Almanya Aile Birleşimi Vize Şartları

Posted by

-Başvurular, bağlı bulunduğunuz Almanya Büyükelçiliği ya da Başkonsolosluklarına yapılmalıdır.
– Randevu günü eksiksiz evraklarla büyükelçiliğe ya da başkonsolosluklara şahsen başvurulur. Birlikte götürülecek bebekler-çocuklar da görüşmeye götürülmelidir.
– Belgelerin hem asıllarının hem fotokopilerinin ibraz edilmesi ve tercümelerinin yapılması gereklidir ve 6 aydan eski olmamalıdır.
İstenen Belgeler:
1. Eksiksiz olarak Almanca doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış iki adet ulusal vize başvuru formu + İkamet Kanunu`nun 54. ya da 55. maddesine göre ek form.
2. En az 1 yıl geçerli pasaport ve fotoğraflı sayfanın 2 adet fotokopisi.
3. 2 adet biyometrik vesikalık resim
4. Her iki eşin nüfus bilgilerini içeren Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (“Formül B”)
5. Başvuru sahibine ait “Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
6. Varsa bir önceki evliliğe dair “kesinleşme şerhi ile gerekçeli boşanma ilamı” ve duruma göre Almanya veya Türkiye’den alınmış tanıma tenfiz kararı ve Almanca tercümeleri
7. Duruma göre ölüm kayıt örneği.
8. Almanya’da yaşayan eşin ikamet belgesi (Türk-Alman vatandaşı)
9. Almanya’da yaşayan eş Alman vatandaşı ise:

• Pasaportun veya kimlik belgesinin fotokopisi
• Eş doğuştan Alman vatandaşı ise: Alman doğum belgesi
10. Almanya’da yaşayan eş Türk vatandaşı ise:
• Pasaportun fotokopisi
• Oturma izni fotokopisi
11. A1 Almanca Dil Sertifikası aslı ve 2 fotokopisi. Sadece Goethe-Institut ve ÖSD ( Österreichische Sprachdiplom) dil sertifikaları geçerlidir. İstisnai durumlarda A1 sertifikası istenmemektedir.
12. Vize ücreti eşi Türk olanlar için 75 €’dur. 0–17 yaş arası çocuklardan vize ücreti olarak 37,5 € alınır. Eşi Alman ya da AB vatandaşı olanlardan bu ücret alınmaz.
– Görüşme gününde pasaportun size gönderilmesi için UPS kargo şirketine gerekli parayı da ödeyip kargo zarfı almanız gerekmektedir.
– Vize Bölümü, ulusal vize başvurularında genellikle Almanya’daki makamları da (Yabancılar Dairesi, Federal Çalışma Ajansı) işlemlere dahil etmesi gerektiğinden işlem süresi uzamaktadır. Aile birleşimi vize başvurularının işlem süresi genellikle üç ay sürmektedir. Bu nedenle de işlemlerin ne aşamada olduğunu öğrenmek isteyen başvuru sahiplerine ancak üç aylık süre geçtikten sonra cevap verilir. Bunun anlayışla karşılanması istenir.
Daha fazla bilgi için:
www.ankara.diplo.de
www.istanbul.diplo.de
www.izmir.diplo.de
www.idata.com.tr

1.339 comments

  1. Merhaba , Sağlık raporum ile A1 sertifikası koymadığımda sorun olur mu ? Psikolojik bir sağlık raporum var. Sınavımı geçemedim. Ayrıca kurs sertifikalarım , online ders aldığıma dair kağıtlar ve sertifikam mevcut eklesem yararlı olur mu ?
    Teşekkürler

    1. Merhaba,

      Bu konudaki tüm evrakları hazırlayıp denemenizi öneririm.

      iyi şanslar

  2. Iyi Günler Benimde sorum a1 sertifikasi üzerine olucak. Özel ders , online ve Kurs egitimi Aldim. Lakin zihinsel olarak atlatamadigim Sinav Kaygim Mevcut. Sinavimi gecemedim. Saglik Raporum var Panik atagim üzerine. Acaba sorun cikarirlarmi a1 Diplomasi olmadan , Diger Kurs ve onlinee egitim sertifikalarini koyarsam ?
    Tesekkürler

    1. Merhaba,

      Girdiğiniz sınav sonuçları ve raporunuzla dil için muafiyet başvuru yapabilirsiniz.

      İyi şanslar

  3. Merhaba ben AB vatandaşıyım, eşim TC vatandaşı. Almanya’ya yerleşip yaşamayı düşünüyoruz. İlk aşamada nereden başlamamız gerekiyor? Göç öncesinde yerine getirilmesi gereken adımlar nelerdir? Aile birleşimi vizesi başvurusu ile gitmemiz gerekiyor?

    1. Merhaba Aybüke Hanım,

      Öncelikle AB vatandaşı olarak sizin Almanya’ya yerleşmeniz ve bir iş bulmanız durumunda eşiniz aile birleşimi vizesine başvurarak yanınıza gelebilir.

      Bilginiz olsun

  4. Merhaba ,
    Ben 2019 dan beri lisans ögrencisi olarak almanyadayim. 1 yildir isci oturumuna gectim. Ve yeni evlendim henüz aile birlesimi randevumuz gelmedi. Bu 2 yillik bekleme süresini gectim mi ? Ve Randevu gelene kadar 4-5 ay oturumum kaliyor sorun teskil ederlermi cünkü Ben cok rahat uzatiyorum oturumumu is yerimden ötürü. Tesekkürler.

    1. Merhaba Yalvaç Bey,

      2 yıllık bekleme süresi siz çoktan geçmişsiniz.

      Ancak aile birleşimi vizesinin onaylanması esnasında sizin oturum süreniz sorun olabilir. Öncesinde uzatmanızı öneririm.

      Kolay gelsin

      1. Merhabalar ben ebeveynden kaynaklı yeşil pasaport ile almanyaya geldim ve burada bir iş buldum ve burada bulunabileceğim son 65 gün ve pasaportumun geçerliliğine 8 ay kaldı Türkiye’ye dönmeden işlemlerimi nasıl halledebilirim.

        1. Merhaba Burak Bey,

          Henüz Schengen vizesi ile Almanya’da iş bulanlar oturum alamazlar. Bu yasa henüz yürürlüğe girmedi. Durumunuzu bulunduğunuz yabancılar dairesiyle görüşmenizi öneririm. Oturum yetkisi bu dairededir. Kurum sizi yönlendirecektir.

          iyi şanslar

      2. Merhaba, Tesekkürler.
        Bir kac sorum Daha olucakti tam Olarak Hagi evraklar aile birlesimi icin gereklidir. Türkiyede ve almanyada yasayan es icin sigorta Kagitlarini koymamiz gerekli mi?
        Türkce evraklar Noter onayli apostilli mi olmasi gerekiyor? Mesale nüfus Kapitän örnegi ve ikametgah icin gecerlilik Süresi nedir ? ve Ceviri icin yapilma siralari Nedir önce ceviri sonra Notre ve en sonunda Apostil mi?

        Cook tesekkkür Ederiz.

  5. Merhaba öncelikle ellerinize saglık öyle bir sayfa yapmıssınız.
    Ben alman vatandasıyım ve ıkı de kızım var onlarda alman vatandası deprem gününe kadar Hatay da yasıyorduk orda da kurulu duzenımız vardı. Depremden sonra kayıplarımız oldu cocuklar ıcınde en mantıklısı almanya ya tasınmak dıye dusunduk esımle. Esımde türk vatandası ama sengen vızesı vardı ve bunu kullanarak almanya ya beraber geldık burda cocuklar okula basladı ve bır duzen kurmaya basladık ev tuttuk esyalara falan kayıtlar yapıldı. ondan sonrada esıme burdan oturum almak ıstedım bana türkiye den aile birlesimi yapmam gerektıgını soyledıler 2 ay onde ıdata ya basvuru yaptık daha termın vermedıler. Bu sırada da esımın turıst vızesı 90 gun burda kalma hakkı sona ermek uzere bu konuda bana yardımcı olabılırsmısınız ne tur hakkım var nasıl bır yol ızleyebılırım. Yabancılar polısıne acık acık yerımızn olmadıgını ve esımın gerı gıtmeyecegını soyledım ama bana ısrarla ıslemlerı turkıyeden yapmam gerektıgını ve ordan surecı takıp etmem gerektıgını soyledıler.
    saygılar

    1. Merhaba Ümit Bey,

      Öncelikle çok geçmiş olsun.

      Bu konuda bize mail de yazmıştınız, ben de naçizane bazı önerilerde bulunmuştum.

      Umarım kısa sürede bir çözüm yolu bulunur

  6. Merhaba Melek hanim
    Ben Almanyada yaşiyorum ve Alman vatandaşiyim. Eşim şuan türkiyede. Eşimin sabikasi olduģu için vize vermediler bizde itiraz ettik tabi o zaman hamileydim simdi 2 aylik bebeģim var ve bi an önce eşimin yanimizda olmasini istiyorum.
    red geldikten sonra Avukat tuttuk haber bekliyoruz.
    Bebek olmasina raģmen yine red gelir mi Sizce?
    Ve Allah korusun yine red gelirse ne yapmaliyim ?
    Yardimci olursaniz çok sevinirim.

    1. Merhaba Elif Hanım,

      Ne yazık ki sabıka bebek nedeniyle göz ardı edilebilecek bir durum değildir. Bu konuda avukat desteği sizin için daha sağlıklı olacaktır.

      İyi şanslar

      1. Öncelikle yardimlariniz için ve Cevap verdiģiniz için size çok teşekkür ederim.

        Bizde avukat tuttuk zaten.
        Peki yine red gelirse ne yapmaliyim sizce ?
        Eşimin Almanyaya gelmesi imkansiz mi yoksa 🙁

        1. Elif Hanım,

          Kesin bir şey söylemek mümkün değil.

          Bu hukuki bir durum olduğu için avukatınız bu konuda sizi daha doğru bilgilendirecektir diye düşünüyorum.

          İyi şanslar

  7. Merhaba ,
    Türkiye ‘de yaşıyorum. Nisanlım 6 ay önce is vasıtasıyla Almanya ‘ya yerleşti. Oturum ve çalışma izni bulunmaktadır. Nikahımızı Almaya ‘da kıyıp aile birleşimi yapmak istiyoruz. Bu yüzden Idata ‘dan “Aile ile Birleşimi kapsamında Almanya’da yasayan bir aile üyesi yanında yasamak için veya nişanlımla evlenmek için basvuruda bulunmak istiyorum.” ‘u seçtim ve sonrasında “Nisanlımın yanına (Almanya’da evlilik) ” secenegini tıklayarak randevu talebinde bulundum. Bu durumda” Almanya’daki evlendirme dairesinden nikah için basvuru yapıldıgını gösteren teyit yazısı” istiyorlar. Sadece konsoslosluga evlilik basvurusu yapmamız yeterli mi ? yoksa Standesamt ‘ten mi basvuru yapmamız gerekiyor? Nerden evlilik icin basvuru yapmamız gerektigi ile ilgili kafamız oldukca karıstı.Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

    1. Merhaba Selin Hanım,

      Nikah Almanya’da olduğuna göre önce Standesamt’tan nişanlınız sizden istenecek evraklarla ilgili bir bilgi almalı, ancak siz istemilen belgeleri istenildiği gibi hazırlayıp gönderdiğinizde bir nikah tarihi verilecek.Vize evraklarıyla beraber nikah tarihi içeren bu resmi yazı da vize görüşmesinde teslim edilecek.

      Başka sorularınız olursa bizimle iletişme geçebilirsiniz. https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

      Kolay gelsin

  8. Merhabalar,
    Öncelikle durumumu izah etmek istiyorum.
    Ben Almanya’ya 1 Ekim 2022 başlangıçlı ulusal vize ile öğrenci olarak geldim. Oturum iznini 30 Ocak 2023 tarihinde aldım. Burada stajyer olarak çalışırken(öğrenci çalışma hakkı ile) hali hazırda çalıştığım şirketten bir iş teklifi aldım ve yakın zamanda da oturum iznimi 18b abs1 ile değiştirip tam zamanlı olarak çalışmaya başlayacağım. Benim sorum ise aile birleşimiyle ilgili, buraya gelirken evli değildim ama yakın zamanda evlenip eşimi de buraya getirmem gerekiyor ancak 2 yıl bekleme mevzusunu bugün öğrendim ve açıkçası strese girdim. Benin durumumda 2 yıllık sürenin başlangıç tarihi ne olur acaba? İlk vizemin başlangıç tarihi mi, ilk oturumum iznimin tarihi mi yoksa, şu anda geçiş yapacağım 18b vizesinin başlangıç tarihi mi?
    Çok değerli bir iş yaptığınızı düşünüyorum.
    Şimdiden çok teşekkürler

    1. Merhaba Mehmet Bey,

      Değerlendirmeniz, güveniniz ve ilginiz için teşekkür ederiz.

      Sizin durumnuzda oturumunuzun başlangıç tarihi baz alınır diye düşünüyorum. 18b statüsünden oturum üniversite mezunu olanlara veriliyor. Eğer yıllık brüt maaşınız mavi kart kriterlerini sağlarsa bu durumda 2 yıl bekleme süresi sizin için geçerli olmayacak. Aksi halde yaklaşık 1 yıl beklemek durumundasınız. Ancak özellikle Ankara’da vize randevusu için uzun bekleme süreleri söz konusu.

      Bilginiz olsun

    2. Merhabalar;
      Ben Türk vatandaşıyım eşim alman Vatandaşı beni yanına almak istiyor. Çat pat Almanca konuşuyorum. Ama A1 sertifikam yok. Almak zorunda mıyım. Sertifikasız gidemez miyim? Şimdiden teşekkürler

      1. Özge Hanım,

        Eşiniz Almanya vatandaşı da olsa aile birleşimi için A1 dil sertifikası ibraz etmek durumundasınız.

        Bilginiz olsun

  9. Merhaba,
    Ben almanyada dogup büyüdüm ve evlenio bosandim simdi türkiyde nisanliyim 3 cocugum var benim kira yardimi aliyorum nafaka ve Teilzeit ve aushilfe calisiyorum nisanlimi buraya getirmek icin sansim nekadar yada ilerde evledigimde maas olarak nekadar almaliyim gelmesinin kolaylasmasi icin 3 cocukla ?

    1. Merhaba Ceylan Hanım,

      Türk vatandaşı olduğunuz için tüm ailenin yani çocuklarınız, sizin ve gelecek olan eşim aylık yaşam giderleiniz karşılayacak kadar maaşınızın olması gerek. Herhangi bir yardım almıyor olmanız gerekir.
      Maaş ile ilgili bilgi için yakınınızdaki MBE Göç Danışmanlığı bürolarından bilgi alabilirsiniz. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Kolay gelsin

        1. Ceylan Hanım,

          Evlilik işlemleri Schengen vizesi ile Almanya’dayken yapılabilir ancak aile birleşimi kapsamında ulusal vize için tekrar Türkiye’ye gönderilir. Oturum izni verilmez.

          Bilginiz olsun

        2. Merhaba ,Kardeşim 21 yaşında Alman vatandaşı ve Almanya doğumlu.Annemi yanına uzun süreli almak istiyor .Hangi tip vizeye başvuru yapmamız gerekiyor .Yaş olarak yetişkin görünsede duygusal ve fiziksel olarak annesine ihtiyaç duyuyor ve Annemle orada yaşamak istiyor.

          Şimdiden Teşekkürler

          1. Merhaba Aysu Hanım,

            Bu konuda direk olarak vizeye başvurmanızı önermem. Öncelikle kardeşinizin gerekçelerle annenize vize onayı verecek yabancılar dairesiyle görüşmesini öneririm.
            Bu standart bir vize yöntemi değil. Çok özel durumlarda verilmesi mümkün ancak çok ender karşılaştığımız bir durum. Dolayısıyla yabancılar dairesinin ikna edilmesi gerekmekte.
            Bu onay mümkün değilse en azından uzun süreli bir Schengen için onay almak gerekir.

            Kolay gelsin

        1. Merhaba Sidra Hanım,

          Aile birleşimi vizesi için işlemleri yürütmek gerek ancak A1 düzeyinde Almanca dil sertifikası isteniyor hala. Şimdilik sertifikadan sadece mavi kart sahibi kalifiye elemanların eşleri muaf.

          Bilginiz olsun

    2. Merhaba,

      Ben Alman vatandaşıyım eşimde benimle birlikte Duldung ile almanyada yaklaşık bir yıldır yaşıyor.
      Eşimden Türkiyeye gidip ve Aile birleşimi üzeri Oturum alınması istendi.
      Ankara idatadan randevu günümüzü bekliyoruz. Yabancı Polisden eşim için Vize onay kapıdı verilecek ve tandevu günü bize başvurusunda bulunacaz.
      Eşimin iş hakkı da var ve çalışma yeri hazır yalnız ben üniversite öğrencisiyim ve şuanlık uzun vadeli çalışmıyorum Alman vatandaşı olduğum halde ve yabancı ğolsiden vize oturum (kapalı zarf ) aldığımız takdirde bir sorun yaşarmıyız?

      Şimdiden cvbınız için çok teşekkürler

      Saygılar. Elif

      1. Merhaba Elif Hanım,

        Size verilen kapalı zarf, vizenin onayını içerir diye düşünüyorum. Yani yabancılar dairesi önden vize onayı vermiş ve bahsettiğiniz durum bir (Alman vatandaşı olduğunuzdan) sorun teşkil etmemiş.

        Eşiniz evraklarını teslim ettiğinde sadece Ankara Büyükçeliliği vize bölümü bu evrakları inceleyecek ve evraklarla ilgili A1 sertifikası da dahil eksiksiz teslim edildiğinde vizesi onaylanır.

        Bilginiz olsun

  10. Merhabalar, ben hava limanında çalışıyorum, D tipi vizem var ve nişanlımı yanıma getirmek ve Almanya’da evlenmek istiyorum. Şu anda Schengen vize randevusunu gördüğümüz c tipi vize değiştirilebilir haberlerinden sonra aldık. Fakat tam emin olamadığınızdan aile birleşim vizesine mi başvursak acaba diye düşünüyoruz.
    Ne yapmalıyız sizce, schengen vize randevusunu iptal mi edelim nasıl yapalım yardımcı olur musunuz lütfen?

    1. Merhaba Ömer Bey,

      D tipi yani ulusal vizeniz var ve bunu oturuma çevirdiyseniz eşiniz aile birleşimi vize başvurusu yapabilir. Yani halihazırda bir oturumunuzun olması gerekir. Aksi halde eşinize aile birleşimi vizesi verilmez.

      Bilginiz olsun

      1. Merhaba davet ile Türkiye’den Almanya’ya gidiceğim yakın bir zamanda eşimi en kolay ve hızlı bir şekilde yanıma nasıl alabilirim aile birleşim ile mi yoksa belirli bir zaman geçmesi lazım mı yada eşime iş bulursam Almanya’dan istek yaptırıp mı getirsem yanıma daha kolay olur bir yol gösterebilir misiniz

        1. Merhaba Yasin Bey,

          Eğer iş sözleşmeniz varsa vize başvuru kaydını birlikte alabilirseniz aynı anda vizeye başvuru yapabilir; onaylanması durumunda birlikte gitme şansınız olur.

          Vizenizi aldıysanız, 3 aylık maaş bordrosu aldıktan sonra eşiniz işlemlere başlayabilir. Ancak uzun bekleme süreleri söz konusu, şartları sağlıyorsanız şimdiden İdata’tan aile birleşimi için kayıt oluşturmanızı öneririm.

          İyi şanslar

  11. mehaba
    01.08.2023 tarihin de konsolosluğa ulusal vize başvurusunda bulundum hala randevü tarihi vermediler çocuğum alman vatandaşı ve bir an önce gidip okula başlaması gerekiyor.
    bu işlemleri hızlandırmanın bir yolu yok mu.

    1. Merhaba Özlem Hanım,

      Vize randevusu için çok geç kayıt oluşturmuşsunuz. Ne yazık ki bekleme süreleri çok uzun ve hızlandırmanın bir yolu yok. Talebinizi yazılı konsolosluğa iletebilirsiniz.

      İyi şanslar

  12. Merhaba,

    Meslek lisesi grafik alanı mezunuyum. Daha önce Almanya’da bulundum ve orada doğdum. Temelli gidebilmek için 81A iş vizesinden yararlanabilir miyim? İş teklifim var fakat mezun olduğum bölüm ile alakalı değil.

    1. Merhaba Barış Bey,

      Yürürlükteki yasaya göre iş sözleşmesi diplomaya uygun olmak durumunda ve meslek lisesi mezunu olduğunuz için de denklik zorunlu.

      Bilginiz olsun

  13. Merhaba,

    41f vizesi ile Almanya’ya master eğitimine gideceğim. Randevuda eşim ile birlikte belgelerimizi teslim edeceğiz. Eşim bu şekilde aile birleşimi yapmış olacak. Benim vize türümde bloke hesaba aylık 934€ isteniyor ancak araştırmalarımda eşim için bu miktarı ne kadar arttırmam gerektiğini bulamadım. Bu bilgiye nereden ulaşabilirim? Teşekkür ederim.

    1. Merhaba Beyza Hanım,

      Randevu esnasında iki kişilik randevu aldıysanız birlikte vize görüşmesine gidebilirsiniz. Eş için aylık 400 € bloke hesap miktarıdır.

      Bilginiz olsun

      1. Merhaba , 1 temmuzda evlendim Eşim Alman vatandaşı , Yaklaşık 8 yıldır aynı işyerinde hastanede çalışıyor , Kendisine ait evde oturuyor , Aile birleşimi yapıp Almanya’da yaşamaya karar verdik , Konsolosluğa gerekli evrakları verdikten sonra ne kadar bir süre beklememiz gerekiyor ? İkametgahım Ankara ama Antalya’da çalışıyorum nasıl bir yol izlememiz gerekiyor ,Ortalama vize süresi ne kadar sürer ? Çünkü iş yerimden ayrılacağım , teşekkürler !

        1. Merhaba HAydar Bey,

          Bu konuda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Antalya İzmir konsolosluk bölgesine dahil diye düşünüyorum. Bu nedenle başvurunuz İzmir’den olacak. Şimdilerde yaklaşık 5-7 ay vize randevusu, 1-2 ay arası da vize sonucu için bekleme söz konusu olabiliyor.

          Bilginiz olsun

  14. Merhaba. Annem 73 yaşında Almanya vatandaşı , yalnız yaşıyor ve bakıma ihtiyacı var. Almanyadaki Anneme refakatı için hangi vize türü başvurması gerekir, veya ne yol izlemesi gerekir ? Ben Türkiye vatandaşıyım.

    1. Merhaba Regina Hanım,

      Annenizin sizin desteğinize ihtiyacı olduğuna dair yabancılar dairesiyle iletişime geçmesini öneririm. Sizin için vize iznini bu kurum verir. Öcesinde bu konuda MBE Göç Danışmanlığı bürolarından bilgi almasını yararınıza olur. Çünkü bu kurumlar resmi dairelerin bu konudaki tutumlarını ve talep ettikleri evrakları iyi bilirler ve sizi ona göre yönlendirirler.

      iyi şanslar

    2. Merhaba ben Timucin Özdemir
      Ben almanyada yasiyorum esim türkiyede yanliz 15 yasinda bir oglu var eski esi yurt disina cikmaya izin vermiyo velayeti annenin üzerine
      Bana lütfen yardimci olun cocuk anneyle yasamak istiyo ne yapmam lazim Nolur yalvaririm bana bir yol gösderin
      Ararsaniz sevinirim
      01785226530 lütfen cok caresizim yardiminiza ihtiyacim var

  15. Merhabalar,
    Eşim Blue Card sahibi ve yaklaşık beş aydır Münih’te bir üniversitede çalışıyor. Oğlum (26 aylık) ve benim için de aile birleşimi vizesi başvurusu yapabilmek için randevu talep ettik (bir buçuk ay oluyor), henüz randevu tarihi verilmedi. Okuduğum ve araştırdığım kadarıyla çok uzun sürebiliyormuş. Bunu hızlandırmanın bir yolu oluyor mu? Nitelikli işçilerden veya blue card sahibi olanlardan farklı bir prosedürle ailesini davet etmesi gibi bir durum oluyor mu, bazı yerlerde hızlandırılmış aile birleşimi gibi bir şey gördüm ama araştırdığımda hiç karşılaşmadım. Bunun başka yolu yok, bekleyeceğiz gibi görünüyor ancak yine de sormak istedim, cevaplarsanız çok sevinirim, teşekkürler.
    Saygılarımla,

    1. Merhaba Özlem Hanım,

      Hızlandırılmış süreç çalışanlarla ilgili ve bu sürece aile bireyleri de dahil edilebiliyor. Ancak sizin durumunuzda normal aile birleşimi süreci işleyecek. Haklısınız uzun bekleme süreleri söz konusu. Hızlandırmanın bu aşama oalanağı yok.

      Bilginiz olsun

  16. Merhaba,
    Ben almanyadan hochschule yüksek lisans kazandım. Erkek arkadaşımla vize almadan evlnesek. ve kimliğim, pasaportum değişecek. Ve önce ben ulusal vize ile sonra ileride iş bulursa aile birleşimi ile sevgilim (eşim olabilir) gelmeyi düşünüyoruz. Benim okula yollayacağım belgelerde sorun olur mu (okul kabul etmez gibi). Ya da vize’de kabulumden sonra evlendiğimiz için sorun olur mu? Hızlı bir şekilde evlenmek benim gitmeme engel olur mu?

    Teşekkürler,

    1. Merhaba Deren Hanım,
      Medeni haliniz başvurunuzu etkilemez. Soyadı değişikliği ile ilgili belgelerinizi sunduğunuz taktirde bir sorun çıkmaz diye düşünüyoruz. 2 yıl bekleme süresine takılmamak için gitmeden nikah kıymak yararınıza olabilir.

      Bilginiz olsun

  17. Merhaba esim Almanya da iltica etti 8 ay oldu oturum izni 3 ay kadar veriliyor her defasinda ben polonya vizesi ile almanya ya geldim yakinda vizem biticek aile birlesimi yapabiliyor muyum ve bunun icin nasil bir yol izlemeliyim.

      1. İyi geceler kolay gelsin ben evliyim eşim 7 yaşından beri Almanya Frankfurt Offenbach da yaşıyor Alman vatandaşı değil ama şuan vatandaşlık için başvuru yapıcak olduktan sonra beni oraya yanına alması daha kolay olur mu bu arada vize için işlemlerim yapıldı ama sertifika almakta sıkıntı yaşadığım için işlemlerim tamamlanamadı nasıl bir yol izlemeliyiz her kes bi şeyler söylüyor da çünküm

        1. Merhaba Kezban Hanım,

          Eşiniz Alman vatandaşı olsa da sizden A1 setifikası istenir. Bu konuda eksiklerinizi tamamlamaya ya da zayıf olduğunuz alanlarda destek alarak güçlendirmeye çalışmanızı öneririm.
          Alman vatandaşı olması işlemleri ne yazık ki hızlandırmaz.

          Bilginiz olsun

  18. Merhabalar, ben 17.07.1986 Almanya karlstadt dogumluyum.1994 yilinda annem almanyadan türkiyeye temelli dönüs yapti, babam hala orada ikamet etmekte.Simdi babam oradan istek yapsa esim ve ben hem babama yardimci olmak icin hemde orada calismak icin aile birlesimi basvurusu yapabilirmiyiz? Yapabilirsek esim ve ben en az hangi seviye Goethe sertifikaya ihtiyacimiz var ? Tesekkürler.

    1. Merhaba Tufan Bey,

      Ne yazık ki aile birleşimi eş ya da 18 yaş altı çocuklar için yasal bir hak. Sizin durumunuzda bu mümkün değil.
      Ancak siz ya da eşiniz diplomaya uygun bir iş sözleşmesi edinir ve vize için gerekli şartları sağlayabilirseniz çalışma-eş nedeniyle vize almak olası.

      Bilginiz olsun

  19. Merhaba melek hanım. Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim. Durumumuz şöyle; eşim devlette kadrolu çalışan 20 yıllık hemşire. Ben de devlette kadrolu çalışan öğretmenim. İki oğlum var 11 ve 1 yaşında. Araştırmaların sonucunda Almanya’da çalışmak için eşimin daha avantajlı olduğunu öğrendik ve beraber Almanya’da yaşamak istiyoruz. Şimdi araştırmalarıma göre eşim B1 sertifikasi ve denklik ile ordan bı hastane,klinik gibi bir yere başvurup anlasirsa calisabiliyormus. Seneye esim almancasini tr yede ilerletip b1 seviyesine getirip, denkliği de hallettikten sonra hastaneyle görüşüp anlaşıp iş sözleşmesi imzalarsa biz ne olacağız ? Yani çocuklarımiz ve ben.esim işe başlayınca almanyada bizler de yanında hemen gidebiliyor muyuz yoksa ne yapmamız lazım. Süreç nasıl acaba. En çok kafamı kurcalayan şey bu. Eşim yalnız mi gidecek yoksa beraber gidebilir miyiz Almanyaya . Hep beraber eşimle çocuklarla gitmek isteriz biz tabi ama nasıl oluyor

    1. Merhaba Özcan Bey,

      Süreç anlattığınız gibi. Ancak eşinizin B2 hedeflemesini öneririm. Hem iş bulma konusunda avantaj sağlayacak hem de uyum sağlama konusunda.
      Vize esnasında çoklu vize randevusu oluşturmanız ve gerektiğinde sizin ve çocuklar için bloke hesap açmanız durumunda (eksik evrak vs olmaması şartıyla) birlikte gidebilirsiniz.
      Ayrıntılı sorularınız için bize ualaşabilirsiniz. https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

      kolay gelsin

      1. Merhaba. Benim sorum şu. Eşim Tc vatandaşı, 26f spesiyaliye aşçısı vizesi ile gitti. Eşimin randevu tarihi Geldiğinde eksik evrak olmadığı söylendiğinden benim adıma da aile birleşimi başvurusunda bulunduk. Ancak eşim 6 ay sonra ancak gidebildi. Şu an 15 gündür orada ve henüz ev bulamadığı için ikamet alamıyor. Ancak yakın zamanda olacak gibi görünüyor. Ama benim için istenen evraklar dolayısıyla gecikecek oluyor. Benim randevu tarihim muhtemelen Eylül ilk haftasında olacak. Soru şu. Şu an 6 aylık verilen vizesi ile yapacağı anmeldungla başvuru yapsam benim başvurumu kabul ederler mi? Ya da eksik evrağa düşürme şansları var mı? Yada görüşme erteleme mi yapayım. Kafayı yemek üzereyiz gerçekten ne olur yardım edin.

        1. Merhaba Seda Hanım,

          Sizin evraklarınız içinde eşinizin ikameti istenir. Vizenin onayı için de eşinizin oturum almış olması gerekir, ayrıca 3 aylık da bordro.

          Ancak randevu tarihinde siz evraklarınızı teslim edersiniz; istenen evraklar için size süre verilecektir. İşlemler ne yazık ki uzun sürüyor, hızlandırma şansınız yok. O nedenle sakince beklemenizi öneririm

          Kolay gelsin

      2. Ekibinizden Selda hanım a çok teşekkür ederiz. 30 agustos da ben Almanya’ya işçi olarak gidiyorum. Eşimi de aile birleşimi ile yanıma alacağım. Bu süreçte Selda hanım bize çok yardımcı oldu. Sorduğumuz bütün soruları hızlı ve tatmin edici şekilde yanıtladı ve hala iletişimdeyiz. Bu siteyi kurup bize böyle bir danismanlik hizmeti verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim.

        1. Hasan Bey,

          Değerlendirmeniz ve güveniniz için çok teşekkür ederiz.

          Yeni yaşantınızda başarılar

  20. İyi günler
    24/12/2016 tarihinden 06/05/2021 tarihi arasında yurtdışı Almanya Federal Cumhuriyeti toprakları içerisinde yaşayıp, Sınırdışı edildim. Hakkımda 30 ay Avrupa Yasağı ve 16.000 € idari para cezası verildi.

    01/03/2023 tarihinde ise Almanya Federal Cumhuriyeti’nde ikametgâh eden Türk Vatandaşı ve Süresiz oturumlu eşim ile beraber, Elazığ Evlenme Dairesi’nde resmi nikâhımız kıyıldı. Eşim şuan 6 haftalık benden hamile kaldı. Annelik kimliği mevcut , onun için 2023 yılının Kasım Ay’ında bitecek olan sınırdışı cezamını beklemeyecek şartıyla daha erken vize alma işlemleri için bilgi verebilir misiniz acaba?
    Yardımcı oluyorsanız hemen şimdi başlayalım efendim.. 

    Saygılarımla

    1. Merhaba Osman Bey,

      Durumunuzla alakalı olarak Almanya’dan bir avukatla görüşmeniz daha sağlıklı olacaktır.

      İyi şanslar

    2. İyi günler üç tane oğlum var üçü de Alman vatandaşı ancak eşim ve ben değiliz .oğullarım Türkiyeden Almanya’ya gitmeye karar verdi ancak biz olmadan gitmek istemiyorlar tam olarak hangi prosedürleri izlemeleyiz şimdiden teşekkürler.

      1. Merhaba Erkan Bey,

        Çocuklarınız 18 yaşından küçük ise sizler de onlara aile birleşimi vize sürecini başlatabilirsiniz.

        Kolay gelsin

  21. Merhaba, Türk vatandaşı olan eşim Hannover’de iki kardeşi ile birlikte (yaşları 35 ve 44) yaşıyor ve ev 85 m2, kira sözleşmesi eşimin adına. Merak ettiğim konu evin metrekaresi benim aile birleşimi vizem için yeterli olur mu? Bu konudan red yeme olasılığım mevcut mudur?

    1. Merhaba Pınar Hanım,

      Sizin için ayrı bir oda olması durumunda konut sıkıntısını da göz önünde bulundurarak bir sorun olacağını düşünmüyorum.
      Yine de eşiniz yaşadığı şehirdeki Göç Danışmanlık bürosundan bu yönde bir danışmanlık almasını öneririm. Bu kurumlar yereldeki resmi airelerin tutumlarını iyi bilirler.
      https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Kolay gelsin

  22. Merhabalar Ben 26 yaşındayım tecrübeli manikürist ve makyaj sanatcısıyım 23 aylık biz bebeğim var tamamıyla Almanya’ya yerleşmek istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim . Eşim 6 ay sonra mı aile birleşiminden gelebiliyor ? Şimdiden tşkler

    1. Merhaba Zeynep hanım,

      Eğer alanınızla ilgili diplomanız varsa denklik yaptırmak, mesleği icra etmek için gereken dil düzeyine ulaşmanız gerekir. Vize için gereken iş sözleşmesi ve diğer evrakların tam olması durumunda vizeye birlikte de başvuru hakkınız olur.

      Bilginiz olsun

  23. Merhaba Melek Hanım,

    Esim Türk vatandası Nürnberg dogdu ve orada Qualifizierter Hauptschulabschluss olarak mezun.
    Biz 6 yıldır evliyiz ve evli olduğumuz süre boyunca Türkiyede yasadık bu süreçte esimin alman oturumunu korumak için sende 2 defa almanyaya giris cıkıs yaptı.

    Biz almanyada yasamaya karar verdik ve 2 ay önce Esim almanyaya döndü ve festvertrag denilen is sozlesmesi ile calismakta.

    Ben Orman Endüstri Mühendisligi (lisans) Mezunuyum. Fakat 9 yıldır Bina Otomasyon Sistemleri alanında Johnson Controls firmasının Türkiyede bulunan partner firmalarından birinde Proje Yöneticisi olarak çalısıyorum. Yani alanım dısında bir iste uzmanlastim. Suan goethe den A1 kursuna kayıt oldum ve almanca bilgimi hızlıca ilerletmeye calisiyorum.

    Bu durumları göz önünde bulundurursak Aile birlesimi ile ilerlemek mi ? Yeni düzenlenen Vasıflı göcmen vizesi tarafında ilerlemek mi ? Sizce hangisi daha dogru olur bizim icin ?

    1. Merhaba Erdem Bey,

      Aile birleşimi vize süresi biraz uzun ancak en garantili yol diyebilirim. Sizin özelinizde eşiniz eğer yabancılar dairesinden izin alarak gelmediyse sorun olabilir. Yılda 2 kez giriş çıkış yapmak yeterli olmaz oturumunun devamı için. Yıl bütünlüğü içinde 183’ü Almanya’da geçirmediyse aile birleşimi başvuru esnasındaki kontrollerde bu ortaya çıkabilir. Bu nedenle 2. seçenek olarak yeni yasayla gitmeyi düşünebilirsiniz. Bu durumda da iyi derece Almanca bilmeniz iş bulma konusunda avantaj olacaktır.

      Sorularınız olursa bizimle iletişime geçmeniz durumunda yardım oluruz. https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

      Kolay gelsin

  24. Merhaba kayincom Almanya’da istek vizesi gönderecek o istekle almanyaya gidip iş bulduktan sonra çalışma ve oturma izni veriliyormu

    1. Merhaba İbrahim Bey,

      Çalışma vizesi alabilmek için diplomaya uygun iş sözleşmesi gerekir.

      Bilginiz olsun

  25. Merhaba benim eşim de 2 aydır Hamburg da çalılıyor. Ben de burada 20 aylık oğlumla çok yoğun iş temposuyla yaşamaya çalışıyorum. Benim sorum şu; Aile birleşimi değil de turist vizesine başvursam red gelme olasılığı var mı. Bir an önce gitmek istiyorum çünkü burada tek başıma çok zorlanıyorum. Ve Almanca çalışmam için de hiç boş vaktim yok. IDATA dan vıp vize başvurusu yapmak istiyorum ve almanyadan turist vizesi için davetiye alacağım. Eşim orada çalıştığı için red gelme durumu olur mu bana ne önerirsiniz ? Şimdiden nazik cevabınız için teşekkür ederim 🙏🏻

  26. Melek hanım merhaba
    Ben hukuk fakültesini bitirdim ve Almanyaya erasmus stajımı yapmak için gideceğim. Merak ettiğim durum şu; eğer iş bulup Almanya’da kalma şansım oluşur ise, eşinden boşanmış ve hep benimle yaşamış olan 52 yaşındaki annemi de yanıma getirebilme şansım doğar mı? Şansım var ise süreç tahmini ne kadar sürer? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

    1. Merhaba Melike Hanım,

      Kalifiye elemanların ebeveynlerini de yanına alabilmeleri için yeni yasanın aralıkta yürürlüğe girmesini beklemek ve şartlara bakmak gerekir.

      Bilginiz olsun

  27. Merhabalar ben diş hekimi Zehra.Birkaç ay sonra evleneceğim eşim avrupa vatandaşı.İş bulduğu anda gidebilir ama benide yanıma hemen alabilir mi yoksa 2 yıl orda çalışması mı gerek alabilmek için acaba?Bende gidebilirsem orada denklik sürecine başlayacağım ama başlayana kadar çalışabilir miyim başka işte? Aile birleşimiyle gidilince çalışma vizeside veriliyor mu?

    1. Merhaba Zehra hanım,

      AB vatandaşı ile evli olanlarda bekleme süresi yok. Aile birleşimi vizesiyle tam zamanlı çalışma hakkınız olacak. Dil öğrenme ve denklik sürecinden sonra kendi alanınızda çalışmanız mümkün.

      Kolay gelisn

  28. Merhabalar,

    Öncelikle bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. Bir Türk şirketinin Almanyadaki ofisinde çalışmak üzere görevlendirildim. Ulusal Vize basvurusu yapacagım. Randevu talep ederken esim için de aynı anda 2. kisi seçerek randevu olusturmam mı gerekir?
    Kendisinden A1 Almanca alması istenecek midir?

    1. Merhaba Zafer Bey,

      Evet, 2 kişilik randevu oluşturmanız durumunda aynı anda vize görüşmensine gidelirsiniz. Mavi kart statüsünde iseniz eşinizden A1 talep edilmez, aksi halde A1 sertifikasını ibraz edene kadar vize bekletilir.

      Bilginiz olsun

        1. Merhaba Mehmet Bey,

          Sorunuzu net olarak anlayamadım. Ancak AB vatandaşı ile evliyseniz ve şuanda da Almanya’da bulunuyorsanız aile birleşimi için oturum iznine başvur yapabilirsiniz. Yabancılar dairesi başvurunuzu değerlendirecektir. Duruma göre size bilgi verilir.

          Koaly gelsin

  29. Merhaba melek hanim benim esim 30 yildir almanyada yasiyor biz evleneli 3hil oldu esim seneye alman vatandasi olucak oldugu taktirde benim A1 sertifikasi alma zorunlulugum kalkarmi aile birpesim vise basvurusunda suan almanca kursuna gidiyorum

    1. Merhaba Mustafa Bey,

      Eşiniz Alman Vatandaşı da olsa A1 Dil Sertifikası gerekiyor.

      Bilginiz olsun

      1. Merhaba ben eşimi depremzede davetiyesi üzeri almanyaya getirdim aile birlesimi olmadı her yer yıkıldıgı icin kursa gitmedi gitsede o psikolojiyle bisey yapamazdı simdi ben eşimi Almanyada nasıl tutabilirim?

        1. Merhaba Yaren Hanım,

          çok geçmiş olsun öncelikle.

          MBE Göç Danışmanlığı bürolarından bu konuda bir danışmanlık almanızı öneririm. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

          Bu kurumlar yereldeki yabancılar dairesinin bu konulardaki tutumunu bilir ve sizi ona göre yönlendirirler. A1 sertifikasını en azından Almanya’da alabilirsw avantajınız olur diye düşünüyorum.

          İyi şanslar

  30. Merhabalar bir konuda danışmak istiyorum.Denklik aldim dil belgemi de almaya az kaldi ben iş icin gittigimde eşiminde benimle aile birlesimi ile gelmesi mumkun olacak.Ancak tek cocuk ve babasi vefat etmiş.Anneside alzheimir hastası.Annesini goturme durumumuz olabilir mi?

    1. Merhaba Mehmet Bey,

      Yürürlükte olan yasa ile kayınvalidenizi birlikte götürmek mümkün değil, ancak kademeli olarak yürürlüğe girecek yeni yasada ebeveynleri götürmek mümkün olacak.

      Bilginiz olsun

  31. Merhaba ,
    Birkaç sorum olacak,
    Kız arkadaşımla evlenicez kendisi italyan vatandaşı,
    1) Ben Türkiyedeki işime orada devam edicem home office çalıştığım için bu bir avantajmıdır benim için?Ayrıca orada da yarım gün işlerde çalışabilirmiyim?
    2)Eski eşimden olan oğlumun velayetini alıyorum eski eşiminde bu konu için onayı var ,oğlumuda yanımda götürmeyi düşünüyorum.Tam velayetin bende olması yeterlimidir?
    3)Türk vatandaşı ola benim için A1 şartı devam ediyormu?

    Çok teşekkürler.

  32. Merhabalar,

    Ben 81a vizesi ile 1 aydır Almanya’da yaşıyorum ve 1 senelik sözleşmem var. Eşim için 1 ay önce aile birleşimi randevu talebinde bulunduk, bekliyoruz . Yalnız kafamı karıştıran durum şu; bazı okuduğum yerlerde 1 sene çalıştıktan sonra ve oturum izni aldıktan sonra eşiniz gelebilir yazıyor. Yani eşimin vizesi ret mi olur? Ben şu an zaten 1 sene oturum almış olmuyor muyum? Bu süreçte eşimle ayrı mı kalmak zorundayım? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

    1. Merhaba Gizem Hanım,

      Sizin konsolosluktan almış olduğunuz vizeyle Almanya’da oturma iznine başvurmanız gerekiyor. İş sözleşmeniz kısa olduğu için oturum izniniz de kısa süreli çıkar, bu durumda eşinizin vizesi onaylanmayabilir. İşvereniz ile uzun süreli sözleşme için görüşmenizi öneririz. Yaşadığınız şehirdeki Welcome Center’dan da bu konuda bilgi edinebilirsiniz.

      Kolay gelsin

  33. Merhaba,

    Blue card ile eşimi ve çocuğumu da götürmek istiyorum. Sitenizden gördüğüm kadarıyla 16 yaşından gün almışsa C1 Almanca bilgisi istendiğini belirtmişsiniz. Başka bir kaç sitede de 16. doğum günü olarak gördüm. Yani 17 yaşından gün alınca. Türkiye’deki konsolosluktaki uygulamalar mı 16’dan gün almaya bakıyor. Yoksa diğer sitelerde mi yanlış yazılmış. Şu an tam kritik yaşta. Resmi sitelerde ise ilgili kanun, yönetmelik vb bir madde göremedim. Sadece 16-18 arası diyor. 16dan gün almadan mı yoksa 16. yaş gününden önce mi belirtmemiş.
    Sizin bu konuda net bir açıklama veren gösterebileceğiniz bir kaynak var mıdır? Teşekkür ederim.

      1. Merhabalar. Ben 1-2 ay içinde 81a kalifiye işçi vizesi ile Almanyaya gideceğim. 2 yıllık sözleşme imzaladım. Aylık brüt maaşım 2560 euro. Almanyaya gitmeden önce evleneceğim. Bu büyük ihtimal vize işlemleri den sonra olur. 11 temmuzda konsolosluk la görüşmem var. Temmuz sonu gibide evlenmeyi düşünüyoruz. Ben eşimi yanıma ne zaman alabilirim? Gitmeden burada idata dan aile birleşimi randevusu alsak (uzun sürüyormuş tarih vermesi sanırsam) ve tarih verildikten sonra ben de almanya da 3 aylık maaş bordrom ile işlemlere başlasam tahmin olarak ne kadar sürede yanıma alabilirim?

        1. Merhaba Hasan Bey,

          Belirttiğiniz gibi aile birleşimi için çok uzun bekleme süreleri var. Dolayısıyla aile birleşimi için şimdiden bir kayıt oluşturabilirsiniz. Kesin bir süre veremiyoruz ancak en az 7-8 ay gibi bir zaman dilimi olacak gibi hesaplamak gerek.

          Kolay gelsin

          1. Merhaba, nişanlım ekimden itibaren Blau karte ile çalışmaya başlayacak. Ben ise dil kursu vizesi ile Almanyadayım. Standesamtta evlenip evliliğimizi Türk konsolosluğuna bildirmezsek (soyisim değişsin istemiyoruz) Alman kurumundan aldığımız uluslararası evlilik belgesi vizeyi aile birleşimi vizesine çevirmek için yeterli olur mu? Yoksa Türkiye’ye tanıtmamiz zorunlu mu?

          2. Merhaba Asif Bey,

            İstenilen belgeler arasında uluslar arası evliilik kayıt belgesi de var. Bu belgeyi de ancak evliliği, Türk makamlarına tanıttıktan sonra almak mümkün olacak diye düşünüyorum.
            Bu konuda yereldeki yabancılar dairesine sormanız daha sağlıklı olacaktır. Karar mercii olan kurum nikah dairesinden aldığınız evrakı yeterli görürse sorun çözülür. Ancak onların tutumu hakkında kesin bilgi vermek mümkün değil.

            Kolay gelsin

  34. Merhabalar,

    Erkek arkadaşım mühendis olarak Almanya’dan iş teklifi aldı ve davetle gidiyor. Biz 6 ay sonrasında evlenmeyi düşünüyorduk falat bu durumda erkek arkaşımın 2 yılın sonunda mı beni yanına alabilir? Eğer mavi kart ile giderse bu süreden muaf oluyor muyuz? Cevabınız için şimdiden teşekürlee

    1. Merhaba Sinem hanım,

      Evet, dediğiniz gibi normal çalışma vizesiyle giderse aile birleşimi için 2 yıllık Almanya’da oturumu geçirmiş olması beklenir. Mavi kartla gittiğinide bu bekleme süresineden muaf olunur.

      Bilginiz olsun

      1. Merhabalar, ben 81a on onaylı hızlandırılmış işçi vizesiyle 1-2 aya almanyaya gideceğim. Gitmeden önce Türkiye de evleneceğim. Aylık 2300 brüt maaş ile eşimi ne zaman yanıma alabilirim?

        1. Merhaba Hasan Bey,

          Aile birleşimi işlemleri çok uzun sürdüğü için şimdiden İdata’tan randevu kaydı yaptırmakta yarar var. Mavi kartlı değilseniz A1 düzeyinde de Almanca sertifikası istenir müstakbel eşinizden. Randevu tarihinde muhtemelen 3 aylık maaş bordrosu oturum kartışartını yerine getirmiş olursunuz diye düşünüyorum.

          Sorularınız olursa bizimle iletişime geçebilirseniz yardımcı oluruz. https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

          Kolay gelsin

          1. Merhabalar. Evlilik işlemleri vize aldıktan sonra olur büyük ihtimalle 11 temmuzda konsolosluk randevu verdi. Evlendikten sonra kimliğim değişecegi için bu durum herhangi bir sıkıntı yaratırmi acaba? Dediğiniz gibi işlemleri şimdi baslatsak tahmini olarak müstakbel eşimi ne zaman yanıma alabilirim?

            Teşekkürler.

          2. Merhaba,

            Yani siz Almanya’da evlenecekseniz vize aldıktan sonra zaten nikah işlemini yapabilirsiniz. Ancak aksi ise vize randevusu ööncesi nikah kıyılması yararınıza olur. Vize bekleme süreleri çok uzun olduğu için kesin bir süre vermek ne yazık ki mümkün değil.

            Bilginz olsun

    2. Merhaba benim eşim alman vatandaşı ama yaklaşık 6 yıllık evliyiz ben hiç gitmedim gitmek istemiyorum ama şuan da ciddi ameliyat olacak ve ben yanında olmak istiyorum acil olarak nasıl vize alıp gidebilirim yanına yalnız biz konsolosluğa evlilik bildirimi yapmayı unuttuk daha doğrusu benim haberim yoktu böyle bir şey olduğundan bir sorun olurmu

      1. Merhaba Süleyman Bey,

        Sanırım Almanya’daki Türk Konsolosluğu’ndan bahsediyorsunuz. Almanya’daki eşin medeni durum değişiklikliğini bildirmesi gerekir.

        Eşinizin durumunu belgeler evraklarla konsolosluğa bir dilekçe yazmanızı öneririm. Tabii önceden İdata’dan PNR kodu almak gerekir.

        Sorularınız olursa arayabilirseniz yardımcı oluruz.https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

        Kolay gelsin

  35. Selamlar, erkek arkadaşım gastronomi mezunu çalışmak için Almanyaya başvurdu, ilk aşama olarak vize başvurusu kabul edildi. Süreç hala devam ediyor, yakın zamanda gitmesi muhtemel. Ben mimarlık okuyorum okulum seneye bitiyor, evlilik planımız var. Benim gidebilmem için süreç nasıl işler bir yolu var mıdır?

    1. Merhaba Ece Hanım,

      Arkadaşınız gittikten sonra siz de aile birleşimi kapsamında başvuru yapabilirsiniz. Evlilik, gittikten sonra gerçekleşeceğinden aile birleşimi için Almanya’da 2 yılı doldurmuş olması beklenir.

      Bilginiz olsun

  36. Merhabalar,

    Yaklasik 1.5 yildir almanyada yasiyorum, bluecard im var, 1 ay sonra evlenecegim. Evlenmeden es vizesi icin randevuya basvurabilir miyim? yoksa soyadi degistikten sonra mi basvurmak gerekiyor randevu icin?

    Tesekkurler

    1. Merhaba Serdar Bey,

      Müstakbel eşiniz uzun bekleme sürelerini göz önünde bulundurarak şimdiden İdata üzerinden aile birleşimi vizesi için kayıt oluşturabilir. Vize görüşmesine giderken eski ve yeni pasaportunu da götürmesi durumunda sıkıntı yaşamayacaktır.

      Kolay gelsin

  37. merhabalar
    Eşim öğrenci vizesine başvuru esnasında yanında götürmek istediğin 1. derece yakınınız var mı diye soruluyordu. Eşim için 11.400 euro bloke hesap istenmişti. Eğer beni de yanında götürmek istediğini bildirseydi benim içinde 11.400 euro bloke hesap açmamız gerekiyor muydu??

    1. Özkan Bey,

      Bu durumlarda eş için aylık 400 €’luk bloke hesap istenir. Bu arada birlikte gitmek şsterseniz randevu talebinde bunu belirtmek gerekir.

      Bilginiz olsun

      1. Merhaba ben almanyada evlilik yaptım yeşil pasaportumla gitiş yaptım ülkeye evlilikten sonra oturum için baş vurdugumuzda türkiyeye gidip aile birleşimi yapmanız gerekiyor dedi yetkililer eşim önceki evliliğinden çocukları oldugu için 10 ve 8 yaşında çalışamıyor sosyla yardım alıyor bu bize vizede sorun cıkarırmı çıkarırsa ne yapmamız gerekiyor şimdiden tşk ederim

        1. Merhaba Özkan Bey,

          Schengen vizesini oturuma çevirmediklerinden aile birleşimi için Türkiye’den ulusal vizeye başvuru yapmanız gerekiyor. Eşiniz Türk vatandaşı ise geçim teminatı istenir ve bu şart sağlanamazsa vizeye ret alırsınız. Vize evrakları arasınasizin için bir iş sözleşmesi eklenmesi yararınıza olur. Yine de vizenin onaylanması yabancılaa dairesinin takdirine bağlı.

          Kolay gelsin

  38. Merhaba
    Benim de size bir sorum olacak. Cevaplarsanız çok sevinirim. Eşim azerbaycan vatandaşı ve almanyaya gitti 2 aydır hospitasyon yapıyor henüz fsp sınavına girmedi (tarih belli olmadığı için). Ben de türk vatandaşıyım aile birleşiminde nasıl bir yol izlememizi önerirsiniz ? Eşim sınavı geçip doktor olarak resmi ve sözleşmeli işe başladığından 3 ay sonra Beruferlaubnis (BE) evrakını alacak. Benim de aile birleşimi vizesinden yararlanabilmem için hangi prosedür ve evrakları halletmem gerekiyor acaba ? Ve red alma durumu nedir? Bir de sınavı geçer geçmez randevu almam mı mantıklı yoksa 3 ayı beklemeli miyim ?
    Şimdiden çok teşekkürler

    1. Merhaba Merve Hanım,

      Eşiniz oturum için gerekli şartları yerine getirdikten sonra, siz de normal aile birleşimi vizesi için IDATA’dan bir an önce kayıt oluşturabilirsiniz, çünkü vize randevusu için uzun bekleme süreleri söz konusu.

      Kolay gelsin

  39. Merhaba, eşim Almanya’ya 6 aylık iş arama vizesi ile giderse yanında ben de gidebiliyor muyum

    1. Merhaba Ecem Hanım,

      İş arama vizesi sürecinde aile birleşimi söz konusu değil.

      Bilginiz olsun

  40. Merhaba eşim Almanya da yüksek lisans yapıyor. 1senelik oturum izni var. aile birleşimine başvuru yaptım sanırım benim randevu tarihim geldiği zaman eşimin 3 4 aylık bir oturum süresi kalacaktır. bu süreç nasıl bir duruma dönüşür acaba. Okulu 2 senelik ve oturum izni bitince tekrar talepte bulunacaktır.

    1. Merhaba Özkan Bey,

      Bu durumda eşinizin oturumunun uzatılmasını beklerler.

      Eşinizin şimdiden uzatma için randevu talebinde bulunmasını öneririm. Almanya’da da bekleme süreleri uzun.

      Bilginiz olsun

  41. Merhabalar, ben Baden-Württemberg eyaletinde hemşireyim. Eşim ve 3 yaşındaki çocuğum ile aile birleşimi yapacağız. Net maaşım 1700euro. Aile birleşiminde en az kaç m2 ev kiralamam gerekiyor? 1000euroluk bir ev kiralarsam ve yıllık 5000bin euro bloke hesap gösterirsem ailemi yanıma almak için bunlar yeterli olur mu ?

    1. Merhaba Nil Hanım,

      Sanırım telafi eğitimi kapsamında Almanya’dasınız. Normal şartlarda hemşirelik maaşları daha yüksek diye düşünüyorum.

      3 kişilik bir ev için yaklaşık 60-70 m²’lik bir ev yeterli olur ancak konut sıkıntısından dolayı biraz esnek davrandıklarını duyuyoruz. Telafi eğitimi sürecinde iseniz eşiniz için aylık 400 €, çocuğunuz için de 300 €’luk bloke hesap düşünmek gerek. Bu konuda hem yabancılar dairesinden hem de gööç danışmanalığı bürolarından danışmanlık alabilirsiniz. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Kolay gelsin

      1. Evet kısmi denkliğim var eksik saatlerim için staj ve sınav girmem gerekecek, yani bu durumda eşim adına aylık 700euro isteniyor öyle mi? Aldığım maaşın bir geçerliliği olmuyor mu ? Benım içinde 700euro düşündüklerinden dolayı mı yetersiz kalıyor maaşım?

        1. Nil Hanım,

          Acele yazarken meblağı yanlış girmişim, kusura bakmayın. Eşiniz için aylık 400€ olacak. Bu rakamı güncelleyeyim öncelikle.
          Sizin, eşiniz ve çocuk için gereken aylık yaşam gideri Bürgergeld çizelgesine göre hesaplanır. Buna ek olarak kira+yan giderleri de eklemek gerek. Tüm bu kalemlerin toplamı maaşınızdan daha düşük olacak. Yüksek olması durumunda gerekli tutar kadar belki sadece çocuk ya da sadece eş için bir bloke hesap açılabilir. Siz kirayı çok yüksek yazmışsınız, kiranız daha düşük olursa bloke hesap her ikisi için gerekmeyebilir.

          Bilginiz olsun

          1. Benim aylık net maaşım 2000 bin Euro ve 500 euro’luk da ek iş yapıyorum eşimi getirmek için başvuruda bulundum bazıları yeterli değiş diyor ve açıkçası benı de korkutuyor bu durum 2000 ana maaş 500 Euro da başka firmada çalışıyorum buna rağmen yeterli olmaz dıyenler var sıkıntı yaşar mıyım aylık net giderim 1000 Euro (herşey içinde )

          2. Merhaba,
            Vermiş olduğunuz bilgilere göre Aile birleşimi konusunda bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyoruz. Size en yakın MBE GÖÇ danışmanlık bürosundan yardım alabilirsiniz.
            Tereddüt etmeden gitmenizi öneririz, sizin yararınıza ve ücretsiz danışmanlık verirler. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

            Kolay gelsin

      2. Merhabalar . Bende hemşirelik telafi eğilimindeyim şu an. Aile birleşimine başvurdum ancak caritas a danışmak için gittiğimde telafi eğitimi devam ederken aile birleşiminiz olmaz dediler . Bunun gerçeklik payı nedir ?

        1. Merhaba Hüseyin Bey,

          Telafi eğitimi kısa süreli ve buna bağlı olarak kısa süreli oturum verildiği için bu süreçte aile birleşimi mümkün olmayabilir. Aile birleşimi için Almanya’daki eşin en az 1 yıllık oturma izni olması beklenir. Birlikte gidilmesi durumunda bu süre göz önünde bulundurulmaz genellikle.

          Bilginiz olsun

  42. Merhabalar, erkek arkadaşım 1 yıl önce Almanya’ya iş arama vizesi ile gitti. Oturum iznini 25 Mayısta aldı. Aile birleşimine başvurmak istiyorum fakat aklıma takılan birkaç soru var;
    Ağustosta evleneceğiz fakat bu ay başvursam önceden başvurmam bir sıkıntı yaratır mı? Ayrıca Mavi kart sahibi değil ve o gittikten sonra evleneceğimiz için 2 yıl beklemem gerek başvuru için diye bir şey duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum. Böyle bir şey mevcut mu? Mevcutsa herhangi bir şekilde halledilemez mi? Zaten 1 yıldır ayrıyız 2 yıl daha başvurmayı bekleyip ardından bir de başvuru sürecini beklemek zor olacak.

    1. Merhaba Ceren Hanım,

      Nişanlınız mavi kart statüsünde değilse 2 yıl bekleme süresi doğru. Almanya’da bulunma süresi de göz önünde bulundurulabilir. Bu durumda 1 yıllık süreniz kalıyor. Ancak bu durumu yabancılar dairesi nasıl değerlendirir emin değilim. O nedenle nişanlınızın yaşadığı şehirdeki “Welcom Center”dan danışmanlık almasını ööneririm. Bu kurumlar yabancılar dairesinin bu konulardaki tutumunu bilirler.

      Bu bekleme süresini hızlandırmak mümkün değil.

      Bilginiz olsun

      1. Merhabalar öncelikle buradaki soruları tek tek cevapladıgınız için teşekkür ederim..yaklaşık 3 ay önce idata üzerinden aile birleşimi vizesi için randevu aldık..hala konsolosluktan atama bekliyoruz..Hatay Antakya’da yaşıyorum bildiğiniz gibi meydana gelen deprem sebebiyle şehrimiz maalesef yerle bir oldu..evlerimiz aile fertlerimizi kaybettik..çadırlarda konteynırlarda hayatta kalmaya çakışıyoruz..bu şartlarda benim a1 sertifikasını alacak ne maddi nede manevi durumum yok maalesef..şehir komple yerle bir olduğu içinde herhangi bir kurs merkezide yok..başka şehire gidip yerleşip bu kursu alacak maddi durumum yok..acaba bu konuda konsolosluk deprem sebebiyle bu kursu Almanya’da eşimin yanında almam için bana bi esneklik tanırmı..buradaki durumlar o kadar kötüki bu sertifikayı bu şartlarda almam gerçekten imkansız….bunun için psikiyatri raporu,üniversite diplomasıda sunabilirim…ikincisi ise eşim doğma büyüme alman vatandaşı acaba vize ücretinden muafmıyım….yardımcı olursanız gerçekten sevinirim ..iyi çalışmalar

        1. Merhaba Mehmet Bey,

          Öncelikle çok geçmiş olsun. İçinde bulunduğunuz durumu anlıyorum.

          Konsolosluk depremden sonraki süreçte A1 konusunda esneklik tanıdı. Ancak tüm eyaletler için ne yazık ki söz konusu değil. Özellikle Berlin eşlerden sertifika istemedi.

          Aile birleşimi esnasında durumunuz belirten bir dilekçe yararlı olabilir, deneyebilirsiniz. Eşiniz ALman vatandaşı olduğu için vize ücretinden muaf olursunuz.

          Bilginiz olsun

        2. Merhaba ben de depremzedeyim ve 40 gündür ulusal vize başvuru ataması bekliyorum. Sizin randevu atandı mı acaba?

  43. Melek hanım merhaba;
    Yeşil pasaport sahibi kamu görevlisiyim.Türkiye doğumlu,sonradan Almanya’ya gitmiş,26 yıldır Almanya’da yaşayan ve halen Türk vatandaşlığında bulunan kız arkadaşım ile evlilik düşünüyoruz.Ben Almanya’ya turist olarak gelip,orada evlenmeyi planladık.
    -Almanya’da yaşayan Türk vatandaşı ile evlilik yaptığımda,bir Alman vatandaşı ile evlilik yaptığımdaki gibi mi işler süreç? (Daha mı zor yada yavaş ilerler resmi süreç?)
    -Bu durumda (evlenirsem) Yeşil Pasaportum iptal olur mu?
    -Alman hükümeti tarafından “Yeşil Pasaport sahibisin,devlet görevlisisin,burada evlenebilirsin ama Türk Devleti çalışanı olduğun için evlensen de Almanya’da 90 günden fazla bulunamazsın,burada oturum alamazsın” gibi bir yaklaşım sergileniyor mu,böyle bir örnek gördünüz mü?
    Teşekkür ederim…

    1. Merhaba Barış Bey

      Yeşil pasaport Schengen vizesi statüsündedir. Türkiye’den aile birleşimi için ulusal vize statüsüne başvuruda bulunmanız gerekiyor.

      Kolay gelsin

      1. MELEK HANIM MERHABA. BENİM DE BARIŞ BEY GİBİ MERAK ETTİĞİM VE AYNI DURUMDA OLMAMDAN DOLAYI YARDIMCI CEVABINIZA İHTİYAÇ DUYDUĞUM KONU ŞÖYLE Kİ: YEŞİL PASAPORTUMUZ İPTAL OLUR MU YADA BORDO PASAPORT MU EDİNMEMİZ GEREKECEK. ULUSAL VİZE BAŞVURUSUNU YEŞİL PASAPORTUMUZ İLE YAPABİLME ŞANSIMIZ YOK MU ACABA. TEŞEKKÜRLER VE SAYGILAR.

        1. Merhaba Hikmet Bey,

          Yeşil pasaport ile ulusal vizeye başvurmanızda bir engel yok. Ulusal vizeniz yeşil pasaporta eklenerek iletilir size.

          Bilginiz olsun

          1. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM MERAĞIMI GİDERDİNİZ ÇOK SAĞOLUN İYİ GÜNLER DİLERİM.

  44. Melek hanim acil cevabiniza ihtiyacim var. Ankara konsoloslugu yabancilar dairesinden sonuc bekliyoruz dediler. 2 hafta boyunca evraklarim berlin yabancilar dairesindeydi fakat esime herhangi bir mektup gondermediler evrak istemediler maas bodrosu felan. Ben burdan almanya yabancilar dairesinede zor durumda oldugumuzu deprem bolgesinde oldugumuza dair yazili bir mail gonderdim. Bugun ankaradan bana mail geldi soyle yaziyor
    . vielen Dank für Ihre Anfrage. Die beantragten Visa konnten zwischenzeitlich bereits erteilt werden. Sie erhalten die Reisepässe auf dem bei Antragstellung festgelegten Wege.
    Esimden herhangi bir mektup talep etmeden red gonderebilirlemi ? Yada vize olabilirmi 🙁 gun boyudur uzulmekten baska hc birsey yapamadim.

    1. Merhaba Ayşegül Hanım

      Süreç tamamlanmış görünüyor. Ancak sonucu beklemeniz gerekiyor, evrak sırası geldiğinde size postalanacaktır.

      Kolay gelsin

  45. Merhabalar
    4 kişilik ailemle halen istanbul’da yaşıyoruz.
    Almanyada iş sözleşmem yapildi. 81 A vizesine başvuruldu. Halen beklemekteyiz. Benim öğrenmek istediğim bu 81 A vizesi çıktığında ailece ayni anda gider miyiz yoksa iş sözleşmesi benim üzerime olduğu için önce benim mi gitmem gerekir.

    Bilgi rica ediyorum.
    Teşekkür ederim

    1. Merhaba Yasemin Hanım

      81 A sürecine aile üyelerinin isimlerinin de dahil edilmesi gerekiyordu. Ancak süreç başladıysa dahil edemezsiniz. Bu durumda normal aile birleşimi yoluyla Almanya’ya gidebilirler.

      Kolay gelsin

  46. Merhaba,

    3 yıla yakın bi süredir Almanya’da aile birleşim vizesiyle ikamet ediyorum, eşimle boşandık ancak aramız iyi olduğu için hükümete hala birlikte olduğumuza dair bir mail gönderdi bu sayede hala aile birleşim vizem aktif. Benim sorum acaba şu an farklı bir şehirde gidip çalışma imkanım var mı? Yoksa eski eşimle aynı şehirde ikamet etmek durumunda mıyım?

    1. Nagehan Hanım Merhaba,

      Farklı bir şehirde çalışabileceğinizi düşünüyorum ancak eşten bağımsız oturum şartlarını sormanızı öneririm.
      Bu konuda göç danışmanlığı bürosundan danışmanlık almanızı öneririm. Tereddüt etmeyin, sizin yararınıza ve ücretsiz danışmanlık verirler.
      https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      İyi şanslar

  47. Merhaba ben yüksek lisans’a garantör ile kabul edildiğimi varsayarsam. Önceden Türkiye’de evlenip sonradan eşimi yanıma alabilir miyim veya öğrenci olarak gidip sonra orada evlenirsem erkek arkadaşımın bloke hesabı ve başka bir şeyinin olması gerekir mi? Eğer önceden evlenirsek garantör ikimize de garantör olabilir mi?

    1. Merhaba,

      Gitmeden resmi olarak evlilik gerçekleşirse birlikte gitme şansınız olur. Gittikten sonra evlenmeniz durumunda 2 yıl bekleme söz konusu olabilir. Garantörlük konusunda takdir vize bölümünün. En azından eş için bir bloke hesap istediklerine tanık olduk. Bu tür durumları bireysel değerlendiriyorlar. Kesin bir şey söylemek mümkün değil.

      Ayrıntılar ve sorularınız için bize ulaşabilirsiniz. https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

      İyi şanslar

  48. İyi akşamlar nikahım gerçekleşti ve aile birleşimi randevusu için başvurdum 4 ay doldu henüz atama gerçekleşmedi fakat ben sorun olmayacağını düşündüm ve kızlık soyadım olan pasaportumla başvurdum süresi de vardı. Konsoloslukda danışmanla görüştüm sorun olmaz dedi sizce problem olur mu çünkü zaten süreç çok uzun.

    1. Ayşe Hanım,

      Vize görüşmesine her iki pasaportunuzu da götürebilirsiniz. Ben de sorun olacağını düşünmüyorum.

      Kolay gelsin

      1. Cevabınız için teşekkür ederim yalnız yanlış anlaşıldı sanırım tek bir pasaportum var ve onda da eski soyadım kayıtlı onunla vize başvurusu yaptım. Yenilemedim çünkü yenilersem başvurum yanacak.

        1. Ayşe Hanım,

          Başvurunuz yanmayacak. Görüşmeye her iki pasaportla gitmeniz durumunda bir sorun yaşamayacaksınız.

          Kolay gelsin

  49. Alman vatandaşı eşten maaş bordrosu ve iş sözleşmesi istendi. Bu belgeleri istemeleri bizim gelir şartını sağlama zorunluluğumuz olduğu anlamına mı geliyor?

    1. Merhaba Serkan Bey,

      Haneye giren gelirin nasıl ve nereden geldiğini bilmek isterler. Ancak Alman vatandaşı eşlerin aslında böyle bir zorunluluğu yok. Bazı durumlarda Yabancılar Dairesi takdir hakkını kullanabilir.

      Kolay gelsin

  50. Iyi akşamlar öncelikle bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Biz vize başvuru formun ekstradan bir kopyasını kendimize tuttuk. Bir ay sonra fark ettiki, eşim “önceki vatandaşlık” kısmını doldurmayı unutmuş. Eşim alman vatandaşı ama 1989’dan -1990’a kadar Türk vatandaşıydı. Yani doğup ve tam bir yaşına kadar Türkvatandasiydi. Sonra ailesi ile turk vatandaşlıktan çıkıp Einbürgerungsurkunde alıp alman vatandaşlığına geçtiler. Suan kendisi 32 yaşında. Eşim başvuruda alman pasaportunu, alman doğum belgesini herseyi verdi. O “önceki vatandaşlık” kısmın boş kalması sorun olabilirmi?

    1. Merhaba Zeynep Hanım

      Sorun olacağını düşünmüyoruz. Bu konu ile ilgili bir eksiklik görürlerse size mail ile bildireceklerdir.

      Kolay gelsin

  51. Melek Hanım Merhaba,
    Eşim ve çocuğum Alman vatandaşı, Türkiye’de yaşıyoruz. Aile birleşimimi çocuğum üzerinden yaptım.
    Sorum şu;
    – Ailem ile birlikte Türkiyedeyken başvuru yapabilir miyim? Yapabiliyorsam onlarında başvuru günü gelmesi gerekli mi?
    Teşekkürler.

    1. Merhaba Berat Bey,

      Zaten aile birleşimi (çocuk üzerinden de) Türkiye’den vize başvurusu yapmanız gerekir. Vize görüşmesine yalnız gitmek durumundasınız.

      Bilginiz olsun

      1. Melek Hanım,
        Kusura bakmayın herhalde kendimi yanlış ifade ettim. Soruyu şöyle düzelteyim.
        Konsolosluk sitesinde ”aile birleşimi yapılacak kişinin Almanya’da ikamet etmesi gereklidir” diye not düşülmüş. Başvuru esnasında ailemin Almanya’da mı olması gerekmekte? Şu an Türkiye’de yaşıyoruz.

        Teşekkürler.

        1. Berat Bey,

          Çocuk üzerinden başvuru yaparken bu konuda esneklik tanınıyor. Ancak Almanya’da ikamet etmeleri tabii ki avantaj olacaktır.

          İyi şanslar

  52. Merhabalar,

    Istanbul Konsoloslugu yogunluktan dolayi hala esime Ulusal Vize randevusu vermedi. Araci idata ise randevu atamasinin 4-5 ay bile bulabilecegini söylemektedir.
    Ben ve 2 cocugumuz alman vatandasiyiz ve esimden önce gidecegiz. Örnegin ekim ayinda ulusal vizesi onaylansa, hemen o an almanya gitmek zorunda mi? Yoksa vize ekimde ciksa bile Aralikta almanyaya giris yapsa olur mu?

    1. Merhaba Gamze Hanım,

      Ne yazık ki şimdilerde çok uzun bekleme süreleri var. Ancak eşinizin aile birleşimi vizesi onaylanırsa 3 aylık ulusal vize verilecek. Bu süre bitmeden Almanya’ya giriş yapması ve oturum için en azından başvuru yapması gerekir.

      Bilginiz olsun

  53. Merhaba, ben çifte vatandaşım. Türkiye’de yaşıyorum fakat 2021 Haziran’da geçerliliği dolmuş alman pasaportum var. Yenilemek lstiyorum vatandaşlığım düşmemiştir değil mi? İkinci sorum 4 yıl önce evlendim bir kızım var. Almanya’da yaşayıp orada çalışmak lstlyoruz. Eşim Türk Almanya ile ilgili hiçbir geçmişi yok onu ve kızımı Almanya’ya nasıl götürebilirim? Süreç nasıl işliyor? Bilgi verirmisiniz teşekkür ederim.

    1. Merhaba Nalan Hanım,

      Siz Almanya vatandaşı olduğunuz için paaportunuzu yenileyebilir; kızınız için de Almanya pasaportu çıkarabilirsiniz.

      Siz Almanya’da ikamet alabilecek durumda olduğunuzda da eşiniz vizeye başvurabilir.

      Sorularınız olursa bizi arayabilirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

      https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

      Kolay gelsin

  54. Merhaba benim bir sorum olacak eşim Almanyada yaşıyor Türk vatandaşı. aile birleşimi için sınava gireceğim sonrasında başvuru için eşim almanyadan yapsa olur mu başvuru işini daha mı hızlı sonuç alırım.?

    1. Merhaba Canan Hanım,

      Aile birleşimi için Türkiye’den ulusal vizeye başvurmanız gerekir.

      Bilginiz olsun

  55. Merhaba
    Evleneceğim kişi alman vatandaşı saf alman . Vize ücretinden muaf mıyım ?
    Sadece idata bedelini mi ödeyeceğim ?
    Ve Almanca A1 belgesini hangi durumlarda gereksinimi yoktur ?
    Teşekkür ederim

    1. Merhaba Elif Hanım,

      Eşi Almanya vatandaşı olanlar aile birleşimi vize ücrettinden muaf olurlar.

      Bilginiz olsun

      1. Merhaba, ben alman vatandasiyim. Esim türk vatandasi. Onu almanyaya getirmek istiyorum. Ne yapmaliyim? Neler gerekiyor?

        1. Merhaba Elif Hanım,

          Eşiniz aile birleşimi vizesi şartlarını sağlayarak vize başvurusu yapmasını öneririm.

          Kolay gelsin

    2. Merhabalar, Gelinim Alman vatandaşı. İzmir konsolosluktan evrak teslimi için 5 Haziran a randevu verdiler. Fakat oglumun bacağı kırık olduğu için A1 sınavına henuz giremedi. Evragimiz eksik yani. Konsolosluğa gittiğimizde evrak eksik diye direk red mi veriyorlar yada ek süre istenebiliyor mu yada ek süre için sağlık raporu mu vermeliyiz. Nasıl bir yol izlemeliyiz. Sınava girip belgeyi alacak fakat işte red almadan nasıl bir yol izlememiz lazım? Ek süre veriliyorsa ne şekilde ve ne kadar ek süre verilir? Simdiden Teşekkür ederim.

      1. Merhaba Cemile Hanım,

        Vize evraklarının arasına raporu ekleyebilirsiniz ancak bu sınava girmesine engel bir değil diye düşüneceklerini ve oğlunuzdan sertifika isteyeceklerini düşünüyorum. Ancak direk ret verilmez, sertifikayı ibraz etmesi için süre verieceklerdir.

        Geçmiş olsun

  56. Çocuklarım Alman vatandaşı. Ben ve eşim Türk Vatandaşı . Turistik Vize ücretini ödemem gerekir mi?Sizce benim Almanyada aile birleşimi başvurusu yapmam mı daha kolay olur, yoksa buradan turist olarak gidip orada vize almam mı kolaydır?

    1. Merhaba Arif Bey,

      Turistik vize almanız durumunda Almanya’da oturum almanız çok zor. bunun için ulusal vize kategorisinde bir vizeye ihtiyacınız olur.

      Almanya vatandaşı çocuklar üzerinden aile birleşimi yapmanız öneririm. Çocuklar Almanya vatandaşı olduğu için de vize ücretinden muaf olursunuz.

      Ayrıntılar için bize ulaşabilirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

      https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

      Kolay gelsin

  57. İyi günler
    Eşim alman vatandaşı bende aile birleşimi sınavına katıldım ve kazandım fakat nikahımdan sonra yeni kimlik başvurusunda bulunmadıgım icin eski soyadım duruyor ve sertifikada eski soyadım var. Konsoloslukta sıkıntı yaratır mı ? Uzun süresi de mevcut.

    1. Merhaba Ayşe Hanım,

      Sanırım yeni soyadınızla bir pasaportunuz vardır diue düşünüyorum. Kimliği sonra da değiştirmek mümkün.
      Sertifikada eski soyadınızın olması sorun olmaz.

      Bilginiz olsun

  58. Melek Hanım merhabalar,
    Daha önce yardımcı olmuştunuz. Şimdi bir konuda farklı süreçler duyuyoruz, sizden teyidini rica etmek isterim:
    Eşim (bluecard ile) Almanyada çalışıyor, oturumunu aldı ve aynı şirkette çalışmaya devam ediyor. (yıllık 62.000 € maaş ile)
    (Evliliği Almanyaya taşındıktan sonra gerçekleştirdik)
    Aşağıdaki açıklamaya*** göre benim A1 dil belgesinden muaf olduğumu anlıyorum. 
    23 Mayıs’ta randevuya giden bir arkadaşımdan, hem belge ibrazı istanmiş hem de yazılı sözlü mülakat uygulanmış.
    Burda benden de mi istenecek kaygısına düştüm.
    Tek fark evrak istenen arkadaşımın eşi bluecard ile kalıcı oturum almış ve şuan maaşı yıllık 45.552€’ın altında, acaba dil yeterliliği bu sebeple mi istenmiştir ?!

    Bu şartlar altında benden de bu belge istenecek ise hızlıca çalışmalara başlamam gerekiyor. Öncesinde danıştığımız ve aynı süreci yaşayan kişilerden aldığımız bilgiye istinaden çok vakit kaybettik…Dönüşünüzü merak ile bekliyorum, sevgiler…
    ***Almanya’da yaşayan eş aşağıdaki ikamet statülerinden birine sahipse: Araştırmacı, AB Mavi Kartı, ICT-Kartı, İkamet Kanunu’nun 21. maddesi (Bağımsız Çalışanlar), İkamet Kanunu’nun 18c maddesi 3. bendi (Nitelikli İşgücü), ya da İkamet Kanunu’nun 25. Maddesi 2. Bendi, 1. Fıkra 1. Alternatife göre korunma hakkına sahipse ve Almanya’da yaşayan eş ülkesini terk etmeden önce evlilik gerçekleşmişse.***

    1. Eylem Hanım Merhaba,

      Bu soruları telefonla cevaplamıştım.

      Başka sorularınız olursa telefonla ulaşabilirsiniz.

      Kolay gelsin

  59. Merhabalar Melek Hanım,

    Ben AB vatandaşıyım(Bulgaristan) bu yaz Temmuz ayında Türkiye’de evlenip daha sonrasında ilk iş olarak Bulgaristan’da da nikah kıyarak eşim için oturum iznine başvuracağız, eşim TC vatandaşı. Daha sonrasında Almanya’ya taşınmak istiyoruz fakat 2 senaryo var ;

    1- Bildiğim kadarı ile AB vatandaşı olduğum için Almanya’da oturum ve çalışma hakkım var, bu yoldan gidip kendi mesleğim ile maaşlı iş bulacağım,
    2- Yazılım/yapay zeka odaklı basit usulde küçük bir firma yazılım/teknoloji firması kuracağım;

    Hangi senaryoda eşimi daha hızlı bir şekilde yanıma alabilirim ? Şirket kurup kendi eşimi davet mektubu ya da istihdam yolu ile işe alarak Almanya’ya getirebilir miyim ?

    Bir de, eşime Bulgaristan üzerinden oturum izni çıkarsa, benim birlikte aile birleşim vizesi almadan Almanya’da oturum hakkı elde edebilir mi ?

    Bize ne önerirsiniz ?

    1. Merhaba Gökhan Bey,

      Siz Ab vatandaşı olduğunuzda ve eşinizin de bir AB ülkesinde oturumu olduğunda Almanya gidip yerleşmek ve sonrasında oturum için başvur yapmak gerekir.

      Diğer olanak da eşinizin aile birleşimi kapsamında vizeye başvurması.

      Ancak şirket kurulumu gibi durumlarda bürokratik işlemler uzun süreceğinden eşiniz aile birleşimi vizesi alması daha uzun sürececek diye düşünüyorum.

      Bilginiz olsun

  60. Merhaba,
    öncelikle yorumlara verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. gayet güzel bi yorum akışı yakalamışsınız.
    eşim aşçı ve almanya ya çalışma vizesi ile gitmek istiyoruz. vize başvurusu yaparken aynı zamanda aile birleşimi vizesine başvuruda bulunup benide yanında götürebilir mi? aynı anda gitmemiz mümkün mü?
    yoksa eşim gidip yerleştikden sonra başvuru yapmamız daha mı iyi olur bizim için?

    Teşekkür ederim.

    1. Merhaba Hilal Hanım,

      Değerlendirmeniz için teşekkür ederiz.

      Eşiniz çalışma vizesi için İDATA’dan randevu alırken çoklu vize seçeneğini işaretleyebilirseniz ve sizin için de kayıt oluşturabilirseniz birlikte vize görüşmesine gidebilirsiniz. Bu durumda gerekli şartlar sağlanmış ve evraklar da hazırlanmış olmalı.

      İyi şanslar
      Başak Gül

      Kolay gelsin

      1. Peki ön başvuruda sıkınıt yaşmamak için toplamamız gereken belgeler nelerdir. yardımcı olabilir misiniz?

        Geri dönüş için teşekkür ederim.

          1. Melek hanim iyi aksamlar. Dun vize bolumunu aradim 3 aydir vizemden bir haber alamiyorum dedim. Gorevli bana arsive hatirlatayim vize beklemede dedi. Bu nedemek sizce esimede hala mektup gitmemis. Vize beklemede ne demek ? Bir fikriniz varmi

          2. Merhaba Ayşegül Hanım,

            Sanırım memur sistemden bakarak böyle bir yorum yapmış. Eşiniz yabancılar dairesiyle iletişime geçmeyi denesin. Eşinizden beklenen-istenen evraklar gelmeden vize sonuçlanmz.

            Bilginiz olsun

    2. MERHABALAR
      eşim 2001 alman vatandaşı daha önce hiçbir türk kimliği almamış türkiyede de kayıtlı değil ama babası türk annesi çifte vatandaş benim evraklarım yabancılar dairesine ulaştı eşimden maaş dekontları ve ev sözleşmesi doldurulacak şekilde bir kağıt ev sahibine imzalatılarak istediler lakin ev sahibi kendisine vergi çıkıyor diye kağıdı imzalamıyor bizim bu konuda ne yapmamız gerekiyor?

  61. Merhabalar,

    Ocak 2023’te Bluecard kapsamında Berline yerleştim ve erkek arkadaşım ile Almanyada evlenmek üzere aile birleşimi vizesine başvurduk. 22 Mayıs 2023 tarihine gün atadılar fakat benim oturum iznim henüz gelmedi ve oturum izni randevum ise Haziran sonunda. Burada şirketim aracılığı ile aldığım danışmanlık şirketine sorduğumda bunun herhangi bir problem yaratmayacağını söylediler fakat yine de size sormak istiyorum;
    – Bluecard’ım gelmemiş olmasına rağmen Almanyada konsoloslukta evlilik yapabilir miyiz? Bunun benim bluecard alma sürecime herhangi bir etkisi olur mu?
    – Aile birleşimi vizesine başvururken konsolosluktan alacağımız evlilik gününü erken almamız vizenin hızlı çıkmasını sağlar mı? Diyelim Haziran 10 dedik, ona göre mi çıkar ya da Eylül dedik Eylüle kadar çıkış yapma imkanı sağlamazlar gibi bir durum olur mu? (Schengen’e başvururken verdiğimiz tarih ile yakın giriş çıkış günü atanması gibi bir mantık var mı aslında onu anlamaya çalışıyorum, ona göre günü belirleyeceğiz)
    – Son sorum 🙂 gerekli evrakları idataya teslim ettikten sonraki bekleme süresi hakkında ortalama bir fikriniz var mıdır? Yorumları okumaya çalıştım fakat gözümden kaçmış olabilir, kusura bakmayın..

    Şimdiden çok teşekkür ederim, sabrınız ve ilginiz için.

    Kolaylıklar dilerim.

    1. Merhaba Burçak Hanım,

      Yazdıklarınızdan yola çıkarak, Almanya’da evlilik yapabileceğinizi düşünüyoruz. Oturumunuzun elinizde olmamasının problem yaratacağını sanmıyoruz. Yine de nikahı kıyacağınız konsolosluktan bilgi almanızı öneririm.
      Evlilik tarihi vizenizin hızlı çıkmasını sağlamaz; konsoloslukğa verdiğiniz tarihe yetiştirme gibi bir çaba ne yazık ki olmaz.
      Maalesef vizelerde uzun bekleme süreleri devam etmekte.

      Bilginiz olsun

  62. merhaba eşim hemşire olarak almanyaya gidiyor 4 kişilik bir aileyiz eşim ilk etapda 6 aylık staj maaşı1300 euro verilecek.sorum şu aile olarak başvuracaz 13-15 yaşında iki tane cocugumuz var. eşimin maaşı 1300+ emekli maaşım 400 euroya tekabul ediyor+15000 euro blokeli hesap gösterirsek toplam aylık a vurursak 2950 euro yapıyor bize bir sorun cıkarmı yetersiz gelir diye acaba yeterlimi onu sormak istiyorum

    1. Merhaba Yüksel Bey,
      15.000 € bloke hesabın 6 aylık staj dönemi için açtırdığınızı varsayıyorum. Buradan hareketle toplam gelirinizin fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyoruz.

      Bizimle iletişime geçerseniz daha ayrıntılı bilgi verebiliriz
      https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

      Kolay gelsin
      Başak Gül

  63. Merhaba Melek hanim
    Ben Alman vatandaşiyim eşim şuan türkiyede ve bende almanyada 2 ay sonra doģum yapacam.
    Biz eşimle 1 senedir vizenin gelmesini bekliyorduk ama malesef eşimin sabikasi olduģu için 1 hafta önce red geldi.
    Itiraz hakkimiz var ama
    Sizce ne yapmaliyiz Hala eşimin almanya ya gelme şansi varmidir.
    Cevap verirseniz çok sevinirim.

    1. Merhaba Elif Hanım,

      Öncelikle ret cevabı gelmesi çok üzücü. Almanya’da göç yasasını iyi bilen bir avukatla görüşmenizi öneririm.

      Kolay gelsin
      Selda Çatar

      1. Melek hanım ben Almanca öğretmenliği mezunuyum eşim almanya da türk vatandaşı aile birleşimi için başvuru yapıcam deprem bölgesindeyim A1 sınavına girmeden almanca öğretmenliği diplomamı sunsam kabul edilir mi teşekkür ederim şimdiden

        1. Merhaba,

          Almanca öğretmenliği mezunusunuz; vize görüşme esnasında belirgin şekilde Almanca konuşacağınızdan A1 belgesini sunmanıza gerek yoktur. Ayrıca diplomanızı da beraberinizde götürmenizi öneririz.

          Başarılar dilerim

      2. Iyi günler.
        Öncelikle sorularimiza cevap verdiģiniz için çok Tesekkür ederiz Melek hanim.

        Ben almanya da kaliyorum eşim ise Türkiye de.
        1,5 ay sonra doģum yapacam
        Eşimin doģuma gelme gibi bir hakki varmidir aceba ?

        1. Merhaba Elif Hanım,

          Aile Birleşimi vize süreci uzun sürdüğü için doğumu gerekçe göstererek ve belgeleyerek Schengen vizesine başvurabilir.

          İyi şanslar

      3. Merhaba Melek hanim.
        Eşime ret geldikten sonra avukat tuttuk ve 1 ay içinde itiraz ettik.
        Eşim hala Türkiyede bende 3 hafta sonra doģum yapacam. Avukat bize doģumdan sonra eşinizin buraya gelme ihtimali daha yüksek dedi.
        Sizce de öyle mi ?
        Ben almanyada büyüdüm türkiyeye gitmek istemiyorum doģrusu..eşime yine Ret gelirse ne yapmaliyim sizce..
        Gercekten insanlari çok madur ediyorlar.
        Simdiden size çok Tesekkür ederim.

        1. Elif Hanım,

          Çocuğunuz Alman vatandaşlığı hakkı kazanırsa eşiniz ALman çocuk üzerinden aile birleşimi için başvurabilir.

          İyi şanslar

    2. Merhaba sabikadan red verildigini nasil anladiniz acaba red maddelerinde öyle bir madde göremedimde ben

  64. Merhaba, Ekim 2022de aile birlesim vizesine basvuru yaptik, idatadan hala daha randevu atanmadi. Hic bir bilgi de alamiyoruz süre hakkinda. Elcilik de cevap vermiyor maillere, iDatada yardimci olmuyor.
    Yapabilecegimiz baska bir sey var mi? Bize yardimci olabilir misiniz? Fikir verebilir misiniz? Tesekkürler Ahmet Ö.

    1. Merhaba Ahmet Bey,

      Maalesef ciddi bekleme sürelerinin olduğu doğrudur. Süreci ve randevu tarihini beklemek durumundasınız. Ancak aciliyet gerektiren ciddi bir sıkıntınız varsa elçiliğin vize bölümüne durumunuzu anlatan Almanca bir e mail yazmayı deneyebilirsiniz.

      Kolay gelsin
      Başak Gül

  65. Merhabalar ben 81 Ace vasıflı işçi olarak Almanya’ya gideceğim eşim ve çocuğum hem Moldova hem de Türk Vatandaşı onlar kimlikleri ile AB ülkelerine seyahat edebiliyorlar ama oturma hakları yok sadece 90 gün kalabiliyorlar onların da oturum hakkı alması için ne yapabilirim oraya gittiğimde mi işlemleri başlatmalıyım Moldova vatandaşı oldukları için işlemler kolay olur mu eşim için dil yeterlilik sertifikası isterler mi bana bir yol gösterirseniz sevinirim teşekkürler

    1. Merhaba Emre Bey,

      “81 A” hızlandırılmış süreç başvurunuza eşiniz ve çocuğunuzu da dahil edebilirseniz birlikte gidebilirsiniz. Mavi kart statüsündeyseniz eşinizden dil yeterlilik sertifikası istenmez; ancak gelir düzeyiniz mavi kart kriterlerinin altında kalıyorsa eşinizin A1 dil sertifikası alması beklenilir. Bize ulaşabilirseniz durumunuzu değerlendirebilir ve daha sağlıklı bilgi verebiliriz.
      https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/
      Kolay gelsin

      Selda Çatar

  66. merhabalar. Eşim ab vatandaşı ve şuan almanyadayız ben schgen vizesi ile geldim .
    1. schgen vizesini eşimin üzerinden oturum iznine çevirebilir miyim ?
    2. schgen vizesi dönüşmezse eğer . eşim şuan saati 12.20 eurodan teilzeit olarak ayda 120 saat çalışıyor 1 ay oldu işe başlayalı. belirli bi geliri ne kadar olmalı şuan çalıştığı iş aile birleşimi yapmamızı sağlar mı acaba . teşekürler şimdiden

    1. Merhaba Serdar Bey,

      Schengen vizesini oturum iznine dönüştürmeniz mevcut yasalara göre mümkün değil. Ancak eşiniz AB vatandaşı olduğu için siz de Almanya’da olduğunuz için Yabancılar Dairesine oturum için başvuru yaparak oturum almayı deneyebilirsiniz. İstisnalar mevcut ve yabancılar dairesinin takdiri de burada önemli. Bağlı olduğunuz yabancılar dairesi ile görüşüp aylık gelirinizin ne kadar olması gerektiğini öğrenebilirsiniz. Eşiniz Teilzeit çalıştığı için aldığı maaş 2 kişinin aylık yaşam giderleri ve kirası için yeterli olmayacaktır. Eşiniz mümkünse sözleşmesini tam zamanlı olarak değiştirebilir ya da siz de bir iş sözleşmesi ibraz edebilirseniz oturum almanız mümkün.
      Bu konuda göç danışmanlığı bürolarından da danışmanlık almanızı öneririz. Tereddüt etmeden bu hizmete başvurun sizin yararınıza ve ücretsiz danışmanlık yaparlar.

      https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      İyi günler

    2. Merhaba,

      Ekim 2022de aile birleşim vizesine başvuru yaptık, idatadan hala daha randevu atanmadı. Hiç bir bilgi de alamıyoruz süre hakkında. Elçilik de cevap vermiyor maillere, iData’da yardımcı olmuyor. Yapabileceğimiz başka bir şey var mı? Bize yardımcı olabilir misiniz? Fikir verebilir misiniz?

      Teşekkürler
      Merve Ö.

      1. Merhaba Merve Hanım,

        Maalesef ciddi bekleme sürelerinin olduğu doğrudur. Süreci ve randevu tarihini beklemek durumundasınız. Ancak aciliyet gerektiren ciddi bir sıkıntınız varsa elçiliğin vize bölümüne durumunuzu anlatan Almanca bir e mail yazmayı deneyebilirsiniz.
        İyi günler

        Selda Çatar

  67. Merhaba yazılımcı olarak 11 ay önce Almanyaya yerleştim. 4 ay önceaile birleşimi yaptık ailem için. Bize ne olumlu ne de olumsuz dönüş olmadı. Konsolosluk Almanyadan onay bekliyoruz diyor. Yaşadığım yerdeki yabancılar ofisi belgeleriniz dijital olarak geldi orjinal dosyaları bekliyoruz diyor. Konsolosluğa sorduğumuzda belgelerinizin orjinallerini Almanyaya gönderdik diyorlar. Bugün itibari ile başvurunun 5. Ayına girdik hatta. Eksik belge yok, gelirim gerekli seviyede, 2 yıl oturumum var. Ne yapmamız gerekiyor bu kadar uzun sürmesi normal mi? 3 ay da cevap dönmesi lazım diyor herkes. Bu konuda başvuracağımız bir merci var mıdır. Teşekkürler!

  68. Merhaba,

    Nişanlım almanyada işe kabul aldı, gitmeden önce evlenirsek ben de aile birleşimi vizesi ile gidebilir miyim? Bunun için 3 aylık maaş bordrosunu beklemem gerekli mi? ayrıca b1 almanca şartı var mı? yüksek okul mezunlarında istenmez diye bir madde görmüştüm

    1. Merhaba Duygu Hanım,

      Gitmeden önce nikah yaparsanız aile birleşimi kapsamında eşiniz ile birlikte vizeye başvurabilirsiniz. Eşinizin yıllık gelirine göre Almanca dil şartı değişebilir. Vize için yüksek okul mezunu olsanız da A1 dil sertifikası istenir.

      Bilginiz olsun

  69. Merhaba kolay gelsin,
    Ben nişanlımla Almanya da nikah yapmak icin aile birleşimi vizesine başvurdum. Gecen hafta nişanlıma bir mektup gelmiş aylık maaş bilgilerini ve ikamet ettiği eve dair bilgiler isteniyor. Nisanlim 1000 € ya yakın bir maaş alıp ailesiyle yaşıyor. Ben orada bir İnsaat firmasıyla anlaştım ve sözleşmem de var. Sorum şöyle; nişanlım Alman vatandaşı olmasına rağmen bu durumlar sıkıntı oluşturur mu? Ve benim nikahtan sonra başlayacak is sözleşmem bu duruma pozitif etki yapar mi ?

    1. Merhaba Mehmet Bey,

      Maaş bilgisi ve ikamet ettiği eve dair bilgi rutin istenen evraklar arsında. Alman vatandaşı söz konusu olduğunda esneklik mümkün. Taktir yetkisi yabancılar dairesinin.
      İş sözleşmeniz aile birleşiminden sonra başlayacağını belirtmişsiniz; elbette sözleşme örneğini de hem Yabancılar Dairesi’ne hem de büyükelçiliğe sunabilirsiniz. Nişanlınızın ev ve geliri ile ilgili durumu konusunda ikamet ettiği bölgedeki MBE göçmen danışmanlık hizmetlerine başvurarak danışmanlık almasını öneririz.

      https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Kolay gelsin

  70. Merhaba hanımefendi size bir sorum olacak eşim 81 A nitelikli işçi göçü ile Almanya’ya gidecek biz daha sonradan ev falan bulduktan sonra gideceğiz benden A1 dil sertifikası isteniyor mu teşekkür ederim

    1. Merhaba Merve Hanım,

      Eşinizin yıllık brüt maaşı 45.552 € ise ya da daha yüksekse, o zaman siz de A1 Dil Sertifikasından muaf oluyorsunuz. Aksi taktirde A1 dil sertifikası konsolosluklar tarafından talep ediliyor.

      İyi günler

  71. Merhabalar Melek hanım. Eşim Almanyada iş buldu ve kısa sürede vizeye başvuru yapip gidecek. Ben ve 5 yaşında kızımda birlikte onunla gidebilir miyiz ? Yada bu süreçte nelere dikkat etmeliyiz bilgilendirebilir misiniz bizi. Simdiden teşekkürler.

    1. Merhaba Özde Hanım,

      Eşinizle birlikte vizeye başvurmanız mümkün, vize için gerekli belgeleri hazırlamanız ve şartları yerine getirmeniz durumunda siz ve kızınız aile birleşimi statüsünden vize alabilirsiniz.
      Dilerseniz mesai saatlerinde telefon ile bize ulaşabilirsiniz.

      https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

      Kolay gelsin

      1. Merhabalar
        10 Nisan 2023 tarihinde Blau kart vizesi ile süresiz iş sözleşmesi ile Almanya’ya geldim. 30.11.223 yoluna kadar firmada çalmıştım. 09.01.2023 yılında farklı bir firmadan 6 ay deneme süresi olmak üzere 1 yıllık iş sözleşmesi ile yeni bir firmada çalmaya başladım. 12 ay yerine 13.5 ay maaş alıyoruz. Oturum için başvurduğumda 12 aylık maaşım yetmediği için mavi kart yerine nitelikli işçi oturumu verdiklerini aldıktan sonra öğrendim. Yabancılar dairesi hatasını gördü yeniden arbeitagentur ile yazılacağını belirtti. Bu sürede içerisinde aile birleşimi için vizeye aile. Başvurmuştu lakin geçici iş sözleşmesi ve pdeneme süresi olduğundan dolayı ret cevabı verdiler. İtiraz için 1 ay süre verdiler. Süreci düzeltmen için ne tavsiye edersiniz.

        1. Merhaba Serdal Bey,

          Cevaplandırmanızı istediğimiz sorular olduğu için bizi arayabilirseniz durumunuzu daha net değerlendirebiliriz.
          Ya da yaşadığınız şehirdeki “Welcome Center” merkezinden de durumunuzla ilgili danışmanlık almanız mümkün.
          https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/
          İyi günler

  72. merhabalar,
    Eşim 4 sene önce Almanya’da iş buldu ve o dönemde evli olduğumuz için aile birleşiminden faydalanarak vize başvurusunu birlikte yaptık ve bana da 4 senelik bir oturum hakkı verildi ve direkt pasaportuma eklendi. bir süre sonra eşim sınırsız oturum hakkı kazandı şu an bu şekilde devam ediyor ama benim de oturum hakkım bir kaç hafta sonra bitecek. uzatmak istediğimde uzatabiliyor muyum? bunun için benden bir dil için sertifika istenir mi emin olamadım. çünkü bazı istisnai durumları okudum şöyle yazıyordu; “Aile birleşimi için başvuruda bulunan eş yüksekokul mezunu ise ve istihdamve uyum bakımından olumlu bir öngörü varsa veya geçici bir süre için ailebirleşimi başvurusunda bulunuyorsa ya da İkamet Kanunu’na göre daha öncede ikamet izni aldıysa” diye aslında ben daha önce ikamet izni aldım ve ikamet kaydım da güncel olarak var. bu istisnadan yararlanabilir miyim diye size danışmak istedim. 

    1. Merhaba Ali Bey,

      Oturumunuz uzatılırken sizden dil düzeyiniz ve çalışma durumunuzla ilgili belgeler istenecektir. Durumunuz değerlendirilir ve ona göre oturum onaylanır. Düzenli olarak çalışıyoranız ve belli bir düzeyde Almancanız varsa süresiz olmasa da yine uzatma alırsınız diye düşünüyorum.

      Kolay gelsin

      1. melek hanım öncelikle cevabınız için çok teşekkürler. bizde sadece şöyle bir durum var. aile birleşimi ile en başta oturum almıştım ama ben türkiye’de çalışmaya devam edip düzenli aralıklar ile sadece gidip geliyorum yani almanya’da hiç çalışmadım. daha önce oturum iznim olduğu için ve şu an süresi bitmek üzere olduğu için benden A1 sertifikası bekleniyor mu ona emin olamadım. çünkü ilk başta oturum alırken de eş durumundan aldığım için herhangi bir dil bilgisi istenmemişti. eşim de daha önce hiç almanya’da yaşamadı ve ilk etapta mavi kart alıp sonradan süresiz oturuma geçiş yaptı. sanırım bu durumda da istisnadan faydalanıp dil için bir sertifika sunmadan da uzatabileceğimi düşünüyorum ama sizin de fikrinizi almak istedim.

        1. Ali Bey,

          Aile birleşimi statüsünden oturum aldıktan sonra yabancılar dairesinin bilgisi ve izniyle Türkiye’de çalışmaya devam ettiyseniz oturum uzatılabilir. Ancak anladığım kadarıyla siz bu süreçte sadece kısa aralıklarla giriş çıkış yapmışsınız. Bu durumda oturumu uzatmak için başvuru yaptığınızda Almanya dışında yıl bütünlüğü içinde 6 aydan fazla kaldığınız tespit edilirse uzatmada sıkıntı yaşayabilirsiniz.

          Bize ulaşabilirseniz durumunuzu değerlendirebilir ve daha sağlıklı bilgi verebiliriz.
          https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

          Kolay gelsin

  73. Merhaba Melek Hanım,
    Eşim Almanya’da yaşıyor Almanya doğumlu Alman vatandaşı Kasım 2022 tarihinde aile birleşimi için İdata’ya D Tipi ulusal vizeye başvuru yaptım. Henüz randevum gelmedi, atama bekliyorum. Goethe enstitüsünden aralık 2022 tarihin de Almanca A1 dil sertifikamı aldım.
    Randevu tarihinin ne zaman geleceğini işlemi hızlandırma için bir öneriniz var mı?
    Ve diğer sorum aldığım A1 dil sertifikasının geçerlilik süresi var mı?

    1. Merhaba Sinan Bey,

      Maalesef uzun vize bekleme süreleri mevcut. Beklemeniz gerekiyor. Almanca A1 sertifikanız 1 yıl geçerlidir, ama düzenli aralıklarla tekrar etmenizi ve bilgilerinizi taze tutmanızı öneririz.

      Kolay gelsin
      Başak Gül

  74. Melek hanım vizeye basvurdum Almanya Dortmund için eşimden çocuk için 3 aylık iş bandrolü ve ev kirası konturati ve birde doğal gaz faturası istediler tek garibimize giden misafir çocuk diye Mektuba yazmışlar aile birleşimi üzerinden gidiyoruz oğlum nikahsız evliligimden olma eşimin aylığı 1800 Euro kira çok az doğalgaz faturası da çok az ayriyeten eşimin iş yerinde saatleri de var çalışma bunlar yeterli olur mu bir sorun yaparlar mı lütfen cevab verirseniz sevinirim çocuğum üvey olduğu için mi misafir diye sundular yoksa bir terslik mi var acaba anlamadık birde tek bir sorum daha olacak eşimin banka borcu var onu görürler mi şimdiden çok teşekkür ederim cevab verdiğiniz için

    1. Merhaba Nazan Hanım,

      Açıkçası yazdıklarınızdan yola çıkarak sağlıklı bilgi vermek mümkün değil. Eşinizin bulunduğu bölgedeki MBE Göç Danışmalığı hizmetine başvurmasını öneririz. Dilerseniz siz de bizimle iletişime geçebilirsiniz.
      https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

      Kolay gelsin
      Başak Gül

  75. 3 yıl önce Almanya’ya geldim . 19C maddesine bağlı oturum türüne sahibim . 2 çocuğum var . 15 Yıllık evliyim. Aile birleşimi yapmak istiyorum ama malesef eşimin şu anki durumu psikolojik olarak hiç iyi değil , A1 dili için kutsa gitmesi ve öğrenim görmesi de çık mümkün değil . Kullandığı ilaçlardan ötürü bu durum böyle . Doktor raporu vs elimizde var . Bu durumdan dolayı dil sertifikası olmadan Almanya’ya getirebilir miyim ? Tedavisi yanımda benimle daha iyi olacaktır . A1 yok diye ömür boyu ayrı mı kalıcaz, bilemedim ki . Sağlıklı olduğunda öğrenimine tabi ki devam eder

    1. Merhaba Ümmet Hanım,

      Öncelikle geçmiş olsun. Bir yazı ile eşinizin şu an ki sağlık durumundan dolayı Almanca öğrenemeyeceğini belgelediğiniz (doktor raporları, sınav sonuçları ve kursa gittiği sürelerle ilgili belgeler gibi) taktirde, ona esneklikler yapılır ve belki dil sertifikasından muaf tutulabilir.
      Başvurudan önce MBE Göç Danışmalığı ve Welcome Center’dan fdanışmanlık almanızı öneririz, hizmetleri ücretsizdir.
      https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Kolay gelsin.
      Selda Çatar

  76. Merhabalar, Ben Türkiye’de yaşıyorum ve arkadaşım Almanya’da yaşıyor. Arkadaşım ile evlenip Almanya’da yaşamak istiyoruz, Şu ana kadar araştırdıklarımızdan hiçbir şey elde edemedik. Arkadaşım Alman doğumlu ve Alman vatandaşı ailesi ise çifte vatandaş, bu durumda evlendiğimiz zaman arkadaşım gelir beyan etmek zorunda mı ? ve arkadaşım ailesiyle beraber kirada yaşıyor gerekli konut göstermek zorundamı ?
    teşekkürler

    1. Merhaba Osman Bey,
      Genel olarak Alman vatandaşlarından gelir ve konut beyanı istenilmiyor. Ancak bazı durumlarda istenildiği de oluyor.
      Arkadaşınızın MBE göç bürolarından bu konuyla ilgili danışmanlık almasını öneririm. Bu kurumlar yereldeki resmî kurumlarım bu gibi durumlarla ilgili tutumları iyi bilirler ve sizi ona göre yönlendirirler. Bu kurumlar sizin yararınıza ve ücretsiz hizmet verirler.

      https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Kolay gelsin

      Derya Ozan

  77. Merhaba,

    sonradan evlenmek icin 2 yil bekleme zorunlulugu ile ilgili yorumlarinizi okudum. Benim simdiye kadar 16b ögrenci oturumum vardi ama su an 18b . Toplamda 3 yildir Almanyadayim ama isci oturumum 18b sadece bir kac aydir var. Bu durumda toplam gecen süre dikkate alinir diye düsünüyorum, dogru anlamis miyim acaba?
    Kolay gelsin!

    1. Merhaba Celal Bey,

      Öğrencilik sürenizi dikkate alacaklarını ve evlendikten sonra 2 yıllık bekleme süresine takılmayacağınızı düşünüyoruz yine de bu konuda şehrinizdeki welcome center dan bilgi almanızı öneririz.

      Kolay gelsin.

      1. Merhaba melek hanım ben mülteci iken alman Vatandaşı biriyle evledim yaklaşık 6 ay önce hiç mahkeme çıkmadan ve halen oturum alamadım bana oturum verecekler mi ve a1 zorlu mu mültecilere

        1. Merhaba Murat Bey,

          Durumunuz ile ilgili avukatınızla görüşmenizi öneririz. Ayrıca MBE Göç Danışmanlığı bürolarından da durumunla ilgili danışmanlık almanızı öneririz, hizmetleri ücretsizdir ve sizin yararınıza danışmanlık verirler. Tereddüt etmeden iletişime geçmenizi öneririz.

          İyi şanslar
          Selda Çatar

    2. Merhaba ben kısmi denklik alıp Almanya’ya gitmeyi düşünüyorum dil kursuna gidiyorum bi sene içinde tam denklik alıp nişanlımla evlenmeyi düşünüyoruz kendisi bu süre içinde Türkiye’de kalacak. iki yıl geçmesi şart mı öyle bi zorunluluk mu var bilgi verebilir misiniz bu konuda teşekkürler şimdiden

  78. Merhaba
    Kız arkadaşım kısa süre önce Almanya’ya gitti çalışmak için ve biz döndüğünde evlenmeyi düşünüyoruz. Aile birleşimi için kendisi Almanya’ya gitmeden önce nikah mı kıymamız gerekiyordu yoksa Türkiye’ye geldiğinde nikah kıyıp sonra beni yanına almak için aile birleşimine başvuru yapabilirmiyiz?

    1. Merhaba, aynı süreçten biz de geçiyoruz, öncesinde evlendiyseniz iş sözleşmesinde kızlık soyadı pasaportta farklı soyadı yazması sorun teşkil etti mi?

  79. Merhabalar, biz eylülün sonlariba dogru idaataya basvuru da bulunduk, ve martin ilk haftasinda, nisanin 18 ine Istanbul icin atamamlz oldu.
    Tarihimiz saatimiz belirlendi.
    Ama ne yazikki gecen hafta cuma günü evrak listesini idaata nin sayfasinda kontrol edeyim derken, telefonum takilinci, bir kac kere ekrana tikladigimda, randevumuzun iptal ettigimi gördüm 😫😫😫 ne Yapicagimizi bilmiyoruz. Nerdeyse 7 ay bekledik . Idaatayi aradik, bizlik birsey yok dediler, elcilikle iletisime gecin diye söylediler. Ve istanbul başkonsolosluğu aradık, onlarda mail yazmamızı istediler. Mail i 3 nisanda yazdık, ayrıyettin eşim ve kendim hiv hastasıyız, kendi hastane raporlarımı da ekledim e maile, ve 30% engelim var, onuda belirttim. Bu konuda bize yardımcı olabilirmisiniz? Zaten hiv hastalığından dolayı psikolojim bozuldu, buda üzerine gelince herşey daha da kötü oldu. Eşimle birbirimize destek çıkardık en azından

    1. Merhaba Pınar Hanım,

      Öncelikle geçmiş olsun. Konsoloslukta ne yazık ki yoğunluk nedeniyle bekleme sürelerinde olduğu gibi iletişim konusunda da gecikmeler yaşanabiliyor. Maalesef tekrar E- Mail yazabileceğiniz seçeneğinden fazla bir öneride bulunamıyoruz. Ancak eşiniz Almanya’da bulunduğu bölgedeki Yabancılar Dairesi’ne başvurabilir ve durumu tekrar anlatabilir.
      MBE Göç Danışmanlık bürolarından da danışmanlık almanızı öneririz. Tereddüt etmeden bu hizmete başvurun sizin yararınıza ve ücretsiz danışmanlık yaparlar. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Kolay gelsin

  80. Merhaba. Eşim çifte vatandaş ve şu an Almanya’da çalışıyor, ikamet ediyor. 2022 aralıktan beri konsolosluktan haber bekliyorum vize randevusu için. Eşimin Almanya’dan ön onay veya başvuru yapma gibi bir şansı var mı? 2. Sorum ise 81a ile çalışma ve oturma izin alıp işe başladıktan 1 ay sonra iş değiştirsem bu vize açısından sorun olur mu ? Veya bu vizemi aile birleşimi vizesi olarak değiştirebilir miyim ?

    1. Merhaba Osman Bey
      Aile birleşimi vize randevu süreçleri ne yazık ki çok uzun sürüyor. Maalesef beklemeniz gerekiyor.
      “81 A” çalışma amaçlı Almanya’ya gidecekler için uygulanan hızlandırılmış bir vize sürecidir. Bu vize türü ile Almanya’ya gidip oturma izninizi aldıktan sonra oturma izni statünüzü değiştirmek üzere Yabancılar Dairesi’ne başvurabilirsiniz ya da oturma izni statünüzü değiştirmeden de devam edebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
      https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

      Kolay gelsin

  81. Merhabalar
    Ben yüksek lisans’a kabul aldım, eşimin de yanımda gelmesi için istanbuldan beraber 2 eylülde evrak teslim ettik. 40 gün sonra benim vizem geldi ve 7 aydır almanyadayım. Eşimin vizesi 6. Ay da red cevabı verildi. Gerekçe ise geçim tutarı sürdürülebilir değil dendi.(idata da belirtilen eşim için aylık 400 Euro istenirken biz 947 Euro’dan bloke hesap açtık buna rağmen) ve red mektubunda “lütfen hemen yeni başvuru yapmayın , eşiniz ( Almanya’da olan ben) bir işe girince mesela başvurun demişler ve ben o gün çakışan öğrenci olarak işe başlamıştım. İtiraz ettim iş sözleşmesini göndererek. Şimdi ise normal aile birleşiminde istenen son üç aylık maaş bordrosu vs. İstemişler. Ve ben işe gireli bi ay oldu daha , sorduğumda ise ozaman 3 ay maaş bordronu bekleyeceğiz dediler. Bloke hesabı gelir saymıyoruz dediler. Şimdi diğer korkum bunlar kalkıp bana öğrenci maaşın (12 euro *haftalık max 20 saat ) size yetmez diye tekrar red verir mi? Burada çakışan öğrenci olduğumu ve bu saatin üzerine çıkamayacağımı biliyorlar ama böyle bir tutarsızlığı onlardan beklemekteyim.

    1. Merhaba Aslı Hanım,

      Sizin açtığınız bloke hesabın neden kabul edilmediğini anlamadık. Bu yolla eşleriyle birlikte giden danışanlarımız oldu.

      Şuanda çalıştığınız minijob, bu iş nedeniyle alacağınız maaş da yeterli görülmeyebilir. Bloke hesap ve bu maaşı birlikte kabul etme durumları da olabilir.

      Sizlere daha sağlıklı bilgi verebilmemiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

      https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

      Almanya’da “Wellcome Center” ya da MBE göç danışmanlığı bürolarından danışmanlık almanızı öneririz.

      https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/ Tereddüt etmeden danışmanlık almanızı öneririm. Sizin yararınıza ve ücretsiz hizmet verirler.

      İyi şanslar

      1. Merhaba iyi günler ben Hakan’
        Almanya’da “süreli otoruma “sahibim Türkıye’den evlenip eşimi getirebilirmiyim?

        1. Merhaba Hakan Bey,

          Eşinizi aile birleşimi statüsü ile götürebilirsiniz. Bunun için, IDATA dan ulusal vize randevusu oluşturmanız ve iki eşten de istenilen şartları yerine getirmeniz gerekiyor.
          Dilerseniz eşiniz bizimle iletişime geçebilir.

          https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/
          Kolay gelsin
          Derya Ozan

          1. Merhaba Melek Hanım
            Eşim çalışma vizesi ile ( 4 yıl ön onaylı çalışma vizesi aldı) Almanya ya gitti. Biz aile birleşimi için başvuruda bulunduk 11 yıllık evliyiz 1 çocuğumuz var benim için dil şartı yok. Çalışma vizesiyle gittiği için süreç bizim için farklı işleri mi? çünkü aile birleşimi için hala vize randevusu alamayan insanlar var bu da korkutuyor açıkçası

          2. Merhaba Ebru Hanım,

            Eşiniz mavi kart statüsünde vize alıp gittiyse A1 sertifikasından muaf olursunuz. Aksi halde konsolosluklardan hala sertifika istendiğine tanık oluyoruz.

            Ne yazık ki aile birleşimi vize süreci çok uzun sürüyor, sizler de normal aile birleşimi sürecine dahilsiniz ve bunu hızlandırmanın da bir yolu yok ne yazık ki.

            Kolay gelsin

  82. Merhabalar Melek hanım,
    Ben Almanya’da hava limanında çalışıyorum ve Türk vatandaşıyım, fakat nişanlım Türkiye’de yaşıyor. Acaba evlenmeden Aile birleşim vizesine başvurup Almanya’da nikah kılacağımıza dair bilgi verdiğimizde bir sorun yaşar mıyız? Yaşayacaksak nasıl bir planlama yapmalıyız? Süreç nasıl işler? Bilgi verebilir misiniz lütfen? (Nişanlımda A2 sertifika var.)

    Şimdiden çok teşekkür ederim.

    1. Merhaba Ömer Bey,

      Almanya’da gerekli evraklar ile Standesamt’tan nikah tarihi almanız durumunda nişanlınız da bu nikah tarihi ve gerekli diğer evraklarla Almanya’da nikah kıymak üzere aile birleşimi vizesine başvurabilir. Nikâhtan sonra Yabancılar Dairesi’nden randevu alıp oturma iznine başvurmanız gerekmektedir.

      Kolay gelsin.
      Derya Ozan

  83. Merhaba, nişanlım Türkiyede yaşıyor ve bankada çalışıyor. Ben ise TC Vatandaşıyım ama almanya doğumluyum ve süresiz oturumum var. Nişanlımı almanyaya aile birleşimi ile almanyaya getirmek istiyorum. Şöyle bir sorum var: alman vatandaşlığını rahatlıkla alabilirim ama hiç başvurmayı düşünmedim. Alman vatandaşlığı başvurusu yaparak Alman vatandaşı olduğumda nişanlımı almanyaya getirebilmem daha mı kolay olcak? Yani A1 sertifikasına gerek kalacak mı? Kolaylıkları neler? Veya tc vatandaşı olarak nerdeyse aynı kolaylıkta mı olacak aile birleşimi başvurusu? Alman vatandaşı olduğumda Türkiyede evlenmek zorunda mıyım (formül b)?
    Bir sorum daha var: babama ait 4 daireli bir evde yaşıyoruz. Bir dairesinde ben yaşıyorum, kira vs ödemiyorum babama ait olduğundan. Bu bize bir sorun çikarabilir mi?

    1. Merhaba Okan Bey,

      A1 Almanca dil sertifikası, hem Türkiye hem Almanya vatandaşlarının eşlerinden istenmektedir.
      Almanya vatandaşı olan eşlerden çoğunlukla konut ve gelir belgesi istenilmemektedir. Nihai kararı Yabancılar Dairesi verecektir.
      Nikahın Türkiye’de veya Almanya’da olması tercihinize bağlı. Almanya vatandaşı olursanız nikahı Türkiye’de yapmak gibi bir zorunluluğunuz yok. Nikah Türkiye’de gerçekleşirse “Formul B” belgesini almanız gerekir.
      Babanıza ait olan evde kira bedelsiz oturmanız sizin için bir avantajdır. Yabancılar Dairesi bununla ilgili bir belge talep edebilir.

      Kolay gelsin
      Derya Ozan

  84. Merhaba,

    Ben alman vatandaşıyım ve almanyada yaşıyorum ve çalışıyorum, nişanlımla nisan sonunda Türkiye de nikahımız olucak, gelirken aile birleşimi için gerek evrakları getirmek istiyorum nikahtan sonra hemen baş vurabilmek için. Fakat o zaman bütün evraklarda kızlık soyadım olcak. Nikahtan sonra önce almanyada kimliğimi yenileyip bütün evrakları yeni soyadımla almak zorunda mıyım, yoksa kimliğimi yenilemeden eski kimliğim ve evraklarla başvurumuz kabul oluyor mu?
    Ayrıca nişanlım için A1 sertifikası zorunlu mu?

    Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için

    1. Merhaba Sinem Hanım,

      Kızlık soyadınızla vizeye başvuru yapılabilir. Meldebescheinigung güncel olması yani bu evrakta evli yazılması iyi olur. Bazı eyaletler soyadı değişikliği için eşin onayını ister. Eşiniz Almanya’ya geldikten sonra değişiklik yapılır.

      Eşiniz için de A1 sertifikası zorunlu.

      Bilginiz olsun

  85. Melek Hanım merhabalar,

    Erkek arkadaşım 2022 Temmuz ayında Almanya’ya taşındı ve çalışmaya başladı. Blue card’a sahip. 6 ayını doldurduktan sonra, Ocak 2023’te Türkiyede nikahımızı kıydık. Ben pasaportumu yenileyip aile birleşimi için başvurdum, şuan randevu için idata’dan haber bekliyorum. Başvuru sürecim devam ederken, eşimin şimdiye kadarki oturum süresinin bir önemi oluyor mu ? Sürecimizi olumsuz etkiler mi ?

    1. Merhaba Eylem Hanım,

      Eşiniz mavi kart statüsünde oturum aldı mı? Çünkü oturum süresi önemli olacak. Genellikle 3 aylık oturum süresinin dolmuş olmasına bakarlar. Oturum almış ve bu süre de doldurmuşsa sorun çıkacağını düşünmüyorum.

      Bilginiz olsun

      1. Tekrar merhaba Melek Hanım,

        Evet aldı, hatta bu ay 3 aylık süresini de doldurmuş oluyor. Randevum atanana kadar 12-15 ay kadar da Almanyada çalışmış olacak.
        Cevabınız için çok teşekkür ederim,
        Sevgiler..

      2. Eşim Türkiyede. 6. Kez dil sinavini kaybetti. Evliligimiz bitmekle karsi karsiya. Sinavsiz almanyaya getirme durumum yokmu. Avukat tutsam

        1. Merhaba Arya Hanım,

          Konsolosluğa, sınav sonuçları ve 1 yıl boyunca kursa gittiğine dair belgelerle dil için muafiyet başvurusu yapabilir
          Dil sınavını veremeyecek bir engeli varsa bunu da belgelere ekleyebilirsiniz.

          İyi şanslar

      3. Melek hanım merhabalar,
        Daha önce yardımcı olmuştunuz. Şimdi bir konuda farklı süreçler duyuyoruz, sizden teyidini rica etmek isterim:
        Eşim highskilled vize ile (bluecard ile) Almanyada çalışıyor, oturumunu aldı ve aynı şirkette çalışmaya devam ediyor.
        Aşağıdaki açıklamaya göre benim A1 dil belgesinden muaf olduğumu çıkarımlıyorum. 23 Mayıs’ta aynı şartlarda randevuya giden bir arkadaşımdan, hem belge ibrazı istanmiş hem de yazılı sözlü mülakat uygulanmış.
        Bu şartlar altında benden de bu belge istenecek ise hızlıca çalışmalara başlamam gerekiyor. Öncesinde danıştığımız ve aynı süreci yaşayan kişilerden aldığımız bilgiye istinaden çok vakit kaybettik.
        Dönüşünüzü merak ile bekliyorum, sevgiler…
        ***Almanya’da yaşayan eş aşağıdaki ikamet statülerinden birine sahipse: Araştırmacı, AB Mavi Kartı, ICT-Kartı, İkamet Kanunu’nun 21. maddesi (Bağımsız Çalışanlar), İkamet Kanunu’nun 18c maddesi 3. bendi (Nitelikli İşgücü), ya da İkamet Kanunu’nun 25. Maddesi 2. Bendi, 1. Fıkra 1. Alternatife göre korunma hakkına sahipse ve Almanya’da yaşayan eş ülkesini terk etmeden önce evlilik gerçekleşmişse.***

        1. Eylem Hanım Merhaba,

          Bu soruları telefonla cevaplamıştım.

          Başka sorularınız olursa telefonla ulaşabilirsiniz.

          Kolay gelsin

    2. Merhaba benimde bir sorun olucak Ben türk vatandasiyim almanyada dogdum ve esimi buraya getirmek istiyorum.
      Ben Hem oluyorum hemde ikitane is yerinde calisiyorum birtanesinde 520€ kazaniyorum ve birtanesine netto 1.200€ Yani toplam 1.720€ bu maasim yeterli olurmu? Simdiden Tesekkür ederim

      1. Merhaba Fatma Hanım

        Türkiye vatandaşı olduğunuz için kendinizin ve eşinizin aylık yaşam giderleri ile kiranızı karşılıyor olmanız gerekir. Kiranızın düşük olması durumunda gelirinizin yeterli olabileceğini düşünüyoruz. MBE göç danışmanlığı bürolarından danışmanlık almanızı öneririz. Bu hizmetten ücretsiz yararlanabilirsiniz. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

        Kolay gelsin

  86. merhabalar
    ben erkan, alman vatandaşıyım ve 2 kızımda benden dolayı çifte vatandaş. eşime herhangi AB ülkenin schengen vizesini alıp, eşimi almanyaya getirim, almanyadan yani almayandaki bulunduğum şehirde eşim için aile birleşimine başvuru yapabilir miyim. şuan idata dan randevu almak imkansız gibi birşey şuan. çok uzun süreye veriyorlar ve ağustosta okullar açılacak benim kaldığım eyalette.

    1. Merhaba Erkan Bey,

      Aile birleşimi kapsamında oturum ancak ulusal vize alınca mümkün oluyor. Schengen viezi ile başvuru yapıldığında gidin ve ulusal vize alıp gelinn deniyor.

      Türkiye’de aile birleşimi için randevu verme süreleri çok uzun sürüyor ancak ulusal vize alındığında Almanya’da oturum mutlaka veriliyor.

      Bilginiz olsun

  87. Merhabalar. Aile birleşimi hakkında Almanya’da yaşayan Türk vatandaşı eşin sınırsız oturum kartı ile aile evinde kaldığı ve kendisinin öğrenci olup aylık 40 saatlik işe sahip olmasıyla Türkiye’deki eşi aile birleşimi vizesiyle yanına getirebilir mi?

    1. Merhaba Ercan Bey,

      Aile evinde bir odanız olursa sorun olacağını sanmam. Ancak evin büyüklüğü ve kaç kişinin kalacağına bakılır.

      Sanırım eşiniz öğrenci statüsünde haftalık 40 saat çalışıyor. Bu iş bağlamında alacağı maaşın sizin de giderlerinizi karşılayabilmesi gerekir. Aksi halde vizeniz onaylanmaz. Bu konuda ailenin garantörlüğü söz konusu olabilir. Bu konuda eşiniz göç danışmanlığı bürolarından danışmanlık alsın.

      https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Tereddüt etmeden iletişim kursun lütfen. Sizlerin yararına ve ücretsiz danışmanlık yapan sosyal kurumlardır.

      Kolay gelsin

      B

  88. Merhabalar
    Sizlere bir sorum olacak.Deprem bölgesinden 7 Mart günü Aile birleşimi başvurusu yaptık.Tüm evraklar eksiksiz sunuldu.Geri dönüş yaptılar.Eşimin maaş yetersiz bulunmuş.5 yıllık garantörlük belgesi istediler.Bu evrağı eşim Berlin yabancılar şubesinden rahatça alabilir mi ve alırsa bu sorun çözülüp vize verirler mi ? Eşim Türk vatandaşı.

    1. Merhaba Kemal Bey,

      Eşinizin maaşı yetersiz olduğu için bu evrağı eşiniz değil başka bir aile yakının almasında yarar var diye düşünüyorum.

      Bu konuda eşiniz, göç danışmanlığı bürolarından mutlaka bilgi alsın. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Tereddüt etmeden iletişim kursun lütfen. Sizlerin yararına ve ücretsiz danışmanlık yapan sosyal kurumlardır.

      Kolay gelsin

  89. Merhaba Melek Hanim,
    Almanyada evlilik icin vize (02f) ile alakali birkac sorum olacakti. Benim 18b Abs 1. oturumum var, ve yaklasik 3 yildir Almanyada ikamet etmekteyim.

    1-Nisanlimin A1 seviyesinde dil sertifikasi göstermekten muaf oldugunu düsünüyorum yeni yasa degisikligine göre ( § 30 Abs. 1 Satz 3 Nr. 5 . Yasa degisikligi: BGBl Teil I Nr. 57 Jahr 2022 Nummer 2847 ) . Bu degisiklikten ama sanirim ne Idatanin, ne Konsoloslugun ne de Ausländerbehördenin haberleri yok. Istenilen belgelerdeki muafiyet kismi da güncel degil. Siz ne düsünüyorsunuz acaba bu konuda?

    2-Su an 67 m2 lik 3 odali bir evde 4 kisi (annem babam ve kardesimle) yasiyoruz, nisanlimi ev buluncaya dek burada ikamet edecek sekilde gösterebilir miyim vize islemleri icin? Yetiskinler icin 12*5 60 m2 sartini sagliyoruz teorik olarak ama. Halen ev ariyorum bu arada.

    3-Idata Istanbul randevu atamasi ne kadar sürüyor ortalama? Gecen ay basvurduk henüz bir geri dönüs yok.

    Cevaplariniz icin simdiden tesekkürler,
    Iyi calismalar diliyorum.
    C.B

    1. Merhaba Celal Bey,

      Birinci sorunuza istinaden: Sizin eğer mavi kart statüsünde Almanya’ya oturumunuz varsa eşiniz A1 sertifikasından muaftır. Aksi halde eşinizden dil sertifikası istenir.
      İkinci sorunuz ise: Siz ve eşiniz için bir oda mevcutsa geçici olarak bu adresi göstermek mümkün.
      Üçüncü sorunuza gelecek olursak. İDATA randevu alma süreleri maalesef çok uzun sürmekte. Kesin bir süre vermek mümkün değil. 2 ila 8 arasında bir süreci göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

      Kolay gelsin

      1. Merhaba, bahsettigim A1 nisanlim icin, resmi evlilik Standesamt da olacak. Sanirim yeni yasanin yürürlüge girmesi biraz zaman alacak, bu konuyu bilen pek cok kimse yok. Mavi kart 18b Abs 2 oluyor, ama yeni yasa 18b Abs 1 e de bu imkani saglamisken, bunun disindaki her söylem yasaya karsi gelmektir bence. konsoloslugun veya yabancilar subesinin olasi böyle bir tavrini kararini mahkemeye tasimaya hazirim sahsen. Cevabiniz icin de tesekkür ederim.

  90. Merhaba benim bir sorum olacak ben 4 yıldır Almanya’da Romanya vatandaşı biriyle evliyim ve boşanıp Türkiye’deki eski eşimle tekrar evlenmek istiyorum 3 de çocuğumuz var yaşları 6-8 ve 10 onları almanyaya getirmek istiyorum mümkümüdür.

    1. Merhaba Ahmet Bey,

      Yazdıklarınızdan 4 yıldır ALmanya’da yasal evlilik statüsünde bulunuyorsunuz diye anlıyorum. .
      Eğer durumunuz böyleyse şuanda zaten eşten bağımszı oturum almaya hak kazanmış durumdasınız. Boşandıktan sonra eşiniz ve çocuklarınız aile birleşimi vizesine başvuru yapabilirler. Maaşınızın 5 kişiyi geçindirmeye ve konutuan da yeterli büyüklükte olması beklenir.

      Kolay gelsin

  91. Merhabalar,
    Ben Alman vatandaşıyım ve eşimle aile birleşimi sürecini başlattık. Eşim A1 sınavını başarıyla geçti, istenilen diğer tüm evrakları tamamladık ancak İkamet sorunumuz mevcut.

    Sorum şu ki: Bir ev sahibi bulup “alt kiracı” (untermieter) olarak kiraya çıksak(yani bir odasını kiralasak) ikamet sorunumuzu çözer mi?

    Saygılarımla.

    1. Merhaba Koray Bey,

      Alman vatandaşı olduğunuz için bu geçici çözüm sizin ikamet-konut sorununuzu çözer.

      Bu konuda göç danışmanlığı bürolarından danışmanlık almanızı önerebilirim, tereddüt etmeden iletişim kurabilirsiniz. Ücretsiz sosyal danışmanlık hizmeti verilir:
      https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Kolay gelsin

      Derya Ozan

  92. Melek hanım merhaba öncelikle çok teşekkür ediyorum.esim Hollanda vatandaşı ama 6 7 aydır Almanya’da yasiyo calisiyo ben Türkiye’deyim 3.5 yaşında çocuğumuz var oda eşimin yanında eşim beni nasıl yanına alabilir

    1. Merhaba Tansel Bey,

      Eşiniz AB vatandaşı olduğu için Almanya’da çalışma ve oturma izni bulunuyor. Siz de aile birleşimi yaparak ailenizin yanına gidebilirsiniz. Yine eşiniz AB vatandaşı olduğu için sizin A1 dil sertifikası ibraz etme zorunluluğunuz bulunmuyor. Ancak maaşnın yeterli olması beklenir.

      Kolay gelsin

  93. Merhaba iyi günler
    Bir sorum olacaktı Şuan Almanya dayım Schengen vizesi ile geldim 90 gün oturum hakkım var. Burada nikah yapacağız. Evleneceğim kişi alman vatandaşı. Aile birleşimini tamamlamak için Türkiye ye dönmem gerekiyor mu ya da buradan çözebilir miyiz?

    1. Merhaba,
      Schengen vizesi ile oturma izni başvurunun kabul edilmediğini söyleyebiliriz. Oturma izni için Türkiye’deki Almanya Konsolosluğu’ndan alacağınız ulusal vize istenir, ancak hazır Almanya’dayken nikâhtan sonra yabancılar dairesi ile irtibata geçebilirsiniz; A1 sertifikanız varsa deneyebilirsiniz.

      Başarılar

      Derya Ozan

  94. Merhabalar Melek hanım. Ben AB vatandaşıyım, erkek arkadaşım ile evlenme arifesindeyiz. Türkiye’de evleneceğiz. Şu an Hollanda’da yaşıyorum ancak Almanya’da ikimiz için de bir iş fırsatı söz konusu olabilir. Önden gidip uzun bir süre beklemek vs istemiyorum. Beraber aile birleşimi başvurusu yapabilir miyiz? Ya da Hollanda’dan oturum kartı ile Almanya’ya girip çalışma durumu gibi bir şey yapabilir miyiz?

    1. Merhaba Melisa Hanım,

      AB vatandaşı olarak siz istediğiniz zaman gidip Almanya’ya yerleşebilirsiniz. Evlendiğinizde de konut ve iş bulmanız durumunda eşiniz aile birleşimi vizesi alarak yanınıza gelebilir. Almanya için uzun bekleme süreleri söz konusu.

      Diğer bir seçenek de sizin de dediğinizi gibi eşiniz aile birleşimi ile Hollanda’ya gelecek ve Hollanda’dan oturum aldıktan sonra Almanya’ya geçmek. Hollanda için vize sürelerini bilemiyorum.

      Her iki durumda da gelir teminatı göstermeniz beklenir.

      Bilginiz olsun

  95. Merhaba,
    Eşim 81a ile berline yerleşti. 5 ve 7 yaşlarında 2 oğlumuz var. Aile birleşimi için başvurduk fakat eşim ev aramakta şuan. Ev için m² ve oda sayısı şartı var mıdır? Ev ararken wbs diye birşeyden bahsettiler, bu bahsedilen şeyin çıkması sosyal yardım almak gibi bir anlama mı gelir. Bir dezavantaj oluşturur mu?

    1. Merhaba Murat Bey,

      WBS Wohnberechtigungsschein’dır ve bu sosyal konut kapsamındadır. Daha çok düşük gelir grubuna sahip kişilere verilir, uzun bekleme süreleri olabilir.

      Eşiniz Berlin’de buluna Wlcome Center-Willkommen Zentrum birilerinden buna yönelik danışmanlık alabilirler. Ayrıca bize ulaşabilirse eşiniz biz de kendisini yönlendirebiliriz.

      https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

      Kolay gelsin

      1. Merhaba,

        Ben öğrenci oturumu ile burada yaşıyorum. Tezimi teslim ettim ve diplomamı bekliyorum. Nisan ayında erkek arkadaşım ile Türkiye’de nikah kıymaya karar verdik. Bu durumda döndüğümüzde iş arama vizesi yerine direkt aile birleşimi için oturuma başvurabilir miyim? Buraya öğrenci olarak gelip öğrencilik sırasında türkiyeye gidiop evlenmenin sakincasi var mi? Gelince direkt aile birlesimi oturumuna basvurabilir miyim?

        1. Merhaba Sude Hanım,

          Sorunuzdan nişanlınızın da Almanya’da olduğunu anlıyorum.

          Türkiye’de evlenmenizin bir sakıncası yok. Gittikten sonra evlendiğinizle ilgili belgeyi ibraz ederek aile birleşimi statüsünden oturum alabilirsiniz. Çünkü sizin orada oturumunuz var.

          Ancak eğitimden sonra zaten sizin iş arama için oturuma başvuru hakkınız bulunuyor. Bu statüden devam edebilirsiniz; iş bulamama durumunda aile birleşimi yapmak her zaman mümkün.

          Bu konuda Welcome Center ya da göç danışmanlık bürolarından bilgi almanızı öneririm. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

          Tereddüt etmeden iletişim kurun lütfen. . Sizlerin yararına ve ücretsiz danışmanlık yapan sosyal kurumlardır.
          Kolay gelsin

  96. Merhaba. Ben Yüksek Lisans mezunuyum. Sözlüm doğuştan Alman vatandaşı. Yüksek okul bitirmiş olma şartını taşımış ve bundan dolayı A1 dil belgesini göstermekten muaf tutulmuş sayılır mıyım evlendiğimiz de ? Bunun yanı sıra evliliği Almanya’da yapma şansımız olur mu ?

    1. Merhaba Mehmet Bey,

      Aile birleşimi kapsamında gidenler için hazırlanan evrak listesinde yüksek okul bitirmiş olanların dil konusunda muafiyetleri ile ilgili ibare olmasına rağmen dil sertifikası istenir. Bu konuda henüz bir istisnayı pratikte deneyimlemedik. Dolayısıyla sizden sde istenecektir diye düşünüyorum.

      Aile birleşimi vizenizin başvurusunu Almanya’da nikah kıymak üzerinden yapmanız mümkün.
      Evrak listesine bu linkten ulaşmak mümkün: https://tuerkei.diplo.de/blob/2307062/5765a7720011efb33555b06f5e8370ff/02f-eheschliessung-in-deutschland-data.pdf

      Kolay gelsin

  97. Merhabalar

    Ben Almanl vatandasiyim nisanlim Fas‘li ve irak vatandasligi var Türkiye doguma büyüme. Evlenmemiz icin ne gerekli ve almanca kursuna gitmek zorundamidir ?

    Tesekkürler

    1. Merhaba Nur Hanım,

      Almanya vatandaşları ile aile birleşimi yapacak kişilerden A1 dil sertifikası istenir.

      Nikah için gerekli evrakları soruyorsanız lütfen bunu nikahı yapacağınız daireyle görüşün. Kesin karar bu dairelerde olduğu için evrak lşstesini buralardan almanız daha sağlıklı olacaktır. Siz ALmanya vatandaşı olduğunuz için Ehefahigkeitszeugnis almanız gerekecektir. Bu belge için Standesamt ile iletişime geçin. Nişanlınızın göndermesi gereken evrak listesini bu kurumdan alabilirsiniz.

      Kolay gelsin

  98. Merhaba Melek hanım benim bir sorum olacak ben alman vatandaşıyla evliyim şuan Almanya’da vize çıkmamızı bekliyoruz alman konsolosluğunda 17 gün oldu sorum şu eşimin evi 36 m kare ben eşim. Ve bir buçuk yaşında oğluma yeterli mi acaba ev sorun olur mu birde oğlum nikahsız evliligimden olma sevgilimden ama kimlikte baba adını soyadını taşıyor vekalet bende sadece kimlikte taşıyor bunu sorun yaparlar mı o kişiden 4 sefer şikayette bulundum darp kasten yaralama ve tehdit suçlarından dolayı hamileyken bile darp yaralama var korkuyorum o kişiyle artık yan yana gelmek istemiyorum her hangi bir sorun olur mu lütfen soruma cevap yazın

    1. Birde eşimin aylığı 1686 Euro yeterli mi Melek hanım çok sıkıntıdayım burdan gitmek istiyorum eşimin yanına korkuyorum artık can güvenliğim yok her gün bu sıkıntıları düşünüyorum ne olacak diye

      1. Nazan Hanım,

        Durumunuzu anlıyorum ancak sadece bu meblağdan yola çıkarak kesin bir şey söylemek mümkün değil. Eşiniz bu konuda da göç danışmanlığından bilgi alabilir.

        Siz de bize ulaşabilirseniz kriterler konusunda bilgi paylaşabiliriz. https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

        Kolay gelsin

    2. Merhaba Nazan Hanım,

      3 kişi için bahsettiğiniz büyüklükteki ev yeterli değil ne yazık ki. Ev konusunda yabancılar dairesi sıkıntı çıkarabilir. Almanya’da uzun süredir konut sıkıntısı var. Bunu göz önünde bulundurarak esneklik gösterebilir mi bilemiyorum. Bu konuda eşinizin göç danışmanlığı bürolarından danışmanlık almasını öneririm.

      Tereddüt etmeden iletişim kursun. Sizin yararınıza ve ücretsiz sosyal danışmanlık hizmeti verilir. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Çocukla ilgili velayeti sizde olmasına rağmen Türkiye’de havaalanında çıkışta gümrük görevlileri babadan bir muvaffakatname isteyebilirler. Bu konuda önceden mutlaka bir avukattan bilgi alın. Gerektiğinde daha önceki şikayetlerinizi göz önünde bulundurarak bir karar çıkarılabilir.

      İyi şanslar

  99. Merhaba,
    Ben Almanyada hem çalışıyor hem yüksek lisans yapıyorum. Nişanlım Türkiyede şuanda. Evlenmek için Almanyada vizeye başvursa gelebilir mi yanıma?
    Süreç nasıl işliyor?

    1. Merhaba Nisa Hanım,

      Şartları yerine getirmeniz durumunda evlenip aile birleşimi yapabilirsiniz. Nikahınızı ister Türkiye’de ister Almanya’da kıydırabilirsiniz bu sizin tercihinize bağlı. Aile birleşimi için nişanlınızın A1 Almanca dil sertifikası alması gerekiyor ve sizin geçimi temin edebilecek durumda olmanız gerekiyor. Yeterli büyüklükte konut, geçim, vize şartları, oturma iziniz gibi durumlar belirleyici olacaktır. Telefon ile bize ulaşabilirsiniz. Durumunuza göre daha sağlıklı bilgi verebiliriz.

      https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

      Kolay gelsin

  100. Merhaba, nişanlım Almanya’da yaşayan AB (Romanya) Vatandaşı 10 yılı aşkın süredir orada yaşıyor, yaşımız itibari ile çok yüksek bir geliri yok hem okuyup hem çalıştığı için (22 yaşındayız) konsolosluk bu durumda bir sıkıntı yaratır mı? Almanya’da mı evlenmemiz daha mantıklı olur Türkiye’de mi? şöyle düşündüm orda nikah günü alınırsa daha avantajlı olur en azından nikah için de olsa giriş çıkışım olur.

    1. Merhaba Muhammed Bey,

      Nikahın Türkiye’de ya da Almanya’da olmasının bir avantajı yok. Her iki durumda da aile birleşimi koşullarını karşılamak durumundasınız. Eşiniz AB vatandaşı olduğu için geçim ile ilgili teminat göstermek durumundasınız. Eşinizin aldığı maaş iki kişinin aylık yaşam gideri+kirasını kaşılayamıyorsa teminat isterler. Banka hesabı olabilir; siz bir iş sözleşmesi edinebilirseniz bu problemi de aşmış olursunuz.

      Kolay gelsin

      1. Melek Hanim merhaba. Oncelikle burada sagladiginiz destekler icin cok tesekkurler.

        Kisa bir sorum var. Almanya’ya mavi kartli olarak calismaya gidecegim, bugun esim ile basvuru yaptik.

        Esim de gectigimiz gunlerde yuksek lisans kabulu aldi. Ayni anda gitmek adina su an Ogrenci vizesine basvurmadik. Oraya gidince sanirim Anmeldung sonrasinda zaten okuma hakki oluyormus. Oncelikle bu dogru mu?

        Ikinci olarak, esimin vizesi bana bagli olacagi icin, benim isten cikarilma durumumda onun egitimi etkilenir mi? Almanya’ya gidince yeni ogrenci vizesine mi basvurmamizi onerirsiniz.

        Cevaplarinizi bekliyorum, simdiden cok tesekkurler.

        Sevgilerle.
        Eren

        1. Merhaba Eren Bey,

          Aile birleşimi ile giden kişilerin çalışma ve eğitim olanağının olacağı doğrudur.
          Sizin işsiz kalmanız durumunda yeniden iş bulma konusunda süre tanınacaktır. Oturum statüsünü bwnce değiştirmeye gerek yok. Yine de Almanya’ya gittikten sonra bu konuda “Welcome Cneter” ya da “Willkommen Zentrum” bürolarından danışmanlık almanızı öneririm.

          Kolay gelsin

          1. Merhaba ben Almanyada iltica ettim ve sonra Alman kadınla evlendim ve evlendikten sonra bana ret geldi ama bu benim ikinci ilticam şuanda ret geldi korkulacak bişey olurmu yada ne olur

          2. Merhaba Hasan Bey,

            Yazdıklarınızdan yola çıkarak sağlıklı bilgi vermek mümkün değil. Avukatınız vardır diye düşünüyorum. Bu konuda avukatınızdan bilgi almanızı öneririm. Ya da göç danışmanlığı bürolarından da danışmanlık alabilirsiniz. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

            Tereddüt etmeden iletişim kursun lütfen. Sizlerin yararına ve ücretsiz danışmanlık yapan sosyal kurumlardır.

            Kolay gelsin

  101. Merhaba eşim nitelikli işçi göç yasası ile 81a ön onaylı vize ile 3 aydır Almanya da çalışıyor 81a ya benim çocukların bilgilerini ekleterek ordan aile birleşimi için başvurabiliyor mu bu konu hakkında bilginiz var mı melek hanım yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler

    1. Merhaba Aygül Hanım,

      81a başlamadan önce bu kapsamda onay alınacaklar listesine sizin ve çocukların da isimleri eklenmesi gerekirdi. Bu biten bir işlem olduğu için isim eklemek mümkün değil. Normal aile birleşimi süreci başlatmanız gerekir.

      Bilginiz olsun

    2. Benimde eşim bir yıldır Almanyada mülteci kampında kaliyor ben çocuklar İstanbuldayiz süreciniz nasıl geçti acaba gidebildinizmi eşinizin yanına

  102. Merhabalar, bir sorum olacak.
    Nişanlım hemşire olarak Almanya’da ayarladığı bir hastaneye Ağustos ayında gidecek ve bundan sonra orada yaşayacak. Beraber orada yaşam kurmak istiyoruz. Burada mı evlenip gitmek gerekiyor yoksa orada evlenmek mi daha doğru? Beraber gidebilecek miyiz? Ben de İnşaat Mühendisiyim dil sertifikası olarak ne isterler acaba?
    Teşekkürler

    1. Merhaba,

      Gitmeden nikah yapılırsa birlikte başvuru yapma hakkınız olacak. Mühendis olduğunuz için gidince vakit kaybetmeden mesleğinizi yapabilmeniz için en az B1 düzeyinde Almanca öğrenmenizi öneririm.

      Kolay gelsin

    2. Merhabalar melek hanım size bir sorum olacaktı. Eşim almanyada bir işverenle anlaştı ve nitelikli isci göçü kapsamında 81 a hızlandırılmış isci vizesine başvuru yapti . Başvuru yaptığı esnada benimde pasaportumu gönderdik. Biz bu kapsamda ön onay çıktığı zaman ikimizde aynı anda gidebiliyor muyuz? İkinci sorum ise benden dil sertifikası istenir mi ? Eşimden işveren istemedi.

      1. Merhaba Nazlı Hanım,

        Sizinle telefonla gerekli bilgileri paylaşmıştım.

        Kolay gelsin

    3. Iyi günler melek hanım benim sorum olacaktı size eşim3 yıldır Almanya da çalışıyor sağlık üzerine ben 3 çocuğum hâlâ Türkiye deyiz 4ncu kez a1 sınavına girecem 1-2 puanla kaybediyorum sınavı istisnai durumlarda a1 belge istenmiyor yazıyor ne gibi durumlarda istenmiyor eşim Almanya doğumlu büyüme bize ne gibi ayrıcalığı olur ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun

      1. Merhaba Feriha Hanım,

        Yaklaşık 1 yıl düzenli kursa gittiğinizi ve girdiğiniz ve kaybettiğiniz sınav sonuçları ile birlikte muafiyet için konsolosluğa başvuru yapmanızı öneririm.

        iyi şanslar

  103. İzmir’den selamlar
    Alman vatandaşı çocuğum üzerinden idataya başvuru yaptığımda çocuğun reşit olmasına 2 ay vardı fakat iData randevu vermesi çok uzun sürdüğü için hala alamadım şu anda çocuk reşit oldu idata bana konsolosluk başvurduğunuz tarihi baz alır diyor ama bu ne kadar bizi kurtarır bilmiyorum.Fakat şöyle bir durum söz konusu ki çocuğumun çok ağır hastalığı var ve ben ona sabah akşam pansuman yapıyorum yani onun 5 senedir hemşiresiyim bu durumda çocuk reşit dahi olsa çocukla beraber Almanya’ya gitmem için bana vize verirler mi şimdiden teşekkür ederim 🙏

      1. Merhaba Harika hanım,

        Sizinle telefonda ayrıntıları konuşmuştuk.

        İyi şanslar

    1. Merhaba Harika hanım,

      Sizinle telefonda ayrıntıları konuşmuştuk.

      İyi şanslar

  104. Selam ben azerbaycandan yazıyorum. Ben kendim Azerbaycan vatandaşıyım. Size bir soru sorucam. Benim yoldaşım (karım) alman vatandaşı amma o şimdi işsizlik yüzünden sosial yardım alıyor . Ben alman aile birleşimi vizesine başvuru yaparken her hangi bir sorumluluk yaranmayacak? Size önceden teşekkür ederim

  105. Merhaba, bir sorum olucak, ben Almanya’da doğdum büyüdüm sınırsız oturumum var. Eşimde Almanya’da doğdu büyüdü Türk vatandaşı Türkiye’ye gitti ve oturumu bitti. 3tane çocuğumuz var , ikisi Almanya doğdu alman vatandaşı biri Türkiye’de doğdu ve Türk vatandaşı. Aile birleşimi için başvuru yapıcaz ama ne gerekli

  106. Merhaba melek hanim.
    Benim de size bir sorum olacakti. Bizde geçen sene aile birleşimi vizesine başvurduk.
    Ben alman vatandaşiyim ve 5 aylik hamileyim esim şuan türkiye de vizesini bekliyor.
    Bende şuan almanyada calisiyorum.
    Eşimin sabikasi var bu vize almasini engellermi ?
    Cevap verirseniz çok mutlu olurum.

    1. Merhaba Elif Hanım,

      Bu konuda eşinizin bir avukattan durumunu anlatarak bilgi almanısını öneririm. Yurt dışı çıkış yasağı yoksa bir sorun yaşayacağını sanmıyorum.

      Kolay gelsin

      1. Merhabalar melek hanım size bir sorum olacaktı ben Almanya’da yım şimdi geçen sene Türkiye’de evlilik yaptım eşim alman 3 aylık bir oğlum var ve yabancı daire benim vizeye gitmemi istiyor Ankara’ya bana kapalı zarf verdiler bana dedikleri işlemlerin hızlı bitecek deprem nedeni ile 2 hafta sürebilir dediler ama ben bilmiyorum kapalı zarf ile gelmem avantaj mıdır erken bir süreç ile geri donebilirmiyim acaba
        Şimdiden teşekürler erken bir cevap için teşekkürler
        Saygılar

        1. Merhaba Zeynel Bey,

          Sanırım Türkiye’den aile birleşimi vizesi alarak Almanya’ya gitmediğiniz için sizi şimdi ulusal vize almak üzere gönderiyorlar.

          Kapalı zarf, vize onayını içerir ve başvurunuz sadece sizin teslim edeceğiniz evraklasr üzerinden değerlendirilir ve sonuç size iletilir.

          Bu durumla sık sık karşılaşıyoruz. Randevunuz da alındığına göre belirtilen süre zarfında size sonuç iletilir diye umuyorum.

          Sorularınız olması durumunda bize ulaşabilirsiniz.https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

          İyi şanslar

      2. Öncelikle Cevap verdiģiniz için çok tesekkür ederim.
        Eşimin yurt dişi çikiş yasaģi yok. Evraklarini almanyadan izmir konsolosluģuna göndermişler 4 ay oldu hala vizesi gelmedi hiç bir sekilde haber alamiyoruz ne yapmaliyiz sizce ? Izmirden
        6 ay randevuyu bekledik 4 aydir da vizeyi bekliyoruz.
        Gercekten çok zor bir süreç.

        1. Elif Hanım,

          Evet, haklısınız, çok uzun bekleme süresi gerçekten ve henüz sonuçlanmamış da.

          İzmir konsolosluğu vize bölümüne Almanca durumunuzu anlatan bir mail yazın ve bilgi talep edin lütfen. Gerekirse bunu bir avukat aracılığyla da yapabilirsiniz.

          Umarım kısa sürede olumlu sonuçlanır.

  107. melek hanım merhaba,
    Eşim yüksek lisans için Almanya’ya gidecek Mayıs ayında. Sonrasında ben ve kızım aile birleşimi vizesiyle Almanya’ya gidebilir miyiz? Ve bunun için eşim gittikten sonra bu vizeye başvurabilir miyiz yoksa belirli bir süre eşimin orada yaşaması gerekiyor mu?

    1. Merhaba Yeliz Hanım,

      Vizeye birlikte de başvurmak mümkün. Geçim garantisi istedikleri için sizin ve kızınız için bir bloke hesap açmak durumudasınız.

      Bilginiz olsun

      1. melek hanım tekrar merhaba,
        aile birleşimi vizesinde benim Almanca bilmem şart mı? Berlin de A1 almanca şartı kalktı diye bir haber okumuştum doğru mu?

        1. Merhaba Yeliz Hanım,

          Aile birleşimi kapsamında A1 şartı devam ediyor. Kalktığıyla ilgili resmi bir açıklama yok.

          Bilginiz olsun

          1. eşim alman vatandaşı ve ben orda doğdum türkiyeye kesin dönüş yaptım a1 sertifikası olmadan evrak teslim etsem red yer miyim?

          2. Merhaba Muhammed Bey,

            Sorunuz için teşekkür ederiz.
            Eşinizin Alman Vatandaşı olması A1 sertifikasından muaf olduğunuz anlamına gelmiyor maalesef. Yani teslim etmeniz gereken evraklar arasında A1 sertifikası da var. Bu evrak teslim edilmediği sürece dosyanız işleme alınmaz. Almanya’da doğmuş olmanız da fark etmez ancak belirgin şekilde Almanca konuşabiliyorsanız A1 istenmeyebilir.

            Bilginiz olsun

      2. Melek hanım merhaba tekrardan.
        Ben ve kızım için açacağım bloke hesapta ne kadar para olması gerekiyor?
        ve Berlin için A1 Almanca şartı kalktı diye gördüm doğru mu? Ben Almanca bilmiyorum İç Mimarım bir muafiyet durumu olur mu mesleğimden dolayı ve şart olsa da başvurduğumda kabul edilme olasılığı var mı?

        1. Yeliz Hanım,

          Hangi kapsamda sorduğunuzu bilemiyorum.

          Dilerseniz telefonla ulaşabilirsiniz. İletişim bilgilerimize bu linkten ulaşmak mümkün. https://almanya-danismanlik.eu/proje-ekibi/

          Aile birleşimi kapsamında A1 şartı devam ediyor. Kalktığıyla ilgili resmi bir açıklama yok.

          Kolay gelsin

  108. Merhabalar doğma büyüme Almanyada yaşıyorum Türk vatandaşıyım fakat türkiyeden evlendim eşimi cocuk aile birleşimiyle getirmeye calışıyorum fakat gelirime bakıyorlarmı şuan hamileyim calışmıyorum bilgi verirseniz memnun olurum sağlıklı kalmanız dileğiyle

    1. Merhaba Ayça Hanım,

      Ne yazık ki Türk vatandaşlarından gelir teminatı istenir. Yani eşiniz geldikten sonraki masrafları karşılayabilecek bir gelir göstermeniz gerekecek.

      Bilginiz olsun

  109. Merhaba Melek Hanım(

    Ben Alman ve Türk yani çifte vatandaşım. Sekiz yaşından beri Türkiye’de yaşıyorum ve burda evlendim , evleneli 10 yıl oldu fakat Almanya için aile birleşimi yapmadık şimdi ilerisi için yerleşme planımız var bu durumda aile birleşimi prosedürü yeni evlenenler gibi mi işleyecek biz ilk önce Türkiye de mi işlem yapacağız yoksa ben Almanya’dan da işlemlere başvurabilecek miyim

  110. Merhaba,
    TC vatandaşıyım. İstanbul’da yaşıyorum. 2 yıllık evliyim. Almanya, Berlin’den bir şirket iş teklifi yaptı, kabul ettim. Çalışma vizem çıkacak. Eşimin durumu ne olacak, bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? Benim çalışma vizem çıktıktan sonra onun için de vizeye mi başvurmamız gerekiyor? Eşimi bırakıp gitmek istemiyorum açıkçası. Önden gidip 1-2 ay orada yaşamam gerekecek mi? Amacım eşimi de beraberimde götürmek yani aynı anda gitmek.

    Teşekkürler şimdiden.

    1. Merhaba Tugay Bey,

      Birlikte vizeye başvuru yapmış olsaydınız birlikte gitme şansınız olurdu. Eşinizin bağımsız aile birleşimi vizesine başvurması gerekir. Bu tür vizeler için randevu bekleme süreleri ne yazık ki uzun sürüyor.

      Bilginiz olsun

  111. Merhaba,

    Ben almanyada dogdum, türk vatandasiyim ve süresiz oturum iznim var.
    Esim türkiyede Polis memuru ve Haziranda meslekte 10 yilini dolduracak.
    Aile birlesimi vizesine basvurdugumuzda Polis memuru olmasi herhangi bir engel teskil eder mi ve yesil pasaport ile basvurmak bir avantaj saglar mi?

    Bu bilgilere maalesef hic biryerde ulasamiyorum o yüzden yanitlarsaniz cok mutlu olurum.
    Simdiden tesekkür ederim.

    Saygilarimla

    1. Merhaba Sevgi Hanım,

      Sizin ve eşinizin aile birleşimi şartlarını sağlamanız durumunda sadece eşinizin mesleğinden dolayı bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Yeşil pasaport avantaj sağlamayacak, ulusal vize şartlarını yerine getirmeniz gerekir.

      Bilginiz olsun

  112. Melek hanım iyi günler.
    Nitelikli işçi göç yasası Hızlandırılmış prosedürle yabancılar dairesinin verdiği ön onay ile eşim, kızım ve ben vize başvurusunda bulunacağız. Bu kapsamda vize tüm aile üyelerine aynı anda veriliyor.
    Benim sorum şu. Vizeyi aldıktan sonra iş sözleşmesi olan eşim Almanya ya gidecek. Ben ve kızım ise eşimin iş ortamına uyumu, ikamet edeceğimiz konut ve eşya bulması gibi süreç tamamlandıktan sonra gitmeyi düşünüyoruz. Bu arada belli bir süre içinde de oturum iznine başvurulması gerekiyor. Bu durumda vize alındıktan sonra ne kadar zaman daha ben ve kızım Türkiyede kalırsak bir sorun yaşamayız. Böyle bir zaman tahditi söz konusu mu?
    Teşekkürler iyi çalışmalar.

    1. Merhaba Murat Bey,

      Vize başvuru esnasında bir dilekçeyle vizenizin ön görülen Almanya’ya giriş tarihinde başlatılmasını talep edebilirsiniz.

      Yani başvuru birlikte yapılacak ancak sizin ve kızınızın vizesi eşinizin vizesinden sonra başlatılır.

      Kalifiye elemanlar (aile birleşimi birlikte yapılırsa aynı süre verilir genellikle) için 6 aylık bir ulusal vize söz konusu. Bu süre zarfında Almanya’ya giriş yapmak ve oturum için başvurmak mümkünse oturumu da almış olmak gerekir.

      İyi şanslar

  113. Merhaba ben Türk vatandaşıyım sözlüm de Uygur ama 3 yıldır Almanya da yaşıyor şimdi biz evlendiğimde onun memleketinden evlenme kanıt belgesi almamız gerekiyor ama durumlar malum acaba nasıl alınır bir fikriniz var mı?
    Ayrıca ben öğrenciyim ama Türkiye de 2 sene okumadan Almanya da ki bi okula geçiş yapılamayacağını biliyorum bu durumda nasıl olur aile birleşimi ile gidersem orada eğitim süreci nasıl işler?

    1. Merhaba,

      Söz konusu belgeyi yaşadığınız ülkede, ülkenizin büyükelçiliğinden ya da başkonsolosluklarından almanız mümkün diye düşünüyorum.
      Aile birleşimi şartlarını sağlamanız durumunda ulusal vize alarak Almanya’ya gidebilirsiniz. Gittikten sonra da evliliğe bağlı oturum alırsınız.
      C1 düzeyinde Almanca bilgisine ulaştığınızda (öncesinde de başvuru yapmak mümkün) okuduğunuz bölümün devamını okumak için üniversitelere başvuru yapabilirsiniz. Okuduğunuz bölüm ve kaçıncı sınıfta olduğunuz ile ilgili bilgi vermediğinizden gitmeden DAAD ile görüşmenizi öneririm. Bilgi için bu linkteki kurumla iletişim kurmanız yararınıza olur. Üniversiteye kabul koşulları hakkında bilgi alabilirsiniz.
      Şartları sağladığınızda okuduğunuz bölüme devam etme durumunda okul uygun görürse gördüğünüz derslerin bir bölümünden muaf olmak mümkün ya da yeni bir bölüm okuma, meslek eğitimi yapma şansınız olur.

      Bilginiz olsun

  114. Merhabalar,
    Almanya’da yuksek lisans yapiyorum. Oturum iznim de cikti ve yaklasik 33 ay daha oturum iznim var. Esimin aile birlesimi vizesi icin basvuruyu Ekim’de yaptik ve hala randevu atamasi bekliyoruz (Istanbul-iData). Esimin A1 sertifikasi var. Atamanin mart-nisan gibi olacagini ongoruyoruz. Sonra da 2-3 ay vizenin cikmasini bekleyecegiz (Berlin icin). Su anda esim 2 aylik hamile ve derhal yanima gelmesini istiyorum. Vize surecini hizlandirmanin bir yolu olup olmadigini ogrenmek istiyoruz. Yanitlayabilirseniz cok mutlu oluruz.
    Saygilarimla

    1. Arda Bey merhaba,

      Vize süreçlerini hızlandırmak için acil durum değerlendirmesi yapılmaktadır, (hamileliğin başlangıcı olduğu için sizi biraz bekletebilirler) fakat nihai kararı vize başvurusu yaptığınız ilin bağlı bulunduğu Almanya Büyükelçiliği- Başkonsolosluğu vermektedir. Eşinizin hamileliğini belgeleyen bir yazı (Almanca) ile beraber bir dilekçe yazabilirsiniz. Eşinizin hamile olduğunu ve bu sürecin uzadığında ne gibi sonuçlar doğurabileceğini içeren bir dilekçe ile beraberinde doktor raporunu sunabilirsiniz.

      iyi şanslar

  115. Merhaba öncelikle burada insanlara yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. benim de sorum olacaktı. Şuan nişanlıyım, nişanlım gürcistan vatandaşı ve almanya da 1 yıl au pair ve şuan da şubatta 1 yılı bitecek olan fsj projeleriyle 2 yıldır orada yaşıyor. ausbildung yapacak kendisi ve biz eş birleşimi ile almanya da yaşamak istiyoruz. İlk sorum; bu projelerdeki 2 yıllık oturum bizim eş birleşiminde istenilen 2 yıllık oturumu karşılıyor mu ? 900 ila 1000 avroluk bir maaş durumu söz konusu bunun bizi şartların dışında tuttuğunu görebiliyorum. bloke hesabına yatıracağımız her ay 400 avroluk ücret oraya gidebilmemi sağlar mı? eğer bu 400 avroluk bloke beni oraya alacaksa, hesaptaki para kadar mı vize verilecek bana? sanırım yeni yasalar ile Türklerden istenen a1 sertifika şartı kaldırılacak şeklinde yorumlar gördüm. hala a1 seviyesi almanca sertifika isteniyor mu? Son olarak evlendikten sonra evraklarla birlikte eşimin Almanya da mı başvurması gerekiyor, yoksa Türkiye den benim eş birleşimini talep etmem gerekiyor? lütfen konuyla alakalı dönüşlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim

    1. Merhaba Ejder Bey,
      Aile birleşimi için Almanya’da bulunan kişinin 2 yıllık oturum süresini doldurması beklenir. Bunun au pair ya da FSJ olmasının bir engel oluşturacağını sanmıyorum.

      Belirtiğiniz meblağdaki aylık maaş ancak nişanlınız için yetecek gibi. Bu nedenle sizin 1 yıllık (aylık 400€) bloke hesap açmanız gerekecektir. Aile birleşimi 3 aylık vize şeklinde verilir. Almanya’da yabancılar dairesi bloke hesap söz konusu olduğu için bir yıllık oturum verir diye düşünüyorum. Tekrar uzatma için başvurma hakkınız olur. Bu durumda çalışıyor olmanız ve Almanca konusunda ilerleme kaydetmiş olmanız sizin için avantaj olacaktır.

      Aile birleşimi vizesine siz İdata’dan randevu oluşturarak Türkiye’den başvuracaksınız.

      Aile birleşimi için A1 şartı hala geçerli, muafiyet çalışma amacıyla giden mavi kartlı kalifiye elemanlartın eşleri için söz konusu.

      Biginiz olsun

  116. Merhaba Melek hanım lütfen bana cevap verirmisiniz . Ben almanya yeşil pasaportla geldim evlendim ama oturum burda vermiyorlardı tüekiyeye git dediler bende 1 yıla yakın gitmedim burda bekledim bütün evraklarım tam bir şekilde dil belgem dahil herşy tam evlilik yaptım evimi kurdum en son yabancılar polisi beni çağırdı eşimle birlikte bana kapalı zarf verdiler tükiyeye giriş yapıp konsoloslukta pasaporta vize alman gerektiğini söyledi . Ama gittiğimde türkiyeye rendavu sistemine takılır mıyım ? Yabancı polis bana dedi terminsiz bir şekilde alman konsolosluğuna gideceksin 1 hafta içinde bütün işlemin tamamlanır gelirsin kapalı zarfın amacı Burdur diye . Allah rızası için cevap ver rendavu sistemine takılır mıyım gidince türkiyeye ?

  117. Merhaba

    26 Subat’ta Almanya’ya Nitelikli Göcmenlik yasaasi ile geldim ve 1 Mart’ta isbasi yaptim. Esimle 15 Mayis’ta evlendik ve Almanya’ya geri döndüm. 25 Mayis’ta yabancilar dairesinde oturum görüsmesine girdim ve pasaportumun süresi kadar (2,5 yil) oturum aldim. Kartim da Eylülde ulasti.

    Esim aile birlesimine Haziran’da basvurdu ve Subat 2023 sonunda konsolosluk görüsmesi olacak. Cok uzun süredir ayriyiz. Evlenmeden önce de ayni evde 3 senelik ikametimiz bulunuyor.

    Oturum basvurusu sirasinda yabancilar dairesindeki memura bu konuyu sordugumda, “neden bir sorun olsun ki, yüksek ögrenimli bir kisisiniz, esinizi yaniniza getirmek istiyorsunuz, bu sizin hakkiniz diye cevap vermisti”. Yasayi okuyarak cevap verdigini sanmiyorum tabi.

    Anladigim kadari ile aile birlesimi yapabilmemiz icin sartlarimiz § 30 (1) S.1 Nr.3 d kuralina uymuyor ancak oturum görüsmesinden önce evlendigimiz icin § 30 (1) S.1 Nr.3 e kuralina uyabilir diye umut ediyoruz.

    Ayrica § 30 (2) bu kuralin esnetilebilecegi anlamina mi geliyor ?

    Sorum uzun olduysa kusura bakmayin. Iyi günler diliyorum.

    1. Belirtmeyi atladim.
      18b abs1 oturum tipim, blue card’li degilim. Maas, ev kirasi ve m2 olarak hicbir problemim yok.

    2. Merhaba Can Bey,

      Oturum yasasının sizin de referans verdiğiniz bölümüne göre 2 yıllık süre söz konusu. Memur ayrıntılara bakmadan ya da bu kriteri göz önünde bulundurmadan cevapladı diye düşünüyorum.
      Almanya’ya giriş yapmadan evlilik gerçekleşmiş olsaydı bu sınırlamaya takılmazdınız.

      Başvuru sonrasında yabancılar dairesinde evraklar üzerinde yapılacak değerlendirmede bu kriter ortaya çıkar ve başvurunuz bekletilir ya da süre dolunca tekrar başvurmanız önerilir diye düşünüyorum.
      Bu kuralın esnetilmesi demek memurun inisiyatif kullanması demektir ki bunu pek yapmadıklarını biliyoruz. Yasadaki kriterleri uygularlar.

      Bir sonraki sorunuzda ev-maaş gibi durumlarla ilgili şartları sağladığınızı belirtiyorsunuz. Bu sizin avantajınıza ancak bu durumda 2 yıllık sürenin göz ardı edileceğini sanmıyorum.

      Kolay gelsin

      1. Tekrar merhaba

        Öncelikle cevabiniz icin tesekkür ederim. § 30 (1) S.1 Nr.3 d kuralina uymuyoruz ancak § 30 (1) S.1 Nr.3 e kuralina uyuyoruz gibi gözüküyor. § 30 (1) S.1 Nr.3 d oturuma sahip olunan süre icin gecerli ve vize süresi dahil ediliyor ancak § 30 (1) S.1 Nr.3 e oturumun verildigi tarih ile ilgili oldugu yaziyor.

        § 30 (1) S.1 Nr.3 e ile ilgili yorumunuz nedir ? Almanya’ya giris degil, oturum izninin verildigi tarihte evliligin mevcut olmasi ile ilgili.

        Tekrar tesekkürler

        1. Can Bey,

          Daha önce de yazdığım gibi, diğer kriterleri sağlasanız bile 2 yıllık süreye takılmanız mümkün.

          Bu konuda Welcome Center ya da göç danışmanlığından danışmanlık almanızı öneririm.

          Göç danışmanlığına bu linkten ulaşmak mümkün. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

          Tereddüt etmeden sorularınızı iletebilirsiniz. Yereldeki kurumlarım tutumlarını iyi bildiklerinden danışmanlık almanız yararınıza olur.

          Kolay gelsin

  118. Merhaba ben ab vatandaşıyım Almanya’ya taşındım oturum ve çalışma izni aldım eşim Azerbaycan vatandaşı nasıl bir yol izlemeliyim eşimi getirmek için

    1. Merhaba Barış Bey,

      Aile birleşimi işlemlerini başlatabilirsiniz. Eşiniz Türkiye’deyse ikinizin de kimlik ve evlilik bilgileriyle AB vatandaşına aile birleşimi yapmak istediğine dair bir dilekçeyle randevu talep etmesini öneririm.

      Aynı zamanda siz de Almanya’da bulunan göç danışmanlığı bürolarından danışmanlık alabilirsiniz. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Tereddüt etmeden danışmanlık almanızı öneririm. Sizin yararınıza, doğru, yasal, güncel bilgiler verirler.

      Kolay gelsin

  119. Merhaba oğlum 20 yaşında Almanya doğumlu Alman vatandaşı.O kücükken Türkiye’ye dönüs yapmıstık bu yuzden benim oturumum bitti.Kendisi suan Türkiyede universite öğrencisi Almanya’da ikameti yok.Okulu bittikten sonra orada yasamayı planliyor hatta mümkün olursa birlikte dönmek istiyoruz.Bu yaz tatilinde de onunla birlikte gezmeye gitmek istiyoruz fakat vizem yok.Oğlumun alman vatandasi olması benim icin vize acısından bir artı olurmu.Vize icin hangi evraklarla basvuru yapmalıyım.Ayrıca benimde orda yasama ihtimalim varmı.

  120. Merhabalar ben Avrupa Birliği vatandaşıyım istediğim gibi Almanya’da yaşama hakkına sahibim. Uzun süreli bir ilişkim var, kız arkadaşımın benimle beraber Almanya’da yaşaması için elimden gelen bir şey var mı acaba.

    1. Merhaba Atahan Bey,

      Aile birleşimi kapsamında arkadaşınız yanınıza gelebilir. Bunun için Almanya’da yerleşik olmanız ve çalışıyor olmanız gerekir.

      Bilginiz olsun

  121. Merhaba
    Esim trde ben suresiz oturuma sahibim.Yanliz anneyim,Tam gun arti minijop yapiyorum ama yineda wohngeld(kira yardimi) aliyorum.Gelirim esimi almanyaya getirmem icin bir engelmi.Tsk ederim

    1. Merhaba Gül Hanım,

      Türk vatandaşı olduğunuz için evin tüm giderlerini karşılayabiecek bir gelire sahip olmanız gerekir. Ne yazık ki yardım almanız eşinizin aile birleşimi vizesi almasına engel.

      Kolay gelsin

  122. Tekrardan iyi çalışmalar.

    Aile birleşimi vizesi için i-data üzerinden alınan randevuların 6 aydan fazla sonuca ulaştığını duydum. Nikahtan 3 – 4 ay önce başvuru yapsam, nikahtan önce başvuru yaptığım için, görüşme sırasında bir sorun yaşar mıyım?

  123. İyi çalışmalar,

    Benim sorum şu. Ben daha önce Almanya’da bir evlilik yaptım ve eşimden ayrıldığım için oturum iznimi uzatmadılar. O yüzden şu an Türkiye’de ikamet ediyorum. Şu an Almanya’dan biriyle tanıştım ve daha önceki evliliğim aile birleşimi vizesi için sorun olur mu ? Olmazsa aile birleşimi vizesi ortalama ne kadar sürede tamamlanıyor ?

    1. Merhaba Hüseyin Bey,

      Bu konuda soru gelebilir müracaat esnasında. Ancak evliliğinizi inandırıcı bulurlarsa ve şartlar-evraklar konusunda da bir eksiklik olmazsa vize almada bir sorun yaşacağınızı düşünmüyorum.
      Bu aralar vize randevu tarihini alma konusunda çok uzun beklemeler söz konusu. Konsolosluk bölgesine göre 3,5 ile 7 ay kadar sürüyor tarihin size bildirilmesi. Yaklaşık en az da 3 ay vizenin sonuçlanmasını hesaba katmak gerekir. Daha kısa ve daha uzun süreler söz konusu olabilir.

      Bilginiz olsun

  124. Merhaba Melek hanım ben Alman vatandaşıyım Türkiye’de evliyim 4 aylık hamileyim Almanya’da eşimle yaşamak istiyorum çocuğumuzu orda doğuracağım eşim A1 dil sertifikasına sahip değil eşimi nasıl götürebilirim . Şuan Türkiye de olduğum için Almanya’da gelir durumum görünmüyor ve hamilelikten dolayı çalışamayacağım içinde aile geçimine bir gelirim görünmeyecek nasıl olur ne yapıla bilir yardımcı olurmusunuz.

    1. Merhaba Beyza Hanım,

      Siz Almanya’ya yerleştikten ve Mutterpass aldıktan sonra eşiniz vize işlemlerine başlayabilir. Ancak vize randevu süreci çok uzun sürüyor bilginiz olsun.
      Almanya vatandaşı çocuk üzerinden A1 olmadan vize alabilir.

      Kolay gelsin

  125. Merhaba,
    Ben almanyada dogdum büyüdüm ama türk vatandasiyim ve 22 yasinda evlenip türkiyeye geldim. Hamileyim ve cocugumu türkiyede dogurmak istiyorum.
    Türkiyede dogmasina ragmen alman vatandasi olabiliyormu ? Olabiliyorsa nasil ? Veya türk vatandasi olursa bebegim benimle birlikte almanyaya nasil gelebiliyor ? (Süresiz oturum iznim var buarada)

    1. Merhaba Zeynep Hanım,

      Siz Almanya vatandaşı olmadığınız için çocuğunuz doğduğunda Almanya vatandaşlığı ne yazık ki alamaz.

      Sonrasında ancak çocuğunuza vize alarak Almanya’ya giriş yapmak mümkün olacak. Ancak vize sürecinde yıl bütünlüğü içinde Almanya dışında 6 aydan daha fazla kaldığınız tespit edilirse sizin oturumunuz riske girer ne yazık ki.

      Bilginiz olsun

  126. Merhabalar kolay gelsin Benim kısa bir sorun olucak sizlere
    Eşim Almanya’da dogum yaptı çocuğumuz almanvatandaşı ben Türkiye de yaşıyorum ve çocugumu görmeye gitmek istiyorum 15 günlük ama nasıl yapacagım vizeyi nası alıcagımı bilmiyorum eşim ablasında daha öncesinde vize ile Almanya’ya gitmişligim var ama şimdi nasıl olacak bilmiyorum yardım eder misiniz rica etsem anlatırmısınız güvenilir aracı kurum varmı.

    1. Merhaba Kemal Bey,

      Çocuğunuzun belgeleriyle schengen vizesine başvurabilirsiniz. Yeni doğmuş çocuğunuzu görmek schengen için iyi bir gerekçe. Bir dilekçeyle de açıklamak iyi olur

      Telefonla bize ulaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız.

      Kolay gelsin

  127. Bende 60 m2 bir evde 2 buçuk odalı bir dairede 3 kişi görünüyoruz ve eşim ile 6 aylık bebeğini getirmek istiyorum bu ev bize yeterli mi lütfen babada cevap verin

    1. Merhaba İsmail Bey,

      Anladığım kadarıyla siz 2,5 odalı bir evde 5 kişi yaşamayı düşünüyorsunuz. Normal şartlarda ancak 2 ya da 3 kişi için bu metrekarede ev yeterli.

      Size öneririm, göç danışmanlığı bürolarından bilgi almanız. Bu kurumlar, yabancılar dairesinin bu konulardaki tutumunu bilir ve sizi ona göre yönlendirirler.

      Bu linkten ulaşabilirsiniz: https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Mutlaka gidip danışmanlık alın, sizin yararınıza danışmanlık veren kurumlardır.

      Kolay gelsin

  128. Merhaba Melek Hanım ben ve kız arkadaşım 23 yaşındayız ve Almanyaya gitmek istiyoruz.Kız arkadaşım Hemşirelik mezunu ve şu an beraber dil kursuna gidiyoruz a2 seviyesine kadar ilerledik.Size sorum şu kız arkadaşım sanırım benden önce gidecek ve orada hemşire olarak çalışmaya başlayacak.Peki böyle bir durumda benim Almanyaya gidememem halinde en son ve kesin çözümü evlilik olarak görüyoruz.Ne kadar sürede evlenip kız arkadaşımla Almanyada yaşayabiliriz.Bazıları 5 yıl 6 yıl diyerek açıkcası gözümüzü korkutuyor.Okuduğunuz için teşekkür ederim .

    1. Merhaba Ömer Bey,

      Kız arkadaşınız gitmeden nikah kıyılırsa beraber de gitme durumunuz var. Aksi halde 2 yıl beklemek durumunda kalabilirsiniz.

      Bilginiz olsun

      1. Merhaba Melek Hanım
        İnanın bu konu hakkında hiç bilgi sahibi değiliz.Eğer nikah kıyarsak kesin beraber gidebilir miyiz.Bu konu hakkında detaylı bilgi verirseniz çok ama çok memnun kalırız.
        Teşekkürler şimdiden.

        1. Ömer Bey,

          Şartları yerine getirmeniz durumunda vize almak mümkün. Ancak bu konuda ben size kesin olur diyemem.

          Tedaylı bilgi için bize ulaşın lütfen.

          Kolay gelsin

  129. Merhaba bilgilendirme de almanya da ki es türk vatandaşı ise maddelersen a1 şartı yaIyordu ben zaten almanyada ve otrumluyum neden benden istesinler. Ve yeni cikan kanunda enaz 5 yil almanya ikameti isteniyor ben almanyada dogup 8 yasinda turkiyeye gitmisi simdi 6 aydir butadayim calisma vizesi ile ve 3 yillik oturum um var bunun vatandaslikta etkisi olabilir mi b1 serrifikasi olmasada
    Teşekkürler

    1. Merhaba,

      Vatandaşlık için B1 sertifikası zorunlu. Bu konuda vatandaşlık dairesinden bilgi ve danışmanlık alabilirsiniz.

      Kolay gelsin

  130. Merhaba ben almanyada yaşıyorum burada doğdum büyüdüm alman vatandaşıyım, nişanlım türkiyede yaşıyor ve biz nikahımızın almanyada kıyılmasını istiyoruz 1-2 ay buraya nikah için gelip türkiyeye dönecek. Böyle bir şey mümkün mü ve mümkünse hangi vizeye başvurmamız gerekiyor? Sırf nikah için almanca bilmesi ve sınava girmesi gerekiyor mu ?
    Şimdiden sağolun iyi günler

    1. Merhaba,

      Almanya’da nikah kıymak üzere de aile birleşimi vizesine başvuru yapabilirsiniz. Bu durumda A1 düzeyinde Almanca sertifikası istenir.

      Ancak tabii eğer schengen vizesi onaylanabilirse bu vizeyle de gelerek nikah işlemleri yapılabilir. Bu durumda dil sertifikasına gerek olmayacak. Ancak schengen vizelerinde ret olasılığı yüksek.

      Nikahtan sonra da Türkiye’den aile birleşimi vizesine başvuru yapılmalı.

      Bilginiz olsun

  131. Merhaba, benim kız arkadaşım 1 senedir Almanya’da yaşıyor. Ben Türkiye’deyim. Evlilik yoluyla beni götürmesi için 1 yıl daha mı geçmesi gerekir? 5 yıllık oturum aldı. Maaş ve evin metrekaresi yeterli gibi.

    1. Merhaba,

      Aile birleşimi için toplamda Almanya’da 2 yıllık oturum süresini doldurması gerekir.

      Zaten vize işlemleri de uzun sürüyor. 2 yılın dolmasına 8-9 ay kala işlemleri başlatabilirsiniz.

      Kolay gelsin

  132. Merhaba,
    Ben Bulgaristan vatandasiyim ve su an Hamburgta yasiyorum ailemin evinde kaliyorum. Su an evde benimle beraber 4 kisi yasiyoruz ev 59.49 m2. Aile birlesimi icin yeterli olur mu ? Esimin gelmesi icin aylik ne kadar kazaniyor olmam gerekir ? Bamf danisma icin randevu aldim ama yogunluk sebebiyle 1 ay sonrasina verdiler. Tahmini bir hesaplama yapma sansiniz var mi ? Esim daha yeni isten cikartildi bu bir engel olur mu ? Schengen vizesiyle gelse burda aile birlesimi icin basvuruda bulunabilir miyiz ? Elektrik /elektronik teknisyeni.

    1. Merhaba Cansu Hanım,

      Kalacağınız evde siz ve eşiniz için bir oda olması gerekir. Ancak geçici konaklama için bu kabul edilir mi bilemiyorum. Konut sıkıntısını da göz önünde bulundurabilirler. Eşiniz başvurunca sizden de geçimizle ilgil belge isterler. Bu durumda iş sözleşmesi avantaj olur ya da iş bulana kadar teminat göstermek gerekebilir. (Banka hesabı gibi)

      Buradan bir meblağ zikretmek istemiyorum. Çalışıyor olmanız önemli. Göç danışmanlığı bürosu bu konuda size yardımcı olur diye düşünüyorum.

      Schengen vizeleri oturuma çevrilmiyor. İstyisnalar oşabilir. Danışmanlık büroları yereldeki yabancılar dairesinin tutumunu bildiği için bu konuda da size bilgi verecektir. Ancak genel eğilim Türkiye’den ulusal vize alarak gitme ynünde.

      Eşiniz msleki belgelerini de yanında getirebilirse denklik yaptırması da mümkün. Tanıdıklar vasıtasıyla yaşadığınız yerde ona bir iş sözleşmesi bulmanız da avantajlı olacaktır.

      Kolay gelsin

  133. Merhaba. Nişanlımla birlikte 3 aydır Malta’da çalışıyoruz. 5 ay sonra türkiyede evleneceğiz. 1 yıllık maltada çalışma iznimiz var. Sonrasında nişanlım ( o tarihte evli olmuş olacağız) iş için maltadan almanyaya gidecek ve orada kalıcak. Bu durumda eş durumundan maltadan almanyaya nasıl gidebilirim? Prosedürler nelerdir. Dil şartı gerekiyor mu. Dikkat etmemiz gerekenler nelerdir. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..

    1. Merhaba,

      Malta’da bulunan Almanya Konsolosluğu vize blümüne sorabilirsiniz. Ya da yaşayacağız şehirdeki “Welcome Center”a ulaşıp sorabilirsiniz. Büyük bir ihtimalle Türkiye’den aile birleşimi vizesine başvuru yapmanız önerilir diye düşünüyorum. Orada bulunma statünüzü bilemiyorum.

      Müstakbel eşiniz mavi kart statüsünde Almanya’da çalışacaksa siz A1 sertifikasından muaf olabilirsiniz, aksi halde bunu sertifikayla belgelemeniz gerekir.

      Kolay gelsin

  134. Merhaba,
    Siteye gelen sorulara özenle cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Size ufak bir sorum olacak.
    Almanya’da iş buldum ve şirketim benim için Vorabzustimmung belgesi hazırlattı. Fakat maaşım 45bin euro civarında olmasına rağmen belgede Mavi Kart’a elverişli olarak çıkmadım. Skilled Worker sınıfından çıktı çalışma iznim. Şimdi eşimle beraber ulusal vize başvurusu yapacağız fakat eşimin dil belgesi yok. İstinai durumlarda eşinizin üniversite mezunu olması ve iş bulma ihtimali bulunması halinde dil belgesi istenmeyebileceği yazıyor. Eşim avukat ve hem üniversitesinin hem de okuduğu bölümün anabin sistemi üzerinde Almanya denkliği bulunmakta.
    Bu durumda sizce eşime de vize çıkar mı? Ya da bir öneriniz var mı?
    Teşekkürler.

    1. Merhaba Eren Bey,

      Özel bir statüden ön onay verdiklerini düşünüyorum, o nedenle mavi karta dahil edilmediniz sanırım.

      Bahsettiğiniz istisnanın uygulandığına tanık olmadık ne yazık ki. Bu nedenle hazırlıklı gitmenizi öneririrm. Ya da size sertifikayı ulaştırmak üzere ek süre de verebilirler.

      iyi şanslar

  135. Merhabalar öncelikle verdiginiz bilgiler icin cok teşekkür ederim benim bir sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim efendim
    Ben hollandaya kaçak olarak geldim iltica başvurusunda bulundum ve şuan kampta kalıyorum.
    Benim amerikalı bir sevgilim var kendisi amerikada evli ve benden 35 yaş büyük ve hollandaya gelip burda oturum izni alıp beni de partneri olarak gösterirse oturum alabilirmiyim?

    1. Merhaba Kerem Bey,

      Mutlaka bir avukatınız vardır diye düşünüyorum.

      Lütfen bu konuda ondan danışmanlık alın.

      Kolay gelsin

    1. Merhaba Tuğçe Hanım,

      Evet, A1 sertifikası sizin için de zorunlu.

      Bilginiz olsun

  136. Merhaba benimde bir sorum var ama kimden cevap alabilirim bilmiyorum.
    Eşim Doktora yapmak için özel bir bursla Almanya ya gidecek. Aile birleşimi ile birlikte gitmek istiyoruz. Ancak soyisimlerimiz farklı bu vize almada bir sorun yaratır mı. Sonuçta evlilik cüzdanlarımız var. Lütfen aydınlatın, bilmiyorsanız bilgi alabileceğim bir yer önerirsiniz sevinirim. Teşekkür ederim.

    1. Merhaba Esra Hanım,

      Evlilik ile ilgili resmi belgeleri ibraz etmeniz durumunda bir sorunla karşılaşacağınızı düşünmüyorum. Evlilikte, soy ismi değişikliği tercih meselesi sonuçta.

      Yine de dilerseniz konsolosluğun vize bölümene Almanca ya da İngilizce mail yazarak sorabilirsiniz.

      Kolay gelsin

  137. Merhaba,
    Ben hemşire olarak Almanya ya geldim ve şuan bir hastanede çalışıyorum, eşimi ve 2 çocuğumu getirebilmek için en az ne kadar maaş alman gerekiyor? Teşekkür ederim.

    1. Merhaba Müslüm Bey,

      Buradan direkt bir meblağ ifade etmek istemem. 4 kişilik ailenin aylık yaşam giderleri+ kirayı karşılayacak bir geliriniz olması gerekir. Yani telafi eğitim sürecini aşıp hemşire olarak çalışmaya başladıysanız giderleri karşılayabilirsiniz diye düşünüyorum.

      Yaşadığınız şehirdeki “Welcome center” gibi kurumlardan danışmanlık almanızı öneririm. Bu kurum, ihtiyaç duyduğunuz konularda size yardımcı olacak, bilgi verecektir. Görüşmenizi öneririm.

      Kolay gelsin

  138. Merhaba
    Ben 4.5 yıldır Alman vatandaşı ile evliyim. Almanyada evlenip Türkiye de oturduk. Şimdi Aile birleşimi yapıp Almanya ya yerleşmek istiyoruz.Alman olan eşim emekli. Ben 60 yaşındayım ve türkiyeden emekliyim. Düz lise mezunuyum ve herhangi bir mesleki eğitimim yok . aile birleşimi yapıp geldiğimde iş bulabilme imkanları nasıl oluyor? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
    Teşekkürler

    1. Merhaba Şükrü Bey,

      Kalifikasyon gerektirmeyen işlerde çalışma şansınız olacaktır. Ya da deneyiminiz olan bir alanda da iş bulmak mümkün. Bu durumda Almanca burada belirleyici olabilir.

      Kolay gelsin

  139. Merhaba melek hanım. 3 yıllık oturum sahibiyim . 1.5 yılı bitmek üzere. Oturum aldıktan 10 ay sonra eşimle anlaşamadık ayrı evlere cıktık. Ben 13 aydır vollzeit çalışıyorum. İş verenim süresiz iş konusunda rahat olmamı söyledi. Bana grçen hafta bir kağıt geldi. Eşinizle ayrı evlerde yaşıyorsunuz . Oturumunuz buna bağlı diye lütfen bize dönün diye. Ben halen dönmedim . Sizce bağımsız oturum tallep edersem ankara anlaşmasından ötürü oturum alabilirmiyim

    1. Merhaba,

      Ayrılmadan önce aynı iş yerinde 1 yılı doldurmadığınız için problem olabilir. Sizden bize ulaşın diyorlarsa mutlaka gitmek gerek.

      Ama size önerim yabancılar dairesine gitmeden önce göç danışmanlığı bürolarından danışmanlık almanızı öneririm. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Tereddüt etmeden danışmanlık almanızı öneririm. Sizin yararınıza danışmanlık veriyorlar. Sizin durumunuzda nasıl bir tavır sergilemek konusunda öneride bulunabilirler.

      İyi şanslar

  140. Merhaba benim eşim Almanya’ya iltica edecek siyasetten ceza evine girdi ilticası kabul edilir mi aile birlelişimine başvuru yapabilirmiyiz

    1. Alev Hanım,

      Bu durumu eşinizin avukatına sormanızı öneririm.

      Ancak kabul edilmesi durumunuda yasal olarak sizin aile birleşimi yapma hakkınız var.

      Bilginiz olsun

  141. Merhabalar,
    Ben yurtdışı öğretmenliği kazanarak almanyada 5 yıl görev yapmaya hak kazandım. Normalde vize işlemlerimizi bakanlık aracılığıyla konsolosluğa yapıp vizelerimizin sorunsuz bir şekilde çıkması sağlanıyor. Fakat benim hali hazırda almanya da süresiz çalışma ve oturma iznim bulunmaktadır. Bunu belirttiğimde ve sadece kızım ve eşim için vize başvurusu yapmak için başvurmak istediğimde konsolosluk oturum izni olanların aileleri için başvuruyu özel olarak idata dan yapmam gerektiğini belirtti. Normalde birlikte bakanlık aracılığı ile vize alırsak eşimden dil belgesi istenmeyecektir. Ben de bu süreci yaşamamak için devletin bize verdiği hizmet pasaportu ile hem kendime hem de aileme bakanlık aracılığı ile vize başvurusunda bulundum. Başvurumuz kabul edildi ve parmak izlerini verdik. Bu durumda benim oturum iznim olduğu için benim gri pasaportuma tekrar vize vermelerinde sorun yaşarmıyım. Teşekkürler. İyi çalışmalar.

    1. Merhaba Murat Bey,

      Bunun gerekçesini yabancılar dairesine izah ettiğinizde sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Halihazırda bir oturumunuz var, farklı pasaportlar söz konusu ise söz konusu olan pasaport numarasına oturum işlenir diye düşünüyorum.

      iyi şanslar

  142. Merhaba Melek Hanım
    Ben lisans eğitimine başvurarak Almanya ‘ya gelmek istiyorum. Öğrenci olarak eşimi ve çocuklarımı aile birleşimi ile yanıma alabilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim

    1. Merhaba Zeynep Hanım,

      Öğrenci olarak kendiniz için diğer şartların yanında bloke hesap da açmak durumundasınız. Aile birleşimi kapsamında eşiniz ve çocuklarınız için de bloke hesap açarak onların aile birleşimi yapmasını sağlayabilirsiniz.
      Eş için aylık 400 €, her bir çocuk için de aylık 300 €’luk bloke hesap açmak gerekir.

      Bilginiz olsun

  143. Merhaba benim sorum 74 yaşında Alman vatandaşı olan nişanlım ameliyat olduğu için şuan yolculuk yapamıyor evlenmek istiyoruz nikah işlemleri için evrak yollada ben türkiye de işlemleri başlata bilirmiyim yani o sadece imza için gelse olurmu birde nikah için Almanya’da ilk nereye başvurması gerekli şimdiden teşekkürler

    1. Merhaba Serap hanım,

      Nişanlınız Almanya^’da Standesamt adlı kurumu başvurabilir. Sizden de bazı belgeler istenir. Bu kurumdan gerekli belgeler konusunda biligi alınabilir.

      Siz de burada nikah dairesiyle görüşerek bilgi alabilir, nikah için işlemleri başlatabilirsiniz.

      Kolay gelisn

  144. Merhaba 6 yıllık evliyiz eşim alman Vatandaşı kızım alman Vatandaşı ve ikinci doğacak olan çocuğumuz da Almanya’da doğacak. Normalde Türkiye’de kalıyoruz ama eşim doğum için Almanya’ya gitti Devletten yardım alacak. Eşim ailesiyle kalıyor ayrı bir odası mevcut . Biz şimdi aile birleşimi için başvuruda bulunmayı düşünüyoruz . Bende doğumda orada olmayı düşünüyorum doğuma 3,5 ay var ( 3 yıllık vizem var , aile birleşimine başvurup mu gitmeliyim ( pasaportu teslim ediyormuyuz başvuruda bulununca ) yoksa doğum sonrasında mı aile birleşimine başvuruda bulunmalıyız ? ) Bir de eşim devletten yardım aldığı için aile birleşiminde bir sıkıntı çıkar mı ?

    1. Merhaba Zafer Bey,

      İdata, aile birleşimi vize randevusunu çok geç veriyor. Dolayısıyla schengen vizesi ile doğuma gitmek mantıklı.

      Aile birleşimi için de Alman çocuğu üzerinden aile birleşimi statüsünden başvuru yapmanızı öneririm. Aile birleşimi çocuk üzerinden olacağı için yabancılar dairesi değerlendirecektir.

      Kolay gelsin

  145. Merhaba melek hanım ben 1987 almanya doğumluyum okulumu ve mesleğimi(hemsire) orda tamamladım ve türk vatandaşıyım türkiyeye evlilik nedeniyle döneli 7 yıl oldu annem babam almanyadan emekli ve bakıma muhtaçlar cocugumla eşimle ailemin yanina döne bilirmiyim acaba?

    1. Merhaba Gülşen Hanım,

      Meslek eğitiminizi Almanya’da aldığınız için (eğer ara vermedinizse) denklik yaptırmadan iş sözleşmesi edinerek çalışma vizesi ile gidebilirsiniz.
      Eşiniz ve çocuğunuz da aile birleşimi vizesi alarak sizinle gelebilir.

      Karşılıklı soru-cevap şeklinde yapılan etkinliğimize de katılabilirsiniz. Somut bilgiler üzerinden sizi yönlendiririz.

      Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir. Lütfen gereksizler (spam) kutusunu da kontrol edin!

      https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/

      Kolay gelsin

  146. Merhabalar. Yaklaşık 10 yıllık avukatım, nişanlım Alman vatandaşı. Ortalıkta bir bilgi kirliliği var, sorum şu; yüksekokul mezunlarından A1 seviye dil şartı aranmıyor deniliyor. Aile birleşimi vizesi için benim A1 belgesine ihtiyacım var mı? Ve de bu sınava girdiğimde evli olmam gerekiyor mu?

    1. Merhaba Özge Hanım,

      Evrak listesinde bu ibare yer alıyor ancak uygulamada A1 sertifikası isteniyor. Sınav için evli olma şartı yok.

      Bilginiz olsun

  147. Merhabalar
    Eşimle 2senelik evliyiz bir türlü sınavı geçemiyorum acaba eşimin beni başka şekilde yanına alma şansı varmıdır tecrübelerinizden fikir almak istedik eşim doğuşdan alman doğma büyüme çifte vatandaş yardımcı olursanız sevinirim artık kavuşmak istiyoruz.

    1. Merhaba Ümit Bey,

      1 yıl boyunca okula gittiğini, birkaç kez sınava girip başarısız olduğunu belgeleyebilirseniz dilden muaf olma söz konusu olabilir. Bu belgelerle konsolosluğa başvurduğunuzda onlar da durumu değerlendirip ona göre size sonucu iletirler. Kursa gittiği dershane hocası bu konuda yardımcı olabilir.

      Kolay gelsin

  148. Merhaba ben dogumla alman vatandasligi kazandim.23 yasindan beri alman vatandasiyim .suan 29 yasindayim ..1 yasindan beri turkiyede yasiyorum o yuzden almancam yok. Burda 5 yıl önce evlendim esim turk vatandasi.Almanyaya gitmek istiyoruz ikimizin de dil belgesi almasi gerekiyor mu ?teyzemler orada yasiyor once orada is bulana kadar onlarin yaninda kalicam . Benim oraya gittigimde esimi aldirmak icin yeterli buyuklukte ev ve sigortamin olmasi veya belli bir maasla calisiyo olmak sarti gerekli mi ? Simdiden tesekkr ederm

    1. Merhaba Sibel Hanım,

      Almanca bilmeniz Almanya’da iş bulmak, bürokratik işlemlerinizi bağımsız yapabilmek ve sosyalleşmek adına önemli ve avantaj olacaktır. O nedenle en az B1 düzeyinde Almanca öğrenmenizi ben öneririm.(bu orada yeni bir hayat kurma adına size çok yardımcı olacaktır)
      Alman vatandaşlarına aile birleşimi yapılırken ev ve geçim teminatı istenmeyebilir. (Yerel farklılıklar olabilir).
      Ancak eşinizden vize başvuru evrakları arasında A1 düzeyinde Almanca sertifikası istenir.

      Bilginiz olsun

  149. Merhaba eşim Almancaya doğdu ve alman vatandaşı ben vize ücreti olan 75 Euro yüksek ödeyecek miyim bu durumda

    1. Merhaba,

      Eşleri Alman olan kişiler vize ücreti ödemiyor.

      Bilginiz olsun

  150. Merhabalar, ben 26 yaşındayım. Almanya doğumluyum ama Türk vatandaşıyım. 3 yıl önce Türkiye de evlendım ve sonra hic geri dönmedim. Babam ve Kardeşlerim Almanya da yaşıyorlar şimdi ben de tekrardan Almanya ya geri dönmek istiyorum . Nasıl bır prosedür geçerli yada Babam veya ağbim bana istek yapabilirmi ?

    1. Merhaba Dilek Hanım,

      Almanya dışında bulunma süresi olan 6 ayı ihlal ettiğiniz için oturumunuz sonlanmıştır. Diplomanıza uygun bir iş sözleşmesi edinerek çalışma vizesine başvuru yapmanızı öneririm.

      Kolay gelsin

  151. Merhabalar benim eşim ve iki çocuğum Almanya’da ben de gitmek istiyorum bunun için ne yapmalıyım ayrıca iki çocuğumda Almanya’da doğdu eşiminde 3 yıllık oturumu var bana yardımcı olursanız çok memnun olurum

    1. Merhaba Malik Bey,

      Eşiniz çalışıyorsa ve evin ve sonrasında da sizin giderlerinizi karşılayabilecek bir geliri varsa siz buyradan aile birleşimi için vize başvurusu yapabilirsiniz. A1 düzeyinde Almanca öğrenmeniz gerekecek.

      Bilginiz olsun

  152. slm.,lar ben almanyada sürekli yasiyorum 2006 dogumlu oglum turkiyede yasiyor ve yanimda yasamasi almanya ya getirmek istiyorum izmir konsolosluguna bas vuruldu ama IDATA ya yönlendirdiler bas vurduk 3 ay olacak daha bir cevap alamadim .ne yapmam lazim yardimlariniz bilgilerin iz icin simdiden tsk,ederim

    1. Merhaba Nurettin Bey,

      Sanırım ilk olarak İdata’da bir randevu oluşturdunuz. İdata’nın randevu vermesi ne yazık ki bazen 7 ayı bulabiliyor. Bu işlemi hızlandırmak da mümkün değil. Çünkü aile birleşimi için vize randevusu bekleyen binlerce insan var.

      Bilginiz olsun

  153. almanya doğumluyum şuan için ama türkiyede yaşıyorum ve ara ara almanyaya gezmeye gidiyorum. türkiyede evlendim ve 2 çocuğum var onlarla beraber almanyaya gezmek amaçlı gitmek istiyorum. onlarıda götürebilmek için neyapmam gerekir bana yardımcı olabilirmisiniz?

    1. Enes Bey,

      Aileniz için schengen başvurusu yapabilirsiniz.Vize bölümüne de Almanca olarak da ziyaret amacınızı bielirten dilekçe yazmanızı önermiştim.

      iyi şanslar

  154. İyi günler
    Aile birleşimi vizesine başvurduk lakin randevu vermiyorlar (çok sıra varmış)
    Almanyaya davetiye ile getirsek başvurduğumuz vizeye sorun olur mu

    1. Merhaba Gamze Hanım,

      Bekleme süresini gerekçe göstererek schengen vizesine başvuru yapabilirsiniz. Ama onun da garantisi yok biliyorsunuz. Deneyebilirisiniz.

      Kolay gelsin

  155. MERHABALAR MELEK HANIM

    BEN ALMANYA DOĞUMLUYUM 18 YIL ORADA YAŞADIM VE ŞUAN TÜRKİYEDE YAŞIYORUM YAŞIM 35
    ARA ARA ALMANYAYA GİDİP GELİYORUM
    TÜRKİYEDE EVLENDİM EŞİM VE ÇOCUKLARIMI HİÇ BERABERİMDE GÖTÜRMEDİM GEZMEYE
    ŞİMDİ GİTMEK İSTİYORUM KISMETSE ONLARLA BERABER VE GİDEBİLMEK İÇİN NEYAPMAM LAZIM OLDUĞUNU BİLEMİYORUM

    BU KONU HAKKINDA BANA YARDIMCI OLABİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM
    ŞİMDİDEN ÇOK TEŞŞEKÜR EDERİM

    1. Merhaba Enes Bey,

      Aileniz için schengen başvurusu yapabilirsiniz.Vize bölümüne de Almanca olarak da ziyaret amacınızı bielirten dilekçe yazmanızı öneririm.

      iyi şanslar

  156. İyi günler!!! Merhaba size sorum olucak ben yabancı vatandaşıyım Türkiyede yaşıyorum oturma izinim var, Alman vatandaşıyla nişanlandım nişanlım evrak hazırlıyor burda ulusal vizesine başvurduğum zaman sorun çıkarabilirermi konsolda Almanya’da resmi nikahımız olucak evlilik daveti gönderiyor bana sizce sorun olurmu? Şimdiden çok teşekkürler bilginiz için🌸

    1. Merhaba Dilber Hanım,

      En az 6 aydan beri Türkiye’de yaşıyorsanız buradan başvuru hakkınız var. İstenilen şartların sağlanması durumunda sorun olacağını sanmıyorum.

      İyi şanslar

  157. Aile birleşim A1 sertifka sınavina girdim yazılı sınavı geçtim diyalok sınavına 3.cü girişim sürekli 1 puanla kaybediyorum konsolosluktan tarih aldım konsolosluk randevu tarihim geldiği zaman bütün evraklarımı götürsem bana aile birleşim vizesini verirler mi yoksa.birdaha diyalok sınavına girmemi mi isterlermi bir bilsi olan bana yardımcı olabilirim şimdiden çok teşekkür ederim.

    1. Alperen bey,

      Sertifika için 4 alandan da geçer not almanız gerekir. Eksik olan alan için destek alıp sacede o alandan mümkünse sınava girmenizi öneririm.

      iyi şanslar

  158. Merhaba.
    Ben Afganistan vatandaşıyım eşim Türk vatandaşı Almanyaya yeni geldim kamptayım eşimide çağırmak istiyorum 3 yaşında çacuğum var eşime ihtiyacım var ne yapmam gerekir ve eşim ne kadar surede gelir lütfen yardımcı olurmusunuz ?

    1. Merhaba,

      Aile birleşmi konusunda avukatınızdan bilgi alabilirsiniz. Kabul aldığınızda eşiniz aile birleşimi vizesine başvurabilir. Öncesinde mümkün olacağını sanmıyorum.

      İyi şanslar

  159. Merhaba melek hanım benim nişanlım alman vatandaşı. O almanyada yaşıyor ve bende türkiyede. Şimdi hamileyim evli degiliz. Ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olurmusunuz? Hamilelik sürecini orda geçirmem için yardımcı olurmu sunuz. Konsolosluğumu aramam gerek. Tesekkur ederım simdiden.

    1. Değerli Danışanımız,

      Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.

      Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir. Lütfen gereksizler (spam) kutusunu da kontrol edin!

      https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/

      Instagram: mnh_almanya_danışmanlık

      Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi

    1. Değerli Danışanımız,

      Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.

      Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir. Lütfen gereksizler (spam) kutusunu da kontrol edin!

      https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/

      Instagram: mnh_almanya_danışmanlık

      Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi

  160. Merhaba. Nişanlım Alman vatandaşı ve Münihte 35 metrekarelik evde yalnız yaşıyor. Aile birleşimi başvurusunda kimi ev sorun olur diyor kimi de olmaz diyor. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

    1. Değerli Danışanımız,

      Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.

      Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir. Lütfen gereksizler (spam) kutusunu da kontrol edin!

      https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/

      İnstagram: mnh_almanya_danışmanlık

      Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi

  161. Merhaba, ben ausbildung ile Almanyaya gideceğim. Eşim lise mezunu, Ausbildung yaparken eşimi de götürebiliyor muyum ve ne kadar süre zarfında götürebiliyorum?
    Aile birleşimi ile götürmem için aylık gelirimin 1400 euro olması gerekiyormuş. Minijop ile maaşımı 1400 euro’ya tamamlayabiliyorum bu geçerli olur mu?

    1. Değerli Danışanımız,

      Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.

      Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir. Lütfen gereksizler (spam) kutusunu da kontrol edin!

      https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/

      İnstagram: mnh_almanya_danışmanlık

      Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi

  162. Merhabalar; Melek Hanım eşimle 6 yıldır evliyiz. Eşim Bulgaristan ve Türk vatandaşı Ben de Türk vatandaşıyım Biz Almanya’ya Türkiye üzerinden birlikte gitmek istiyoruz. Bulgaristana da evliliğimizi bildirdik. Ben Türk vatandaşı olduğum için banka hesaplarımızda benim için olması gereken bir para teminatından bahsedildi böyle bir şey var mı? Ücretlendirme nasıl yapılıyor? Ve biz eşimle ayrı gitmek istemiyoruz bunun için izleyeceğimiz yol nedir ?

    (Not: Bu konu ile ilgili detaylı ve net bir bilgi hiç bir yerde bulamadık.)

    1. Değerli Danışanımız,

      Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.

      Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir. Lütfen gereksizler (spam) kutusunu da kontrol edin!

      https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/

      İnstagram: mnh_almanya_danışmanlık

      Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi

  163. Merhaba ben aile birleşimiyle 2018 yılında Almanya’ya gittim 2019 yılında eşim bana şiddet uyguladı ben evden gittim aslında bir polise gitsem orda kalma imkanım da oluyormuş bilmiyordum. Türkiye’ye geldim boşanma davası açtım çekişmeliydi eşim Almanya’daki oturumumu sildirmemiş dava devam ederken biz barıştık 2021 yılında. eşim beni tekrar Almanya’ya götürecekti ev bulamadı sürekli ev bulamıyorum diyerek zamanı geçiriyor. ben gitmek istiyorum ama vizem süresiz değil. Ben ne yapabilirim konsolosluğa gitsem şikayetçi olsam veya ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz

    1. Değerli Danışanımız,

      Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.

      Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir. Lütfen gereksizler (spam) kutusunu da kontrol edin!

      https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/

      Instagram: mnh_almanya_danışmanlık

      Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi

  164. MERHABA MELEK HANIM,
    BEN ROMANYA VATANDAŞLIĞIMI YENİ ALDIM 5yaş 9 aylık bebeğim dahil. İkametimiz Türkiye eşim ve çocuklarım İle Almanya’ya yerleşmek istiyoruz, fakat bunu hep birlikte giderek yapmak istiyoruz. Gitmeden önce Alman hükümetine, 100.000 €Blok Hesap Garantör gösterirsek, Türkiye’den eşimle gitmeden önce aile birleşimi yapabilir miyiz ? Sorun ev olursa onuda önceden geçici apart ayarlayıp gittiğimizde ikamet gösterebilir miyiz ?

    1. Değerli Danışanımız,

      Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.

      Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir. Lütfen gereksizler (spam) kutusunu da kontrol edin!

      https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/

      İnstagram: mnh_almanya_danışmanlık

      Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi

    2. Bilgesu Şahin Hanım merhaba Ben Mehmet Bulut. Youtube videosunda yorum yapmıştınız ve e-posta adresimi yazarak bana yön göstereceğinizi söylemiştiniz, Romanya vatandaşlığı başvurusunda. Youtube’daki videonun yorumunu kapatmışlar. Lütfen bu yolu e-posta adresime gönderir misiniz? mbulut2071@gmail.com

    3. Bilgesu Şahin Hanım merhaba Ben Mehmet Bulut. Youtube videosunda yorum yapmıştınız ve e-posta adresimi yazarak bana yön göstereceğinizi söylemiştiniz, Romanya vatandaşlığı başvurusunda. Youtube’daki videonun yorumunu kapatmışlar. Lütfen bu yolu e-posta adresime gönderir misiniz? mbulut2071@gmail.com

  165. Merhaba Melek hanım, öncelikle herkese yardımcı olmaya çalıştığınız ve bildiklerinizi paylaştığınız için kendi adıma size çok teşekkür ediyorum. Benim bir sorum var. 26 yaşındayım lise diplomam var. Lise diplomam ile birlikte okuduğum bölümün Makine Teknolojisi Alanı-Makine Ressamlığına ait Ustalık belgesi ve İş yeri açma belgesine sahibim. Hali hazırda Almanca öğrenmeye gayret ediyorum. Annem ile birlikte yaşıyorum medeni halim ise bekar. Size sorum şu ; Almanya’ya gitmek ve A1 belgesi almak için illa evli mi olmam gerekiyor ? Ben sınava girip vize işlemlerini yaparsam annem ile birlikte Almanya’ya yerleşebilir miyim ? Annemin Almanca dil bilgisi yok. Zaten kendisi de kanser hastası ve tedavileri var. Biraz birikimimiz ve kendimize ait bir evimiz var. Annem ile birlikte Almanya’ya yerleşmek için ne yapmam gerekiyor. Bilgi verirseniz çok müteşekkir olurum. Allah’a emanet olun. İyi çalışmalar.

    1. Değerli Danışanımız,

      Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.

      Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir. Lütfen gereksizler (spam) kutusunu da kontrol edin!

      https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/

      İnstagram: mnh_almanya_danışmanlık

      Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi

  166. Selam, ben Almanya’da ilticalı durumdayım son mahkemem de ret geldi 3 aylık duldung verdiler ikamet adresimde bulunma ve çalışma yasağı yazıyor kimlikte yani sınırdışı kararı var, bayan arkadaşımın süresiz oturumu var ve evlenmek istiyoruz arkadaşım farklı bir eyalette yaşıyor, ben bu kimliğimle evlenebir miyim? Pasaport gerekli mi? Eğer pasaport verirsem sınır dışı riski var mı? Evlendiğim takdirde adresimi eşimin yanına taşımama izin verirler mi? Biraz uzun oldu kusura bakmayın, acil bir çözüm bulmalıyım bilgilerinizden faydalanmak isterim. Bu arada son mahkemem de davam red oldu fakat mahkemeden sınır dışı edilemez kararı çıkmasına rağmen abancılar dairesi ararı bozdu ve sınırdışı kararı verdi avukatım tekrar itiraz etti yakında cevabı gelir ama umudum yok, 5 yıldır Almanyadayım şimdiden çok teşekkür ederim saygılar.

    1. Değerli Danışanımız,

      Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.

      Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir.

      https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/

      Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi

  167. Merhaba , Biz gelecek ay evleneceğiz Eşim almanya da doğup büyümüş burada iyi bir işi var.Ben de Türkiye de öğretmenim yeşil pasaportum var .Aile birleşimi için yeşil pasaport ile başvurabiliyor muyum bazı kaynaklarda 2. bir bordo pasaport alıp onunla basvurmak önerilmiş ama bu biraz kafamı karıştırdı yeşil pasaport ile ilgili bilgiye ulaşmakta zorluk çekiyorum .Yardımcı olursanız çok sevinirim

    1. Değerli Danışanımız,

      Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.

      Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir.

      https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/

      Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi

  168. Merhaba melek hanım,benim eşim hemsire ve hamburgtan hastanesinden kabuk aldı iş sözleşmesi oluşturuldu su an denklik sürecini bekliyoruz.Benim sorum vize surecinde eş durumu olarak aynı anda gidebilirmiyiz,yoksa önce eşimin gidip bı sure çalışmasımi lazım eğer öyleyse ne kadar süreden sonra ben basvurabilirim. Bu arada A1 sertifikası zorunlumu aile birleşimi için. Tesekkkur ederim.

    1. Değerli Danışanımız,

      Gelen soruların yoğunluğu ve sağlıklı bilgi verebilmek amacıyla daha fazla veriye ihtiyacımız olduğundan bundan böyle sorularınızı online olarak Zoom üzerinden grup toplantısı şeklinde yanıtlayacağız. Kontenjan 20 kişiyle sınırlıdır. Her hafta düzenli olarak yapılacaktır. Etkinlik kayıt linkinden takip edebilirsiniz.

      Bunun için aşağıdaki linke tıklayarak “WEB SORU-CEVAP” seçeneğinden kayıt olmanız yeterli. Zoom bağlantı bilgileri bir gün önce mail ile sizlere gönderilecektir.

      https://almanya-danismanlik.eu/etkinlikler/

      Yeni Vatanım Ön Uyum Proje Ekibi

  169. Merhaba,

    Benim Almanya’da visiting phd student olarak 1 yıllığına oturum iznim var. Konsolosluktan gelen mail’de araştırmacı vizesine sahip olduğum iletildi. Aile birleşimi ile eşim Almanya’ya gelmek istiyor. Bu vize sonucunda oturum izninin yanında, çalışma iznine de sahip olabilir mi eşim? Ekstra bir işlem yapmamız gerekli midir?

    Teşekkürler.

    1. Merhaba Aydoğan Bey,

      Aile birleşimi kapsamında gelen herkes aynı zamanda çalışma hakkı da kazanır. Bu onay oturum izniyle veraber verilir.

      Bilginiz olsun

  170. Melek Hanım merhaba benim şöyle bir durumum sözkonusu. Kendim 43 yaşında doktorum .Almanyada çalışmak ve yaşamak istiyorum.İkinci evliliğimi yaptım ve eşimin bizimle yaşayan 19 yaşında bir kızı var.Almanyaya yerleşirsek eşimin kızı da aile birleşimi hükümlerine tabi oluyor mu yoksa 18 yaşından büyük olduğu için ayrı bir prosedür mü izlememiz gerekiyor .Teşekkür ederim

    1. Merhaba Yunus Emre Bey,

      Aile birleşimi kapsamına 18 yaş altı çocuklar dahildir. Dolayısıyla 19 yaşında biri, erişkin olduğu için bu statüden aile birleşimi hakkı yok.

      Bilginiz olsun

  171. Melek Hnm Merhaba,
    5 senedir Almanya’da calisiyorum , AB Blue Card gecici oturumum, 18C ABS.2 S.3 statusunde kalici oturuma gecmis durumda.
    Mayis ayinda evlendik ve esim icin aile birlesim basvurusu yaptik ama malum randevu halen verilmedi, esim Turkiye’de ben Almanya’dayim.

    Aklima takilan iki soruyu size danismak istedim.
    1- Gerekli evraklar listesinde gordugum kadariyla, oturum statum geregi esimin A1 seviye almanca bilmesine gerek yok, dogru mu anliyorum?
    2- Ön onay konusuna bir aciklik getirebilir misiniz? Burada dogrudan yabancilar dairesine gidip, esim icin ön onay istedigini soyleyebilir miyim? Bu normal bir prosedur mudur?

    Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.

    1. Merhaba Hakan Bey,

      Mavi kart EU statüsünde Almanya’da çalıştığınız için A1 dil sertifikasından muaftır.
      Yabancılar dairesi gerekli gördüğ takdirde başvuru üzerine vize ön onayını önceden verebilir. Rutin bir uygulama değildir. Deneyebilirsiniz.

      Kolay gelsin

  172. Merhaba,
    Evlendikten sonra aile birleşimi vizesine başvuracağız. Nişanlım şu an Almanya’da. Ben de Schengen vizesi ile 3 ay kadar Almanya’da olacağım. Almanya’da bulunacağım süre içinde başvuruyu doğrudan Almanya’da yapma şansımız var mı, yoksa sadece Türkiye’den mi yapabilirim?

    Teşekkürler.

    1. Merhaba Nazlı Hanım,

      Oturum izni yalnızca ulusal vizeyle ALmanya’ya giriş yapanlara verilir.

      bilginiz olsun

  173. Merhaba Melek Hanım.
    Eşim çifte vatandaş(Alman-Türk) 2021 Kasım ayında Türkiye de evlendik ve aile birleşimi vizesi alıp Almanya ya gitmek istiyoruz. Şuan ikimizde Türkiye de yaşıyoruz. Benim sorum şu olacak;
    Almanya ya gitmek için eşimden maaş bordrosu ve yeterli konut alanı istenir mi? Almanya daki aile evi ve iş restorani eşimin adına bu bize gitmek için faydalı olur mu?

    1. Merhaba Doğan Bey,

      ALman vatandaşı olanlardan söz konusu şartlar istenmeyebilir. Belge anlamında talep edilir, durumunu bilmek amaçlı. İş yeri ve evi olması avantaj tabii ki.

      Kolay gelsin

  174. Merhaba Melek hanım
    Bir sorum olacaktı. Şuan Almanya’da bulunuyorum evliyim eşim alman vatandaşı 5 yıldır sigortalı olarak Almanya’da kesintisiz çalışmaktayım. Burda 200 gün ceza aldım ve para cezasına dönüştürüldü ve bende borcumu ödedim. 180 günden fazla ceza aldığım için yabancılar dairesi oturum vermiyor. Türkiye’ye dönüp aile bileşimi için başvurmamı istiyorlar. Türkiye’ye dönersem başvuru yaparsam reddedebilirler mi aynı sebepten dolayı yoksa oturum verirler mi? Ayrıca çocuğumun olması durumunda oturuma kesin olarak hak kazanır mıyım? Teşekkür ederim.

    1. Merhaba Muhammed Bey,

      Bu konuda göç yasasını iyi bilen bir avukattan danışmanlık almanızı öneririm.

      Kolay gelsin

  175. Merhaba Melek Hanım. Ben Almanya da uzun yıllardır yaşayan amcamın kızı ile evlilik planlıyorum. Evlilik için bütün şartlar uygun ama soyadı benzerliğinden dolayı Almanya vizede sorun çıkarır mı? Aile birleşimi yapabilir miyiz?
    Teşekkürler…

    1. Merhaba Burak Bey,

      Bu durumlarla daha önce de karşılaştık ve bir problem çıkmamıştı. Sizde de problem olacağını düşünmüyorum.

      Kolay gelsin

  176. Merhaba

    Ben Türk vatandasiyim ama süresiz Oturumum var almanyada. Almanyaya gitmeyi düsünüyorum esimi nasil ala bilirim ? Neler gelerekir

    1. Merhaba Bahar Hanım,

      Öncelikle oturum hakkınızın devam edip etmediğini kontrol etmenizi öneririm. 6 aydan daha fazla Almanya’da dışında kaldıysanız oturumunuz süresiz de olsa riske girer.
      Ama bu durumla ilgili bir sorun yoksa çalışmanız durumunda eşiniz aile birlelşimi yapabilir.

      Kolay gelsin

  177. Merhaba,
    Evlenme vize için nişanlım Türkiye de başvuracak. Ben Alman vatandaşıyım, Almanya’da yaşıyorum, iş yeri açmak üzereyim ama henüz sadece Jobcenter den 450€ alıyorum. Bildiğim kadar Alman vatandaşı gelir göstermek zorunda değil yine de sorun olur mu? Oturduğum ev 35 mkare yeterli mi?
    Çok teşekkür ederim

    1. Merhaba Emine Hanım,

      Alman vatandaşların gelir ve metrekare işle ilgili bir zorunluluk genelde yok. Yine de bağlı bulunduğunuz yabancılar dairesinden bilgi alabilirsiniz.

      Kolay gelsin

      Bilginiz olsun

  178. Merhaba bir alman vatandaşı ile evlenmek üzereyim 12 yasindaki oglumu ne zaman yanıma alabilirim , teşekkürler

  179. 2. Sorumu yanlış sormuşum, a1 seviyesinde Almanca sertifikası alması şart midir? Olacak

  180. Merhaba;
    Ben Bulgaristan vatandaşıyım. Eşim Türk vatandaşı. Almanya’ya taşınmak istiyoruz.
    1. Aile birleşim vizesi için benim önceden gidip çalışmam gerekiyor mu? Evet ise min. Süre nedir?
    2. Eşimin Almanca a1 seviyede sertifika alması mümkün müdür?
    3. İkimiz de üniversite mezunu ve uluslararası bilinen şirketlerde çalışmaktayız.
    4. Benim Bulgaristan vatandaşlığımın yani sıra ikimizin de İngiltere’den geçiçi oturumu bulunmaktadır.
    Bu koşulları göz önünde bulundurarak eşime önceden vize alıp oraya beraber gidebilme şansımız var mıdır?
    Teşekkürler.

    1. Merhaba Meltem Hanım,

      Siz yerleştikten sonra eşiniz aile birleşimi vizesine başvuracak ve A1 zorunluluğu yok.

      Bilginiz olsun

  181. Merhaba, Nişanlım şu anda Almanya’da, ben Türkiyedeyim. Kendisi Alman ve Hochschule’ye başlayacak. Dolayısıyla haftada max 1 gün çalışabilecek. Bu koşulda BAFöG alacak gibi. Bu durumda evlendiğimizde benim onun yanına gitmem mümkün müdür? Ben de şu anda işsizim. Gelir kaynağını neye göre hesaplıyorlar? Nişanlı Alman olunca bir şey değişiyor mu?

    1. Merhaba,

      Alman vatandaşlarından genelde geçim garantisi istenmiyor. Denemenizi öneririm.

      Kolay gelsin

  182. Merhabalar ben Almanyada yüksek lisans kazandım. Eşimle aynı anda vize işlemleri için IDATA ya gideceğiz. Birlikte Almanyaya gitme şansımız var mı? Ve eşim de seyehat ve hayat sigortasını expatrio üzerinden gerçekleştirebilir mi yoksa başka kuruluşlardan mı sigorta yapmalı ve hangi tür sigorta seçmeli ? Bilgi verebilir misiniz?

    1. Merhaba Seda Hanım,

      Seyahat sağlık sigortası yaptırmak ve eşiniz için de bloke hesap açmanız gerekir.

      Kolay gelsin

  183. Merhaba,

    3 yıldır evliyim ve eşim Berlin’de yükseklisans kabulü aldı. İkimiz de Türkiye’de yaşıyoruz. Ben Makine Yüksek Mühendisiyim ve 9 yıllık iş tecrübem var. Aile birleşimi için gerekli şartları sağladığımız takdirde Türkiye’de iken Aile birleşimiyle eş zamanlı olarak gidebilir miyiz?

    Teşekkürler

    1. Merhaba Cem Bey,

      Evet, aynı anda eşiniz eğitim siz de aile birleşimi vizesine başvurabilirsiniz.

      Kolay gelsin

  184. Merhaba,
    Nişanlım ırk olarak alman ama sosyal yardım alarak geçiniyor. Aile birleşimi icin sıkıntı yaşar mıyız?oğlum da var 7 yasinda.

    1. Merhaba Burcu Hanım,

      Geçim garantisi Alman vatandaşlarından istenmeyebiliyor. Denemenizi öneririm

      Kolay gelsin

  185. Merhaba ben coğrafya bölümü lisans mezunuyum. Sosyal hizmet alanında yüksek lisans yaptım ve sosyal hizmet bilim uzmanı unvanını aldım. Diplomalarımı ZAB a gönderdim. Eşleşme olduğu yazıyor. Goethe B1 belgelerim var. Şimdi B2 sınavına hazırlanıyorum. Size sorum şu ki, Almanya’da sozialarbeiterin olarak bir iş sözleşmesi edindiğimde çalışmak için ulusal vizeye başvuru yapabilir ve olumlu sonuç alabilir miyim? Yada iş arama vizesine başvuru yapabilir miyim? Lisans eğitiminim sosyal hizmet olmadığı için sorun olur mu diye endişeliyim.

    1. Merhaba Berrin Hanım,

      Her iki durumu da denemenizi öneririm. İş verenlerin bu durumdaki tavrını kestirmek zor.

      iyi şanslar

  186. Merhaba Melek Hanım eşim Türk vatandaşı Almanyada sınırsız oturumu var nisan ayında işe başladı sınırsız süre iş sözleşmesi ile başladı ancak Almanya yabancılar dairesi eşimden 6 ay maaş sözleşmesi istedi biz 4 aylık gönderdik kabul edilmedi beklememizi ve bordronun 6 ay oldugunda cevap verebileceğini söyledi böyle bir yasa varmıdır biz vizeyi onaylamasını eşimle kavuşmayı rica ettik daha sonra istediği süre boyunca maaş bordrosunu iletebileceğimizi söyledik beklememizi söyledi

    1. Tuğba Hanım,

      Bu daha önce uzun süre işsiz kalanlara uygulanan bir prosedür. Yabancılar dairesinin böyle uygulamaları var ve bunu hızlandırmanın yolu yok. Beklemeniz gerek.

      Kolay gelsin

  187. Merhaba
    Kız arkadaşım almanya da çalışma izni aldı türkiye ye dönüp evrak işlerini halledip geri dönecek.
    Bu süreçte evlenip benim de almanya ya gitme durumum nasıl olacak?
    orda 2 yıl çalışması gerektiğini öğrendim. Yardımcı olabilir misiniz ?

    1. Merhaba,

      Aile birleşimi yapabilmeniz için kız arkadaşınızın orada 2 yıllık bir oturumu olması gerekir.

      Bu şartı sağlıyorsa aile birleşimi vizesine başvuru yapabilirsiniz.

      Kolay gelsin

  188. Merhaba iyi günler sormak istediğim şu Kız arkadaşım şuan Almanya da 4 aydan fazla oturumu almış durumda iki kızı ile birlikte kalıyor biz nikah kıymayı düşünüyoruz Türkiye de mi yapmak daha avantajlı yoksa evlilik vizesi için Almanya da yapmak daha mantıklı internetten pek çok fazla bilgi bulamadım ama eşin devlet desteği olmadan bir yerde çalışması lazım belli bir maaş alması lazım bide kaç ay çalışması lazım tam olarak o şartları bilmiyoruz bi Türkiye de nikah kıysak herhangi bir sıkıntı olur mu? Lütfen detaylı bilgileri nasıl elde edebilirim iyi günler dilerim

    1. Merhaba Ahmet Bey,

      Bu platformda sadece sorularınızı kısaca yanıtlamaya çalışıyorum. Ayrıntılı bilgi ,çin lütfen projede çalışan arkadaşlarımı arayın.

      Nikahı kıydığınız yer itibariyle bir avantaj söz konusu değil. Aile birleşimi için her iki eş de şartları yerine getirmek durumunda. En az 3 aylık bordro söz konusu olur.

      Kolay gelsin

  189. Merhaba ben şuan Türkiye de bir üniversitede okumaktayım yükseklisans için Almanya’ya gelmek istiyorum akreditasyon olan ve full ingilizce ilan mühendislik bolumundeyim ben Almanya’ya geldikten sonra kendi mesleğimi yapabilecekmiyim ve Almanya’dan mal sahibi olma hakkım varmı araba ev vs. biriyle evlendigim zaman direkt olarak orada izinsiz (yani vizesiz) kalabiliyormuyum.

    1. Mustafa Bey,

      Gidiş amacınıza uygun evraklarla vize aldığınızda oturum da alırsınız. Dil kursu hariç bölüme başladığınızda çalışma hakkınız bulunuyor. Oturum süresi kademeli olarak uzatılır ve sonrasında da süresiz olur.

      Bilginiz olsun

  190. Merhaba,
    Esim 6 aydan uzun suredir mavi kart ile Almanya’da calisiyor. Mavi kart dolayisi ile 1 yillik alie birlesimi vizemiz var. Ikametgah kayitlarimizda Almanya’da yapildi. Fakat ben ve cocugum Turkiye’de yasamaya ve calismaya devam ediyoruz. Sadece tatil amaci ile kisa sureli esimin yanina gidiyoruz. Kres ve is sebebiyle biz yerlesemedik. Okul ve is bulunmasi ile biz de kesin yerlesmeyi planliyoruz. Esimin vize suresi uzatilacak, bizim vizelerimizin uzatilmasi esnasinda sorun cikar mi acaba? Ikametgahimiz Turkiye’de ve bunu Turkiye de hala yasadigim ve calistigim icin degistirmedim. Kisaca konsolosluga Turkiye’de yasadigim icin bildirimde bulunmadim. Almanya’da ek olarak ikametgahimizin gorunmesi ek sorun teskil eder mi acaba?
    Tesekkurler

    1. Özlem Hanım,

      Almanya dışında 6 aydan fazla bulunmanız durumunda aslında oturumunuz iptal olur. Bunu yabancılar dairesinde herhangi bir işlem yaptırdığınız kontrol ettiklerinde görürler. Bu durumda uzatmada sorun yaşayabilirsiniz. Eşinizin bu durumu yaşadığı şehirdeki welcme centera sormasını öneririm.

      Kolay gelsin

      Kolay gelsin

  191. Merhaba,
    ben Alman vatandasiyim ve Almanya’da calisiyorum. Esim, dokuz yasindaki cocugumla Türkiye’de yasiyor.
    Esimin yesil pasaportu var, vize almadan yesil pasaportla Almanya’ya giris yapabiliyor ve 90 gün kalabiliyor. Almanya’ya geldikten sonra bir yil kalma imkani dogarmi? Cocugu burada bir yil okula göndermek istiyoruz.
    Esimi ve cocugumu benim hastalik sigortasina kayit edebilirmiyim?
    Cevabiniz icin simdiden tessekür ederim.
    Saygilar

    1. Merhaba Serkan Bey,

      Uzun süreli kalma olanağı için ulusal vize almaları gerekir.

      B,lginiz olsun

  192. Merhaba, havaalanında çalışmak üzere güvenlik sertifikamla birlikte Almanya’ya geleceğim. Sonrasında Türkiye’de olan eşim ve bebeğimide aile birleşiminden yakın tarihde getirtebilir miyim? Aile birleşimi yapabilmem için şu kadar süre geçmeli vs. gibi şartları olur mu? Yada eşinin ve bebeğinin masraflarını karşılayabiliyor olman gerekir derlerse bu kaç euroya tekabül ediyor olur.

    Şimdiden teşekkür ediyorum..

    1. Merhaba Ege Bey,

      Havaalanı personeli geçici bir sözleşme statüsünde yani ilk etapta 3 aylık olacak. Bu nedenle aile birleşimi mümkün değil.

      Bilginiz olsun

  193. Merhaba Melek hanim,

    Ben Almanya’da bir universiteye basvurdum ve kazandim, Master okuyacagim, fakat uc cocugum var (1-3-5 yaslarinda). Acaba aile birlesimi hemen olur mu? Cocuklar kucuk diye bu durumda herhangi bir istisna var midir? Yani 3 ay beklemeden direkt gelebilirler mi acaba?

    Bu soru bizim icin cok onemli..
    Simdiden cok tesekkur ederim 😊

    1. Merhaba,

      Çocuklara her biri için 300’er €’luk bir bloke hesap açmanız durumunda yabancılar dairesi değerlendirir. Ancak siz okuldayken onlarla kim ilgilenecek bilmek isterler.

      Kolay gelsin

  194. Merhaba ben 90 günlük aile birleşimi vizesi aldım 12.07.22 de suresi doluyor,ama özel sebeplerden dolayı şu an için almanya ya gidemiyorum,bu durumda vizem yanacak mı? Vizemin süresini nasıl uzatabilirim,ne yapmamı tavsiye edersiniz.selamlar

    1. Merhaba,

      Umuyorum gerekçenizle beraber vize tarihini ötelemek için konsolosluğa dilekçe yazdınız ve olumlu dönüş aldınız. Aksi halde yeniden başvuru yapmak gerek.
      ,Bilginiz olsuyn

  195. merhabalar kolay gelsin bir şey sorcaktım benim dört parmagımı evde odun keserken paramça oldu üç parmağım yok dörtünçü parmağım çalişmiyo Almanya bana bu konuda maddi manevi yardım yaparmı çünkü türkiyede bana engelle raporu bile çok az verdi %33 engelli bile sayilmiyo kolay gelsin teşekkürler

    1. Merhaba Naim Bey,

      Çok geçmiş olsun.

      Ne yazık ki bu konuda bir yardım alacağınızı düşünmüyorum.

      Kolay gelsin

  196. Merhabalar, kız arkadaşımın ablası evlilik ile almamyaya yerleşti be 10 yılı geçti.Aile birleşimi ile ablasının yanına yerleşebilir mi? Ya da orda ablasının olması avantaj sağlar mı başka bir yöntem için?

    1. Merhaba

      Aile birleşimi 18 yaş altı için geçerli ve ebeveynlere yapılır.

      Bilginiz olsun

      1. Merhaba Melek Hanım.

        Benimde bir sorum olacaktı
        Benim önceki evliligimden bi cocugum oldu fakat bosandık bosandıgım sahıs hic bizimle yasamadı kızımda tanımıyor kendisini. Yeni bir evlilik yaptım kızım babası olarak onu bildi onu tanıdı ve cok alısmıs türkiyeden dönünce ondan kopması cok zor oluyor .Esimin bulundugu yerde Dil kursu cok sıkıntılı Ögretmen birgün var on gün yok. Ne yapabiliriz ne önerirsiniz bize

        1. Merhaba Yaren Hanım,

          Online ders almasını ya da büyükşehirlerdeki kurslara gitmesini öneririm.

          Kolay gelsin

  197. Merhaba

    Benim eşim ve çocuğum Ukrayna vatandaşı savaş çıkınca Türkiye de yaşamak istemediği için Almanya ya gittiler orda 2 yıllık geçici oturum ve çalışma izinleri var. Devlet yardımı alıyorlar şimdilik. Ben denizciyim turist olarak gidip 2-3 ay Yanlarında kaldım ama daha uzun süreli vize alma imkanım var mı ? Oradaki geçimi sağlayacak geriyi beyan edebilirim maddi anlamda bir sıkıntım yok. Bu durumda devlet onlara verdiği yardımı da kesebilir mi eğer vize verirse ?

    Teşekkürler.

    1. Merhaba Rıfat Bey,

      Aile birleşimi vizesine başvurmanızı öneririm.

      Kolay gelsin

  198. Merhaba erkek arkadaşım Türk vatandaşı fakat 17 yıldır almanyada yaşamakta önce almanyada nikah kıyıp sonra turkiyede nikah kıysak bize faydası olurmu aile birleşimi icin teşekkürler

    1. Merhaba erkek arkadaşım Türk vatandaşı fakat 17 yıldır almanyada yaşamakta önce almanyada nikah kıyıp sonra turkiyede nikah kıysak bize faydası olurmu aile birleşimi icin teşekkürler

      1. Pervin Hanım,

        Bu iki ğlkede birnde kıyılan nikah zaten karşılıklı olarak tanınıyor.

        Bilginiz olsun

    2. Merhaba Pervin Hanım,

      2 kez nikah kıymanın bir anlamı yok. 2 ülke de bu işlemleri karşılıklı olarak tanıyor. Dolayısıyla ya Türkiye’de nikah kıyar Almanya’ya aile birleşimi vizesi işlemleri başlatırsınız ya da ALmanya’da nikah kıymak üzere aile birleşimi vizesine başvuru yapabilirsiniz.

      Kolay gelsin

  199. Eşim Almanyada yaşıyor hem.türk hem Alman vatandaşı
    Evlilik uzerine gitcem fakat bana Eşimin Almanyada Dükkanı olduğu için dil zorunluluğu olmadigi söylediler. Bu dogrumu bilgini varsa destek olabilirmisiniz.

    1. Merhaba Saliha Hanım,

      Doğru değil. Dil sertifikası almak durumundasınız.

      Bilginiz olsun

  200. Garantör ile Almanya’ya gidiyorum ve lisans eğitimi alacağım. Eşimi de getirmek istiyorum fakat onun garantörü yok. Nasıl bir yol izleyebiliriz? Bloke hesap açarsak gelebilir mi ve bu bloke hesaptaki miktar ne olmalı, teşekkürler..

    1. Merhaba Yağız Bey,

      Eş için aylık 400 €’luk bloke hesap açmak gerek. Aile birleşimi vizesi evraklarıyla başvuru yapabilşir.

      Kolay gelsin

  201. Merhaba
    Biz kızımız için ailebirlesim için ocakta başvurmuştuk.
    Kızım augustosta 18 olcak. Bütün evraklari içerde. 6 ay oldu hala cevap yok . 2ay sonra 18.
    18 girdikten sonra red gelebilir mi. Biz ocakta basvurduk

    1. Merhaba Havva Hanım,

      16 yaşından gün alan çocuklardan dil sertifikası isteyebilirler. Ancak başvurduğunuz tarihteki yaşı geçerli. Dil desteği aldırmanızı öneririm. Ret gelmesi durumunda meslek eğitimi ya da üniversitede okumak üzere başvuru yapabilir.

      Kolay gelsin

  202. Selamlar. Ablam avusturya vatandaşı olan ve mavi kimlikli bir türkle evlendi. Evlilik Türkiyede yapıldı. Ablamın Avusturya aile birleşiminden dolayı gitmek için hesabında euro cinsinden bir miktar para olması gerekiyor mu?

    1. Merhaba Can Bey,

      Çalışma alanımız Almanya ile sınırlı. O nedenle Avusturya ile ilgili aile birleşimi konularında bilgim yok.

      Kolay gelsin

  203. Merhaba

    Eşim almanyada doğdu türk vatandