selin Hanım,
Lise diplomasının denkliği, meslek eğitimi sözleşmesi çercevesinde gerekli olacaktır. Vizede sadece diploma ve çevirisini isterler.
Vize türü mesleki eğitim bağlantılı dil kursu olacak.
Sorularınız olursa bize ulaşın lütfen.
Kolay gelsin
Merhabalar
Ben yaklaşık 1 yıldır Almanya’dayım. 20 yaşındayım. Eşim Alman vatandaşı. Şu an Integrationkurs görüyorum. Eşimle ayrılmayı düşünüyoruz . Ama burda bir meslek yapmayı istiyorum ve tabii ki vatandaşlık hakkımın olmasını. Bu mümkün müdür peki? Boşanırsam burada kalma fırsatım var mı?
Bunlara ek olarak düz lise diplamam var ve üniversite eğitimi hiç almadım. Almanyada B2 seviyesiyle üniversite eğitimi almadan da bir meslek eğitimi alma şansım var mı?
Cevaplarsanız çok memnum olurum. İyi günler.
Merhaba Aylin Hanım,
Çalışmadığınız için en az Türk vatandaşları için geçerli olan en az 2 yıllık evlilik süresini doldurmanızı öneririm. Düzey olarak Almanca hangi aşamadasınız bilemiyorum ama meslek eğitimi için araştırma yapabilirsiniz. Lise mezunu olduğunuz B2 düzeyinde Almanca ile meslek eğitimi alma şansınız var. İlerleyen yıllarda şartları yerine getirmek koşuluyla vatandaşlık için de müracaat etme hakkınız olur.
Kolay gelsin
Bilginiz olsun
Merhaba ben 23 yaşındayım üniversite öğrencisiyim ama Almanya’da çalışmak ve hayatımı devam ettirmek istiyorum bu konuda tüm bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevirim teşekkür ederim iyi günler …
Gizem Hanım,
Takdir edersiniz ki bu platformda bunu yazmaya vaktim yok açıkçası.
Ayrıntılı bilgi için web sayfamızda proje ekibi sekmesinde iletişim bilgilerimiz üzerinden bize ulaşabilirsiniz. Ya da güncel olan etkinliklerimize kayıt olarak seminerlerimize katılabilirsiniz.
Kolay gelsin
Hocam benim babam Almanya’da iltica etti yakın akraba olunca konsolosluk vize vermiyor sanırım bu ne kadar doğru ne yapabilirim bu konuda
Merhaba Gizem Hanım,
Gidiş amacınıza uygun evraklarla başvuru yapmanız durumunda değerlendirme yapılır. Sanırım schengen vizesi bu alanda daha dikkatli ve kısıtlı verilen bir vize diye düşünüyorum.
Kolay gelsin
Merhaba hocam ausbildung için bı danışmanla görüştüm kendisi sağlık lisesi olmadığımdan konsolosluk tan red yersin dedi bu ne kadar doğru öğrenebilir miyim,?
Şuan zaten okul öncesi okuyorum acaba öğretmenlik alanında vize alabilir miyim okul okumak buna avantaj sağlar mı ?
Merhaba Gizem Hanım,
Eğer meslek lisesi okul öncesi bölümünü okuyorsanız sadece kendi alanınızda meslek eğitimi sözleşmesi edinebilirseniz vize alıp gidebilirsiniz. Kendi alanınızda deneyim edinmenizi, B2 düzeyinde Almanca öğrenmenizi ve bitirince de denklik yaptırmanızı öneririm. Bu durumda vize alma şansınız doğar.
Karşılıklı soru-cevap şeklinde yapılan etkinliğimize de katılabilirsiniz. Somut bilgiler üzerinden sizi yönlendiririz.
Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir. Lütfen gereksizler (spam) kutusunu da kontrol edin!
https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/
Kolay gelsin
Merhaba,
Öncelikle çok teşekkür ederim, bizlere bilgi verdiğiniz için. Ben 1yıllık yaşlı bakım alanında Ausbildung yapıyorum.Yeni başladım. Aile birleşimi yaparken bloke hesap iki çocuk ve eşim için kaç senelik ve aylık ne kadar olmalı. Eşim gelir gelmez iş bulup çalışacak.
Merhaba İpek Hanım,
İlginiz için biz de teşekkür ederiz.
Aile birleşimi için maaşınız yeterli olmayacağından eş için 400 €, her çocuk için de 300er € bloke hesabı açmak gerek. Bloke hesap 1 yıllık olmalı. Eşiniz oturum aldıktan sonra bulduğu işte tam zamanlı çalışma hakkına da sahip olacaktır.
Bilginiz olsun
Merhaba eş için bloke hesapta aylık olarak mı 400euro yoksa yıllık mı?
Merhaba Sıla Hanım,
Evet, aylık 400 €’dur
Kolay gelsin
Her soruya nrezaketle ve sabırla cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim ve bunu karşılık beklemeden yapmanız ayrıca cok güzel. Aklımdakı tüm soruları endişeleri giderdiğiniz için tekrardan teşekkür ederm iyiki yollarmz sizinle kesişti🙏☺
Gülan Hanım,
Çok teşekkür ederim değerlendirmeniz için.
İyi şanslar dileriz
Merhaba hocam ;
Ben Türkiye’de 11.sınıfa kadar örgün okudum Anadolu lisesi ondan sonra ailevi sorunlardan dolayı açık öğretime geçmek zorunda kaldım. Açıköğretim lise diplomam mevcut. Ve 2 yıllık örgün önlisans Patoloji ve laboratuvar teknikerliği okuyordum zorunlu stajım mevcut onu verdikten sonra mezun olacaktım. Almanya’ya geldiğimden dolayı zorunlu stajımı yapamadım. Almanya’ya iltica yolu ile geldim. Şuanda hem çalışma izni ve 1 yıl geçerli Aufenthaltsgestattung a sahibim. Entegrasyon kursuna da gidiyorum. B2 aldıktan sonra hemşirelik Ausbildung yapabilirmiyim? Bazıları Açık öğretim mezunu olduğumdan dolayı ve önlisansımı tamamlayıp diplomamı alamadığımdan dolayı okuyamayacağımı söylediler doğrumu? Ve hemşirelik Ausbildung yapma hakkım olmasa dahi başka bir bölüm Ausbildung u yapabilirmiyim açıköğretim lisesi diploması ile? Şimdiden teşekkür ederim cevabınız için.
Merhaba Serhat Bey,
Dil kursuna giderken IQ Netzwerk ya da Arbeitsagentur ile görüşerek Ausbildung yapmak istediğinizi belirtin. Türkiye’den aldığınız diplomanız hemşirelik meslek eğitimi için yeterli değil ancak denklik yaptırdıktan sonra gerekli fark dersleri alarak şartları sağlamış olursunuz. Bu kurumlar hem denklik konusunda hem de fark dersleri konusunda sizi yönlendirirler. Şartları ve gerekli dil düzeyini sağlamanız durumunda Ausbildung yapabileceğinizi düşünüyorum.
İyi şanslar
merhaba iyi günler ben Almanya yaşıyorum oturum kartım var 1 yıldır Almanya dayım 3 yıllık oturum kartım var 22 yaşındayım 6 yıllık sevgilim ile birlikte burada yaşamak istiyoruz evlenip mesleki eğitim yapıyorum 1400 Euro maaş alıyorum bunun oluru varmıdır acaba teşekkürler iyi çalışmalar
Değerli Danışanımız,
Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.
Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir. Lütfen gereksizler (spam) kutusunu da kontrol edin!
https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/
Instagram: mnh_almanya_danışmanlık
Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi
Merhabalar melek hanım şuan üniversitesi tercih dönemi acaba yaşlı bakımı okusam seneye B2 oldugumda başvuruda artı sağlar mı 1 yıl okuyo gozukecegim yoksa seneye mi tercih yapmalıyım?
Değerli Danışanımız,
Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.
Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir. Lütfen gereksizler (spam) kutusunu da kontrol edin!
https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/
Instagram: mnh_almanya_danışmanlık
Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi
Merhaba, kendim meslek eğitimiyle gidersem çocuklarımı da dokunulmaz hesap açarak kendimle götüre bilirmiyim? Ve hesapta çocuk başı ne kadar para olmalı?
Değerli Danışanımız,
Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.
Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir. Lütfen gereksizler (spam) kutusunu da kontrol edin!
https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/
İnstagram: mnh_almanya_danışmanlık
Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi
Merhabalar
Ben yaklaşık 1 yıldır Almanya’dayım. 20 yaşındayım. Eşim Alman vatandaşı. Şu an Integrationkurs görüyorum. Eşimle ayrılmayı düşünüyoruz . Ama burda bir meslek yapmayı istiyorum ve tabii ki vatandaşlık hakkımın olmasını. Bu mümkün müdür peki? Boşanırsam burada kalma fırsatım var mı?
Bunlara ek olarak düz lise diplamam var ve üniversite eğitimi hiç almadım. Almanyada B2 seviyesiyle üniversite eğitimi almadan da bir meslek eğitimi alma şansım var mı?
Cevaplarsanız çok memnum olurum. İyi günler.
Değerli Danışanımız,
Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.
Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir.
https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/
Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi
Merhabalar
Ben yaklaşık 1 yıldır Almanya’dayım. 20 yaşındayım. Eşim Alman vatandaşı. Şu an Integrationkurs görüyorum. Eşimle ayrılmayı düşünüyoruz . Ama burda bir meslek yapmayı istiyorum ve tabii ki vatandaşlık hakkımın olmasını. Bu mümkün müdür peki? Boşanırsam burada kalma fırsatım var mı?
Değerli Danışanımız,
Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.
Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir.
https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/
Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi
Merhabalar bi sorum olacaktı almanyada bi otelle antrag imzaladım ausbildung için normalde mezuniyetim sağlık meslek ve laboratuvar teknisyeni ama ben turizm ve otelcilik alanında ausbildung yapmak istiyorum bana vize çıkmaması gibi bi durum olabilirim
Değerli Danışanımız,
Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.
Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir.
https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/
Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi
Merhabalar ben bu yıl yks sınavına girdim ve Almanya’da yazılım veya bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Ausbulding programı dahilinde yazılım eğitimi alabilir miyim? Alabiliyorsam da eğer almancam B2 olup da öyle mi almanyaya gitmeliyim orada da dil eğitimi alabiliyor muyuz?
Merhaba Selma Hanım,
Bu alanda meslek eğitimi için bir meslek eğitim szleşmesi edinmeniz durumunda eğitim alabilirsiniz. B2 düzeyinde Almanca meslek eğitimi için zorunlu.
Kolay gelsin
Merhaba Melek Hanım,
27 yaşımdayım Meslek Lisesi Kimya teknolojisi mezunuyum. Dil kursuna yazıldım Almanyada ausbildung yapmak için. Fakat illa kimya üzerine mi bir eğitim almam gerekli yoksa başka mesleklere de yönlenebilir miyim 4 yıllık satış danışmanlığı tecrübem var ve ausbildung resmi sayfasında satış danışmanlığı çıraklık eğitimi olarakta eğitimler mevcut firmaların iş ilanları yani. Birde ben oraya gittiğimde aile birleşiminde bloke hesap açarsak eşimi alma durumum olabilir mi ve bloke hesap tutarı nedir? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhaba Beste Hanım,
Meslek lisesi olduğu için temel eğitim niteliğinde. Bu nedenle kendi alanınız daha avantajlı olacaktır. Kendi alanınızda deneyim biriktirmenizi ve denklik yaptırmanız daha iyi olabilir.
Aile birleşimi konusunda da gerektiğinde bloke hesap açarak eşinizi götürme şansınız olur.
Kolay gelsin
Peki B2 düzeyinde dil öğrendikten sonra meslek lisesi kimya diplomam üzerinden denkliğe başvurduğumda kısmi denklik mi alabilirim ausbildung yapmak için?
Beste Hanım,
Deneyime ve aldığınız eğitimin içeriği değerlendirilir. Hiç mesleki deneyimi yoksa telafi eğitim süresi uzun çıkabilir. Bu telafi eğitimi için telafi eğitimi ve Ausbildung seçenekleri sunulur.
Kolay gelsin
Merhaba Melek Hanım,
Ben Anadolu Üniversitesi Kimya Bölümü mezunuyum. Romanya vatandaşıyım. Şuan Almanya’da ikamet ediyorum. Çalışmam için bir engelim yok. Anabin’’de üniversitem H+ görünüyor. Ama hiç deneyimim ve stajım yok. Başvurduğum şirketlerden sürekli Red alıyorum. Almancam A2 seviyesinde sadece. Hem dil kursu hem kimya alanında kendimi geliştirmek belki ausbildung yapmak nasıl olacaksa artık kendi mesleğimde bir iş yapabilmek için nasıl bir yol izleyip nerelere başvurabilirim? Bu konuda yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.
Merhaba,
Öncelikle Almanca düzeyinizin en az B1 tercihen B2 düzeyinde olması gerekir. Aksi halde iş bulmaniz zor. Tabii iş verenler deneyim de isterler. B2 düzeyinde ALmanxca öğrendiğinizde Ausbildung yapma şansınız da olacak.
Almanya’da bulunan IQ Netzwerk ve Arbeitsagentur’dan danışmanlık almanızı öneririm.
Kolay gelsin
Merhabalar ben 20 yaşındayım ve türkiyede sağlık bölümü okuyorum , Almanyada ausbildung için bi yer ile anlaştım ve sözleşmede imzaladım. Orada yaşayan akrabalarım adıma taahhütname de verecek.Dil konusunda bilgiye ihtiyacım var türkiyede A1 seviyeyi tamamlasam geri kalan dil seviyelerini almanyada kursta öğreneceğimi belgeli bir şekilde sunsam kabul edilir miyim? Ausbildungu tamamladıktan sonra Almanyada iş bulursam oturum izni alabilir miyim?
Merhaba Harun Bey,
Ausbildung için gerekli dil düzeyi B2’dir. Ancak A2 düzeyinde Almanca sertifikasıyla ALmanya’da dil kursu bağlantılı meslek eğitimi vizesi alabilirsiniz. İŞ sözleşmeniz olduğu sürece oturum izni almada sıkıntı yaşanacağını sanmam.
Bilginiz olsun
İyi günler Melek hanım
Ausbildung için herhangi bir liseden ( düz, anadolu, imamhatip,açıköğretim, meslek) mezun olmak yeterlimi? Ve bu liselerden mezun olanlar nasıl bir yol izlemeli?
Kamu yönetimi açıköğretim lisans mezunu ausbildung yapabilir mi?
Merhaba Ayşegül Hanım,
Düz ve anadolu lisesinden mezun olmak avantajlı. Diğer liselerden mezun olanlar daha kısıtlı alanlarda Ausbildung yapabilirler ya da lise diploması için bazı ek dersler alması gerekebbilir.
Ausbildung için liseden mezun olmak, B2 düzeyinde Almanca bilmek ve meslek eğitimi sözleşmesi alındıktan sonra vize başvurusu yapılabilir.
Kolay gelsin
Merhaba melek hanım ben imam hatip lisesi çıkışlıyım ben ausbildung yapabilir miyim
Denklik sıkıntısı falan oluyo mu
Merhaba Muhammed Bey,
Lise denkliği için ek eğitimlwer almanız gerekebilir. Ausbildung yapacağınız alana bağlı olarak.
Kolay gelsin
Bugün itibari ile Elektroniker olarak başvurduk. Dosyaları Dortmund gönderdik. Ancak bir türlü anlamadığım husus şu: Almanya’da teknikerlik ile Elektroniker ya Elektriker arasındaki farkları anlayamadım. Teknikerin yüksek olduğunu duymuştum birinden. Basvurdugum kurum hiç teknikerlik konusunu açmadı bile.
Merhaba Gürcan Bey,
Buradaki meslek lisesi diplomaları deneyime bağlı olarak teknisyenlik düzeyindedir diyebiliriz. Önlisans diplomanız varsa ve sadece onun denkliğini yaptırıyorsanız direk olarak içerik bakımında yetersiz olduğu için teknikerliğe denk gekmez.
Bu nedenle meslek lisesi diplomanız varsa önce onun denkliğini yaptırmanızı; aynı bölümden ön lisans diplomanız varsa Almanya’da birkaç yıl çalıştıktan sonra teknikerlik için denklik yaptırmanızı öneririm.
Kolay gelsin
Merhabalar
Ben lise ve üniversiteyi Rusya’da bitirdim. Şu an diş hekimi olarak çalışıyorum. Almanyaya gitmeyi karar verdim. Almanyaya diş hekimi olarak gitmek biraz zor geldi bana, bu yüzden Ausbildungu tercih ettim. Şu an elimde Ausbildung ( als Pflegefachmann) sözleşmesi ve B1 Almanca sertıfifikam var. Ben görüyorum her kes diyor ki Ausbildung için Lise diplomanızı Almanya denkliği lazım ama ben sadece Lise diplomamı arkadaşıma gönderdim ve orda onu tercüme ettirip, noterde onaylattı (beglaubigung). Bunu hem işveren ve hem de okul kabul etti yani benden denklik istemediler. Şimdi acaba vize alırken elimde (Lise diplomamın) denkliği değil sadece noter onaylı tercümesi olduğu için konsoloslukta hiçbir sıkıntı olmayacak mı? Önceden teşekkür ederim
Merhaba,
Bu linkten evrak listesine ulaşabilirsiniz.
https://tuerkei.diplo.de/blob/2426722/e8a9b66d0aa3878ef4073680cebc515d/52f-betriebliche-ausbildung-data.pdf
Evrak listesinde de sadece lise diploması var.
Bilginz olsun
Merhabalar, almanyada dogup buyudum. 3 senelik staj gorerek meslek sahibi oldum. Staj dahil 6-7 senelik calisiyorum. Hayatim boyunca almanyada yasadim, okudum, calistim.
Türkiye vatandasiyim, almanyada süresiz oturum iznim var.
Türkiyede nislanlim var, o da tc vatandasi.
Onunla Türkiyede evlenerek almanyaya getirmek icin ne gerekiyor?
100m2 evim var. 2000€ net/ 3000€ Brüt maasim var.
Nisanlim Türkiyeden A1 sertifikasi aldiktan sonra evlenirsek, almanya konsolosluguna basvuruda bulunabilir miyiz?
Benim suresiz oturum iznim olmasi dezavantaj mi? Alman vatandasligi alsam daha mi avantajli?
Suresiz oturum iznim olmasi esiminde a1 sertifikasi almasi ve gerekli belgeler falan olmasi yeterli midir aile birlesimi icin?
Aile birlesimi vizesi aldiktan sonra almanyada oturum izni mi almamiz gerekiyor hemen sonrasinda?
Nisanlimin oturum izni almasi zor mu veya kolay mi?
Oturum izni 1 ve 3 yil arasi mi oluyor?
1 yil gectikten sonra dil kursuna gitmeden sadece a1 sertifikasiyla surekli oturumu uzatarak benimle yasayabilir mi?
Oturumu turkiyede mi uzatiyor almanyada mi?
Tum bu sorularimi cevaplarsaniz cok minnettar olurum melek hanim. Tesekkur ederim.
Merhaba Okan Bey,
Çalışıyor olmanız ve kuracağınız ailenin tüm masraflarına karşıalayabiliyor olmanız yeterli.
Nişanlınız veize alınca Almanya’da oturum da alır.
Oturum uzatılırken çalışmasına ve dil düzeyine bakarlar, dil düzeyi burada belirleyici olur.
Ev ve maaaşınız yeterli gibi görünüyor.
Yine de göç danışmanlık bürolarından bu konularda ddanışmanlık almanızı öneririm.
https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/
Kolay gelsin
Merhaba . Sıkıntı oldu mu bu durum ne yaptınız?
Merhaba,
Ben “Aile Birleşimi” vizesi ile ungefähr 1 yıl önce geldim Almanya’ya. B1/Integration kursuna devam ediyorum. Türkiye’de MYO “Endüstriyel Elektronik” bölümünü bitirdim. Burada denklik için başvurma aşamasındayım. Übersetzen ve Noter işlemlerimin ardından “danışman firma” desteğiyle başvurumu yapacağım. Bilhassa meslek seçiminde yanlışlık yapmamak için soruyorum size. Biz Türkiye’de 2 yıl “Teknikerlik” okuyoruz. Ama Almanya’da 3-3.5 yîl bu sure. 7-8 yılda deneyimlerim mevcut ve referans notlarımı da ekledim. Hangi meslek vasfına başvurmam gerektigine dair bilginiz var mı ?
Iyi calışmalar
Gürcan Demir
Merhaba Gürcan Bey,
Aynı bölümü meslek lisesinde de okuduysanız öncelikle meslek lisesinin denkliğini yaptırmanızı öneririm. Sadece önlisans diplomanız varsa, denkliği yapacak kurum içeriği göre size Almanya’da hangi mesleğe denk geleceğini bildirecektir. Bu nedenle içerik önemli. Bu aşamada mesleki deneyimleriniz de hesaba katılır. Direk olarak teknikerlik unvanı alamayabilirsiniz ama orada gerekli süreyi tamamladıktan sonra da başvurabilirsiniz.
Kolay gelsin
Merhaba, aus bildung a başvurunca oturum iznimiz oluyor diye biliyorum. Bu oturum izni ile kendi ülkemize seyahat etme hakkımız var mı? Yoksa aus bildung boyunca Almanya dan çıkmamız yasak mı? Teşekkür ederim
Nazlı Hanım,
Oturum izni alınca kısa süreliğine memlekete gelme hakkınız bunuyor tabi. Bu durumda Almanya dışında 6 aydan daha fazla kalmamak gerek.
Bilginiz olsun
Merhaba Melek Hanım 22 yaşındayım a2 seviyesinde almancam var burada diyetisyenlik fakültesini kazandım ama ama gitmedim gidişattan ötürü.Almanyada ausbildung yapmak istiyorum.Diyetisyenlik alanında bu yılın içerisinde ya da en geç ocak ayında okullar açıldıgında başlamayı düşünüyorum sizce nasıl bir yol izlenmeli ve başvurulara ne zaman başlamalıyım
Merhaba Tolga Bey,
Telefonda size gereken bilgileri vermiştim.
Kolay gelsin
Merhaba Melek hanım
Ben yaklaşık 12 yıldır satış pazarlama uzmanı olarak çalışıyorum, Türkiye’de önemli kurumlarda görev aldım. Düz Lise mezunuyum Anabin de okulumu buldum fakat denklik için yeterli mi bilmiyorum. Size şunu sormak istiyorum mesleğimle ilgili Almanya’dan bir şirketten iş sözleşmesi alsam ve B1 dil sertifikası ile vize başvurusunda bulunursam kabul edilir mi yoksa ausbildung yapmam mı istenir. Birde hangisinde vize almam daha kolay olur. Cevaplarsanız sevinirim.
İyi çalışmalar
Merhaba Mustafa Bey,
Deneyime dayalı meslek üzerinden vize almak mümkün değil. O nedenle Ausbildung sizin için en makul olan durum. Asubildung için B2 düzeyinde Almanca ve Ausbildung yapacağınız iş yeri ile meslek eğitimi sözleşmesi edinmeniz durumunda vize alma şansınız var.
>Kolay gelsin
Merhaba ben lisede sağlık bakım teknisyenliği bölümü bitirdim ve işkur üzerinden bu bölüm ile devlet Hastanesi’nde ise başlayıp 2 yıl yoğun bakımda hasta bakımı yaptım . Bu bölüm ile yurt dışına gidebilir miyim ve denklik alabilirmiyim, eğer bunları yapabiliyorsun ne yapmam lazım şimdiden teşekkürler
Merhaba Ali Bey,
B2 düzeyinde Almanca öğrenmek ve denklik yaptırmak gerek.
Diplomanıza uygun bir iş bulmanız durumunda vize alma şansınız var.
Kolay gelsin
Merhaba Melek hanım
Ben yaklaşık 12 yıldır satış pazarlama uzmanı olarak çalışıyorum, Türkiye’de önemli kurumlarda görev aldım. Düz Lise mezunuyum Anabin de okulumu buldum fakat denklik için yeterli mi bilmiyorum. Size şunu sormak istiyorum mesleğimle ilgili Almanya’dan bir şirketten iş sözleşmesi alsam ve B1 dil sertifikası ile vize başvurusunda bulunursam kabul edilir mi yoksa ausbildung yapmam mı istenir. Birde hangisinde vize almam daha kolay olur. Cevaplarsanız sevinirim.
İyi çalışmalar
Merhaba Mustafa Bey,
Ne yazık ki bu durumda sizden bir diploma istenir. Deneyime dayalı meslek için vize almak neredeyse mümkün değil.
Bence B2 düzeyinde Almanca öğrenerek meslek eğitimi yapmanızı öneririm.
Kolay gelsin
Merhaba 3 yıldır Almanya da yaşıyorum B1 sertifikam var B2 kursuna devam ediyorum 2007 yılında Türkiye’de kimya bölümü kazanmıştım lakin bitiremedim üniversite diplomam yok şimdi B2 aldiktan sonra Almanya da chemielaborant olarak ausbildung yapabilir miyim liseyi düz lise sayısal bölümünden bitirdim şimdiden teşekkürler
Merhaba Selma Hanım,
Bu konuda Arbeitsagentur’dan danışmanlık almanızı öneririm. Lise diplomanızın bu alanda meslek eğitimi için yeterli olup olmadığına bakmak gerek. Gerektiğinde eksik ders varsa ya da Abitur gerekiyorsa bu yönde sizi yönlendireceklerdir.
Kolay gelsin
Melek Hanım merhaba,
Ben İzmir’de yaşıyorum.Meslek lisesi elektronik mezunuyum.Fakat şuan mesleki yeterlilik belgesine de sahip olduğum ve aynı zamanda 8yildir sigortalı olarak icra ettiğim CNC Lazer Kesim işi yapıyorum.
Almanya’da çalışmak istiyorum.B2 seviyesinde Almanca kursuna basliyacagim.Kursu tamamladıktan sonra
Ausbildung yaparak gidebilme şansım nedir? Şimdiden teşekkürler..
Merhaba Sertaç Bey,
Meslek eğitimi yapmak istediğiniz alanda bir meslek eğitimi sözleşmesi edinmeniz gerek. Yani size eğitim verecek bir işveren bulmanız durumunda B2 seviyesinde ALmanca, diğer vize evrakları ile gitme şansınız var.
Kolay gelsin
Merhaba 23 yaşındayım lise mezunuyum a2 Almanca sertifikam var hemşirelik üzerine ausbulding yapabilir miyim kabul alma durumu nedir
Merhaba Gizem Hanım,
Ausbildung için gereken dil seviyesi B2’dir. Ancak en az B1 tercihen B2 ile iş görüşmelerine davet ederler. Bir kurumun sizinle meslek eğitimi sözleşmesi yapması durumunda vize alabilirsiniz. B1 ortalarına geldiğinizde başvuru yapmanızı öneririm. Aksi takdirde başvurulara dönmezler bile.
iyi şansalar
Merhaba. Ausbildung yaoarken eşim de oturum ve çalışma izni alabilir mi?
Merhaba Adem Bey,
Maaşınız aileyi geçindirmeye yetmezse eş için bloke hesap açmak gerek. Eş Almanya’ya gelince oturum ve çalışma izni alır.
Kolay gelsin
Teşekkürler
Rica ederim.
Kolay gelsin
Merhaba Mehmet Bey,
Meslek lisesi olduğu için denklik şartı var. İş bulmak için de Almanca bilmek zorunlu.
Denklik konusunda arkadaşlarımla iletişime geçerseniz sizi yönlendirebikirler.
iyi şanslar
merhaba ben liseyi uçak bakım teknisyleniliğ olarak bitirdim almanyaya ausbuilding için gelmek istiyorum deneyim şartı aranıyor mu
Merhaba Ulaş Bey,
Meslek lisesi olduğu için denklik yaparak da gitme şansınız var. Ausbildung için meslekle temas önemli. İş görüşmesi esnasında size inanmaları, onları bu konuda ikna etmeniz önemli. B2 düzeyinde Almanca bilmek yer bulma konusunda avantaj olur.
Kolay gelsin
Merhaba,
2016 yılında 4 yıllık üniversiteden mezun oldum. Kendi mesleğimi yapmadım hiç tecrübem yok başka alanlarda çalıştım(mühendisim) aile işimi (taksicilik) yaptım. Bu durumda diploma denkliği yaptırıp(meslek denkliği değil) ve b1 sertifikası alıp almanya’ya gitme durumu nasıl olur? İş tecrübesi şart mıdır?
Merhaba,
İş bulmak için sadece diploma yeterli değil. Dil ve deneyim önemli. Ancak tanıdık şirketleri size deneyim olmadan da iş sözleşmesi verebilir. Mühendisler için ilk etapta denklik gerekmiyor. Bu nedenle iş sözleşmesindeki iş tanımı önemli.
Kolay gelsin
İyi akşamlar Melek Hanım,
Ben Altenpflegehelfer olarak Ausbildung yapmak istiyorum. İstanbulda yaşıyorum ve Almanya’daki okullara mail atıyorum ama benim Almanya’da bir ikametgaha ihtiyacım olduğunu söylüyorlar. Burdan Ausbildung için gitmek isterken orada nasıl ikametgahım olabilir? Bu konuda neler yapmalıyım?
Merhaba Furkan Bey,
Buna direk olarak ihtiyaç yok. Bir yanlış anlaşılma söz konusu olabilir. B2 düzeyinde Almanca bilmek meslek eğitimi için sözleşme edinme açısından avantaj olacaktır.
Bizimle iletişime geçerseniz yardımcı olmaya çalışırız.
Kolay gelsin
İyi günler Melek Hanım.
Ben Murat Yıldız. Nişantaşı Üniversitesi Ön Lisans İnşaat Teknolojisi mezunuyum. Şuan da Işık Üniversitesinde İnşaat mühendisliği okumaktayım. Almanyada çalışmak için 2 yıllık diplomamı kullanabilir miyim? Kullanabiliyorsam nasıl bir yol izlemem gerekir? Eğer kullanamıyorsam Ausbildung yapmak istiyorum. Ausbildung yapmak için Türkiyeden nasıl ve hangi kanallar aracılığıyla başvuru yapabilirim? Cevaplarınız ve vaktinizi çaldığım için şimdiden teşekkür ederim.
Murat Bey,
Ön lisans diplomanızı kullanarak iş bulma şansınız olur. Ancak denklik yaptırmak , Almanca öğrenmek ve diplomanıza uygun bir iş sözleşmesi edinmek gerek.
İyi şanslar
Merhaba Melek Hanım
Barış bey ile benim durumum da benzer benimle birlikte eşimde başvuru yaptığında eşime de vize verirler mi , beraber gidebilir miyiz? bu konuda görüşünüz nedir? bloke hesabının limiti nedir ?
Mustafa Bey,
Barış bey için yazdıklarım sizin için de geçerli. Buradaki önemli kriter maaşın, ailenin tüm giderlerini karşılayabiliyor olması. Vizenin verilmesi konsolosluğun değerlendirmesi sonucu olur. Kesin bir şey söylemek mümkün değil. Şartlar sağlandıysa vizenin çıkma ihtimali yüksektir. Maaşın yetmemesi durumunda eşler için bloke hesap limiti 400€’dur
Bilginiz olsun
Merhabalar,
Ben 4 yıllık işletme mezunuyum. 29 Yaşında evliyim. B1 seviyesinde Almancam var. Almanya’da tanıdığımın Yaşlı Bakım Merkezi var ve onunla iş sözleşmesi yapıp yaşlı bakım meslek eğitimi alırken çalışacağım. Bu şekilde yapılabiliyormuş. Eğer bu planımda bir yanlışlık varsa bilgilendirirseniz sevinirim. Bu zamanda maaşımı da ödeyecek bu arada. Benim asıl sormak istediğim de giderken eşimi de yanımda götürebilir miyim? Yoksa önden benim gidip belli bir süre çalışmam mı lazım? Eşimin dil yeterliliğini kanıtlaması gerekir mi? Bu sorularıma yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.
Merhaba Barış Bey,
Ausbildung için tüm şartlar ve evraklar yeterli görülürse vize alma şansınız var.
Ausbildung yaparken kısmi maaş alacaksınız ve eşininizin de masraflarını karşılamaya yetmeyebilir. Bu nedenle eşiniz için bir bloke hesap açmak kaydıyla eşiniz de aile birleşimi yapabilir.
Beraber de başvuru hakkınız var, değerlendirilir.
İyi şanslar
Merhabalar Melek Hanım,
Dönüşünüz için teşekkür ederim.
Eşim ile beraber başvuru esnasında eşimden dil yeterlilik belgesi isterler mi? Birde ayarladığım iş yeri maaşımı yüksek gösterebiliyor mu? Eğer sıkıntı olmuyorsa iş yerim alacağım maaşı yüksek göstermesi durumda geçimimi orada rahat sağlayacağım için eşime bloke hesap açmak zorunda kalır mıyız?
Barış Bey,
Eşininzle birlikte başvuru hakkınız var. Eşinizden A1 sertifikası istenir. Maaşın yüksek gösterilmesi işverenle aranızda olan bir durum. Yapılan herşeyin yasalara, prosedüre uygun olması gerekir. Maaşınızın yeterli olması durumunda bloke hesaba ihtiyaç olmayacak.
Bilginiz olsun
Merhaba, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunuyum. 15 yıllık öğretmenim. Bir kızım var ve bekar bir anne olarak Almanya ya yerleşmek istiyorum. Sahip olduğum branş ulusal bir dersi kapsadığı için orada mesleğimi yapamayacağım. Goethe den A2 sertifikası alarak burada da hızlı meslek edinme kurslarına katılıp sertifika alarak orada iş bulabilme şansım nedir? Yaşım 37, tavsiyelerinize ve yol göstericiliğinize çok ihtiyacım var, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Merhaba Hande hanım,
Mesleğinizle ilgili tespitiniz doğru ancak kısa süreli sertifikalar (eğitim 1 yıl da sürse) denklik için yeterli olmayacağı için vize almanıza yetmeyecektir.
Belki B2 düzeyinde Almanca öğrenip ALmanya’da çok açık olan bir alanda meslek eğitimini (Ausbildung) düşünebilirsiniz.
Kolay gelsin
Merhabalar ben almanyada meslek yapmak istiyorm.a1 düzeynde kndmi ifade edecek kadar almancam var gerekirse sertifikayı gözü kapalı alrm hiç bir şüphem yok. Daymn oğlnun yol.firması var yol inşaatı ben bu yoldan ilerleyip almanyada meslek yapıp o işe girmek istiyorum. Yani olanakları nelerdir meslek üzeri kndimi oraya atabilirmiyim birde mesleği tammladktan sonra orda o iş üzernde çalşıp kalma şansm var mö ?
Merhaba İbrahim Bey,
Meslek eğitimi vizesi alabilmek için önceden B1 tercihen B2 düzeyinde Almanca sertifikası, meslek eğitimi yapacağınız kurumdan bir meslek eğitimi sözleşmesive vize için gerekli diğer evrakları hazırlayarak vizeye başvurmak gerek. Bu evraklar üzerinden vize almanız durumunda Almanya’da meslek eğitimi yapabilirsiniz.
Kolay gelsin
Melek Hanım Merhaba
Ben yaklaşık 6 yıldır Almanya da yaşıyorum geçtiğimiz aralık ayında geldiğimden beri yaptığım işin 5.ci yılını doldurdum süresiz oturumum ve b1 dil sertifikam var. Bu yaptığım işi bir diploma ile süslemek istiyorum bu 5 yılın bana ne gibi faydaları olur yada öğreneceğim mesleğin süresini kısaltır mı diye merak ediyorum ve cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
Teşekkürler 🙏🏻
Merhaba Selman Bey,
Deneyimleriniz, varsa meslekle ilgili sertifikalarınzla Arbeitsagentur’a başvurun lütfen. Onlar sizi yönlendireceklerdir.
Kolay gelsin
Merhaba, oncelikle ayrintili yanitlariniz beni cok etkiledi, tesekkur ederim. Ben Tr’de fizik bolumu mezunu ve pedogojik formasyona sahip ogretmenlik deneyimine sahibim. Ausbildung programi ile fizik laboratuar teknikerligi icin uygun bir aday miyim, yoksa ogretmenlige yonelmem daha mi uygun duser, fizikci unvanimi da degerlendirebilirim. Esim muhendis is anlasmasiyla geldikten sonra kendim icin de bir kariyer plani cizmeyi hedefliyorum. Yanitiniz v icin simdiden tesekkur ederim. Umarim danismanlik alma yolunda yolumuz kesisir.
Fulya Hanım Merhaba,
Çok teşekkürler:-)
Son olarak verdiğiniz veriden yola çıkarak sorularınızı cevaplamaya çalışayım.
Eşinizin mühendis olarak Aşlmanya’da iş bulma şansı daha yüksek. Eşiniz diplomasına uygun bir iş sözşleşmesi edinirse siz de ona aile birleşimi kapsamında vizeye birlikte başvuru yapabilirsiniz. Almanya’ya gittikten sonra fizik alanında iş bulmanız durumunda çalışabilir ya da meslek eğitimi sözleşmesi edinmeniz durumunda fizik labotatuvar teknikeri olarak eğitim alabilirsiniz.
Yazdıklarınızdan yola çıkarak fizik bölümü mezun olduğunuzu düşünüyorum. Yani fizik öğretmenliği bölümü mezunu değilsiniz. Bu nedenle formasyon da alsanız Almanya’ya öğretmenlik yapma hakkınız bulunmuyor. Dolayısıyla denklik de yapılamayacak.
Sorularınız olması durumunda bize ulaşabilirsiniz. https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/
Kolay gelsin
Merhaba,
Benim profesyonel kaynakçı olarak yirmi yıl tecrübem ve uluslararası test sertifikalarım var ama meslek losesi diplomam yoktur.
Mesleğim Avrupa’da aranan bir meslektir.
Almanya’da kısa bir süre eğitime katılmak ve mesleki becerilerimi ayrı ayrı sertifkalandırmak istiyorum.
Bu yol ile Almanya’da eğitim/ sertifikasyon sürecini tamamladıktan sonra iş aramaya hak kazanmak istiyorum.
Yalnız Almanya’da kaynakçılık mesleği eğitimi için vize alabilirmiyim emin olmak istiyorum.
Konu hakkında bilgi verirmisiniz?
Teşekkürler
Timur Akgül
Merhaba Timur Bey,
Mesleki alanlarda Almanya’daki kısa süreli eğitimler size vize yolu açmaz ne yazık ki. İşveren sizin bahsi geçen sertifikalarınız üzerine özel bir onay çıkarırsa belki gidiş yolunuz açılabilir. (Deneyime dayalı kalifiye eleman statüsünden)
Yoksa alanınızda denklik yaptırmak gerek; bunun için de en az 2 yıllık bir eğitim sonucunda aldığınız diploma üzerinden denklik yaptırmak gerek. (Örgün eğitimden bahsediyorum. Sertifika eğitimleri bu kapsamda kabul edilmiyor.)
B2 düzeyinde Almanca bilmeniz ve kaynakçılık alanında bir işverenden meslek eğitimi sözleşmesi edinmeniz durumunda vize alıp gitme şanısınız bulunuyor. 3 yıllık eğitimin ardından kendi alanınızda diplomalı çalışma hakkı kazanırsınız. İş sözleşmeniz de devam ettiği sürece oturum alırsınız.
iyi şanslar
merhaba uçak bakım lisesi uçak elektrik elektronik bölümü mezunuyum stajdan başka tecrübem yok almanyasa ausbuilding yapmak istiyorum bunun için mesleğimle alakalı bir sektörde iş tecrübesi aranıyor mu yoksa tecrübe olmadan diploma ve dil sertifikası yeterli oluyor mu
Merhaba Ulaş Bey,
Ausbildung için mesleki temas son derece öenmli. O nedenle bu bölümleri okumuş olmanız avantaj. Ancak Tükiye’den başvurmak bazı meslekler için dezavantaj. Almancanız B2 düzeyinde olur ve görüşme ve başvuru mektupları konusunda çok iyi hazırlanırsanız şansınız olur diye düşünüyorum.
Kolay gelsin
Selam Melek hanım ben kaçak yollarla Almanya’ya geldim teslim oldum kamptayım heidelbergdeyim Türkiye’de A1 Almanca sertifikası çıkarmıştım Almanya’da henüz yol ifademi bile almadılar ben direk burda ücretsiz bir şekilde a2 ve b1 Almanca seerifikasıını nasıl alabilirim ausbildung yapmayı düşünüyorum
Merhaba Mehmet Mey,
Öncelikle kolaylıklar diliyorum.
Gönüllüler vasıtasıyla Almanca öğrenmenizi öneririm. Ancak durumunuz yasallaşırsa yani kabul görürse resmi olarak kurslara onay verilir. Şimdilik kendi çabanız ve gönüllüler ile ilerlemeye çalışın.
İyi şanslar
Melek Hanım merhaba. Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim,emeklerinize sağlık. Ben B2 belgesi alıp sağlık alanında ausbildung yaparak Almanya’ya gitmek istiyorum. Nişanlıyım ve ilerleyen zamanlarda nikah yapmayı düşünüyoruz. Ausbildung için kabul aldığımda, ausbildung yaparken aile birleşimine başvurup eşimi yanıma getirme şansım var mı acaba? Benim maaşım ikimizin giderlerine yetmeyeceği için eşime bloke hesap isteyecekler muhtemelen. Eşimin A1 dil belgesi var, eşime bloke hesap açtığımızda eşim Almanya’ya gelebilir mi, iş bulup çalışma şansı olur mu? Ev bulma, oturum izinleri vs nasıl olur? Bizim için süreç nasıl işleyecek yardımcı olur musunuz?
Merhaba Elif Hanım,
Siz gitmeden nikah yaptırmazsanız eşinizin aile birleşimi için 2 yıl beklemek durumundasınız.
Aile birleşimi için eşiniz adına bloke hesap açtırmak gerek. Ancak eşiniz yanınıza geldiğinde diplonasından bağımsız olarak tam zamanlı çalışma hakkına sahip olacaktır.
Kolay gelsin
Merhaba Melek Hanım,
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.
Partnerlik kapsamında aile birleşimi için bir şart var mı bildiniz?
Bu arada , ausbildung ‘u düşünüyordum ben olur da aile birleşimi olmazsa diye.
Bu konuda hangi mesleklerde daha çok ihtiyaç var, siz hangi alanı önerirsiniz ausbildung için?
Teşekkür ederim.
Merhaba,
Partnerlik kapsamındaki şartlar için telefonda göörüşmek daha uygun olur diye düşünüyorum. Yeni yılda arayın lütfen. Proje çalışanları sayfasında iletişim bilgilerime ulaşabilirsiniz.
Sağlık alanında sözleşme bulma şansınız yüksek olur.
Bilginiz olur
Merhabalar,
27 yaşındayım, önlisans Dış Ticaret ve 4 seneye tamamlamak için 2 senelik açıköğretim Kamu yönetimi mezunuyum.
Ancak 5.5 senedir Bireysel Emeklilik uzmanı olarak özel bir şirkette çalışıyorum. Kız arkadaşım Radyoloji teknikeri, kendisi şu an Almanca öğrenerek, denklik alıp Almanya’ya gitmek için çalışıyor. Aslında sorum benim nasıl Almanya’ya gelebileceğim. Türkiye’de eşcinsel evlik yasal değil bildiğiniz gibi ancak Almanya’da yasal . Burada birlikte yaşadığımızı kanıtlarsak aile uyumu ile ben de gidebilir miyim? Ya da gitmeden evliliğin geçerli olacağı bir ülkede evlensek? Hiç biri olmazsa, eğitim yolu ile nasıl nasıl gidebilirim? Sanki önlisans ya da açıköğretim eğitimi yurtdışında geçerli olmuyor diye duydum. Bu durumda Yüksek lisansa başvuramayıp , Üniversiteye mi başvurmalıyım? Yol gösterebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkür ederim.
Merhaba,
Partnerlik kapsamında da aile birleşimi yapılabilir.
Ayrıca master ya da diplomanıza uygun bir iş sözleşmesi edinerek de gidilebilir.
Kolay gelsin
Merhabalar
Adım umut fizik tedavi teknikeriyim 3 yılı aşkın süredir özel bir hastanede çalışıyorum Almanya’ya gitmek istiyorum ama bölümümün orda bir karşılığı var mı bilmiyorum
Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim
Umut bey merhaba,
B2 düzeyinde Almanca öğrenmek ve denklik yaptırmak gerekir. Deneyime devam etmenizi öneririm. Denklik yaptırırken tecrübeleriniz denklik için çok önemli olacaktır.
Kolay gelsin
Sağlık meslek lisesi çevre sağlığı bölümü mezunuyum. Is yeri hemsiresi olarak calisabiliyorum Turkiyede fabrikalarda Yada in saat santiyelerinde. Ausbildung yapmak istiyorum. Hangi tarz Ausbildung Lara basvurabilirim? Hepsine basvurabilir miyim? Eskisehirde bir kurstan aldigim b1 almanca certifikasi yeterli MI?
Merhaba Serhat Bey,
B2 düzeyinde Almanca öğrenmeniz durumunda sağlık alanında temasınız olduğu için meslek eğitimi alma şansınız var. Bu alanda mesek eğitimi için sözleşme edinmeniz gerekir.
Kolay gelsin
Merhabalar. Düz lise mezunuyum. B2 seviye Almanca sertifikam var. Daha önce(2013-2014 yıllarında) Almanya’da yaşadım ve 3 ay çalıştım. Şimdi tekrar gitmek istiyorum, ne yapmam gerekli acaba ?
Merhaba Mehtap Hanım,
B2 düzeyinde Almanca sertifikanızın olması avantaj. Meslek eğitimi yani Ausbildung yapabiirsiniz.
Kolay gelsin
Merhaba ben Düzce üniversitesi Kimya bölümü mezunuyum ve pedagojik formasyonum var 4 yıldır kimya öğretmenliği yapıyorum. Almanyaya gitmek istiyorum ingilizce öğrenmeye çalışıyorum ieltsten 7 lazım onu aldıktan sonra üniversiteden kabul almak nasıl olur yada kimya bölümü mezunu veya öğretmen olarak orda iş bulmam daha mı mantıklı sizce.
Merhaba Hayriye Hanım,
İngilizce bir programda TOEFL düzeyinde İngilizce ile kabul alabilirsiniz. Öğretmen olarak çalışabilmeniz için öğretmendik bölümünü bitirmiş olmak, denklik yaptırmak, C2 düzeyinde Amanca ve denklikte çıkan telafi eğitimini de Almanya’da tamamlamak gerek. Siz ancak master ya da diplomanızı uygun bir iş sözleşmesi edinmeniz durumunda gidebilirsiniz.
Kolay gelsin
Çok teşekkür ederim özenle cevap verdiğiniz için.
Merhaba,
Ben aile birleşimi vizemin sonucunu beklemekteyim şu anda. Marmara GSF mezunu 5 yıl deneyimli bir tasarımcıyım, aynı zamanda veteriner teknikerliği (açık öğretim) diplomam var. Frankfurta taşınacağım. Malesef orada tekstil sektörü pek fazla gelişmiş değil. Hangi alanda Ausbildung yapmamı tavsiye edersiniz? Profesyonel makyaj seviyesinde makyaj yapabiliyorum. Makyözlük eğitimleri var mı? Görsel sanatların birçok alanında çalışabilecek düzeydeyim. Frankfurtta birçok müze var. Müzelerde iş bulabilmek için hangi alana yönelmem gerekiyor? A1 Almanca dil belgem var, ama A2 düzeyindeyim.
Şimdiden teşekkür ederim.
Büşra Hanım Merhaba,
Aile birleşimi ile gideceğiniz için orada bir yandan uyum kursuna gidip Almanca öğrenirken bir yandan da bu sorularınızın cevabını Federal İş Ajansı’na kayıt olarak yetkili kişilerden alma şansınız var. Onlar yerelde mevcut ihtiyaca ve sizin eğitim-becerilerinize göre sizi yönlendireceklerdir. Oturum aldıktan sonra mutlaka iş ajansına kayıt olun. Onlar gerekli yönlendirme ve bilgilendirmeyi yapacaklardır.
Kolay gelsin
İyi günler,
Ben Ausbildung a başvurdum ve kabul aldım. Yani iş ve okulla anlaşma yaptım ve bütün evrakları tamamlayıp Mayıs 26 da İzmir de vizeye başvuru yaptım. 2 ayı geçti hala vize bekliyorum. Henüz bir sonuç gelmedi. Birde daha önce Aupair ve Zav yoluyla iki kez Almanya ya gittim. Birde bir hafta önce nişan yaptık yani düğün bu Ausbildung vizeme göre belli olacak muhtemelen 1 yıl falan içinde olur. Eşimi Ausbildung yaparken aile birleşimine başvurup eşimi yanıma getirebilir acaba. Ve süreç nasıl işleyecek bu konuda bilginiz var mı ya da verebileceğiniz tavsiyeler?
Teşekkürler
Emine Hanım Merhaba,
Eşinizin aile birleşimi yapabilmesi için sizin gitmeden önce nikah yapmanız gerek. Gittikten sonra nikah yapmanız durumunda 2 yıllık oturum şartını doldurmanız durumunda ancak eşiniz aile birleşimi yapabilir.
Aile birleşimi normal şartları geçerli olacak. Yani A1 düzeyinde Almanca sertifikası aması gerek. Sizin maaşınız ikinizin giderleri için yeterli olmazsa, eşiniz için bloke hesap açmak gerek.
Bilginiz olsun
Yani şimdi oradaki Ausbildung benim 3 yıl sürecek bizde nişan yaptık vizem gelmedi henüz umarım olumlu sonuçlanır. Şimdi siz ilk gitmeden önce mi nikah yapın diyorsunuz? Çünkü biz hemen nikah düşünmüyoruz yani bir ya da iki yıl içerisinde hazırlıklarımız ancak olacak o dil kursuna gidecek aile birleşimi şartlarını tamamlicaz. Şimdi nikah yapmadan gidersem orada evlilik için mi iki yıl doldurmam gerekecek? Yani ben işte hazır oldugumuzda yıllık iznimde gelip evlenmeyi düşünüyorum ondan sora da eşimin de yanıma gelebilmesi için ona aile birleşimi vizesine başvurmayı düşündük!! Ama siz eşiniz gelemez mi diyorsunuz iki yıl içerisinde?
Teşekkürler
Emine Hanım,
Aile birleşimi yapabilmeniz için sizin Almanya’da halihazırda 2 yıllık bir ikametinizin olması beklenir.
Bilginiz osun
Emine hanım bu durumunuz için ne yaptiniz
Merhaba Emine Hanım,
Siz hangi meslekten kabul aldınız acaba?
Teşekkür ederim.
İyi günler
Ben şuanda Türkiye’de almanca eğitimi alıyorum ve Almanya’da Dresden’de Ausbildung yapmak istiyorum. Lise diploma denkliği yapmak zorunlu denildi. Fakat benim genel ortalamam 64 sayısal derslerim düşük kokay dersler yüksek bu yüzden ortalamam 64.Denklik yaparken notların kötü olması denkliği etkiler mi?
Bir diğer sorum da üniversite notlarım iyi, acaba üniversite denkliği yapabilir miyim ausbildung için?
Teşekkürler
Merhaba Eren,
Denklikte daha çok derslerin içeriklerinin denk olup olmadığına bakarlar. Bu nedenle sorun olacağını sanmıyorum. Üniversite diploma denkliği meslek eğitimi için gerekli değil ancak o meslekle ilgili bir işte çalışacaksanız gerekli olabilir.
Kolay gelsin
Merhaba, ben daha önce Almanya’da yaklaşık 2 sene kadar öğrenci vizesiyle kaldım.Lise mezunuyum, B2 sertifikasını aldıktan sonra Kaisserslautern Fachhochschule ‘ye IT Analyst olarak başvurdum ve evraklarımı tamamladıktan sonra katılmaya hak kazanmıştım fakat askerlik sorunum nedeniyle kaydımı tamamlayamadım. Şu an tekrardan Almanya’da ausbildung yapmak istiyorum, nasıl bir yol izlemeliyim, daha önceki gibi önce dil kursuna başvurarak vize alıp sonra ausbildung’a mı başvurmam doğru olur sizce vizeyi alabilmek için. yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba Onur Bey,
Okuldan şartlı kabul almanız durumunda dil kursu bağlantılı eğitim vizesi alıp gitme şansınız var. Sadece dil kursuna gitmek riskli, vize alamayabilirsiniz.
Evrak listesine bu linkten ulaşabilirsiniz. https://tuerkei.diplo.de/blob/2307148/436e7059b0963c213062b0af9a5ff9da/43f-sprachkurs-ausbildungsvorbereitend-data.pdf
Eğer uygulamalı bir eğitim ise karşılığında (üç gün işi çalışarak öğreniyorsunuz) ücret de alırsınız ve bloke hesap ya da garantör ihtiyacı olmaz ama sadece okula gidecekseniz teminat göstermeniz gerekecek.
Merhaba eşimle ayeı yaşıyorum yaklaşık 10 aydır senesi dolunca dava açacaktır , 5,5 senedir almanyadayim çalışıyorum 2,5 senedir aynı firmada 2022 de oturumum bitiyor , 2 yıllık alıyordum oturumu ama çok tedirginim boşanmadan sonra yabancılar polisliği bana baskı yapıp oturumumu iptal edebilirmi diye , çocuk yok bu arada..
Büşra Hanım merhaba,
Sz 5,5 yıldır Almanya’da yaşadığınız için eşten bağımsız oturum almaya hak kazanmışsınız zaten. Ayrıca uzun süredir aynı firmada çalışmanız da büyük avantaj.
Oturum izni ile ilgili sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Oturum iznini uzatmaya giderken iş sözleşmenizin devam ettiğine dair evrak ve B1 Amanca sertifikası da elinizde olsun.
Kolay gelsin
İnanin inanamıyorum içimde korkular var geri yollarlar diye korkuyorum o yüzden sormak istedim , sabırla cevap veriyorsunuz allah razı olsun .. Yabancılar dairesinde büyün evraklarım var b1 uyum kursu , meslek eğitimi alıyorum simdi sınavlarımıda verirsem allahın izniyle işçi olursam sıkıntı çekmeyeceğim .. Tekrar teşekkürrler
Büşra Hanım,
Şansınız açık olsun. Umarım sizi sevindiren bir sonuç alırsınız.
Melek hanım merhaba Adana’dan daha önce sizinle iletişim kurmuştuk, hatta telefonda bile görüşmüştük. Sizinde faydalı bilgileriniz sayesinde 24 Eylül 2021 tarihinden beri Almanya’dayım.
Benim sorum şu müsaadenizle, ben meslek lisesi metal bölümü mezunuyum, ancak staj harici mesleği devam ettirmedim ve burada iyi bir mesleki eğitim almak istiyorum. Duyduğuma göre Türkiye’de meslek lisesi mezunu olan biri burada meslek eğitimi yapmak ister ise 2 yıl yeterli oluyormuş, sizlerin bu konuda bilgisi var mı acaba? Ve bu meslek eğitimi sırasında devlet destek oluyor mu? Teşekkürler şimdiden
Merhaba İlhan Bey,
MBE Beratungstelle’lerden ya da Arbeitagentur’dan bu konuda danışmanlık alabilirsiniz. Meslek lisesi mezunu olduğunuz için denklik yaptırmanızı öneririm. Kısmi denklik çıkması durumunda da telafi eğitimi alarak alanınızda çalışma hakkınız bulunuyor. Aynı bölümü tekrar okumanıza gerek kalmayabilir. Bu konuda Arbeitsagentur ya da IQ Netzwerk gibi kurumlar sie yardımcı olacaklardır.
iyi şanslar
Melek hanım merhaba benim bir sorum olucaktı Ausbildung için ön lisans mezunu olup onun üzerinde Ausbildung yapabilir miyiz lisede ise imam hatip çıkışlı veya nasıl bir yol izlememizi önerir siniz
Değerli Danışanımız,
Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.
Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir.
https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/
Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi
Merhaba ben mehmet peki bu eğitimi aldıktan sonrasında bize oturum için bir katkısı olacak mı
Merhaba Mehmet Bey,
Sanırım mesleki eğitimden sonrası için sorunuz diye düşünüyorum. Diplomaya uygun iş sözleşmeniz devam ettikçe oturum almak mümkün.
Kolay gelsin
Merhaba
Ben ausbildung yapmak istiyorum. Bunu bir acentaya bağlı olmadan yapabilir miyim? Yani Türkiye’den bir danışmanlık şirketi vasıtasıyla değil de kendim ausbildung yapabileceğim kurum ve ya hastaneyi ayarlayabilir miyim?
Değerli Danışanımız,
Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.
Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir.
https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/
Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi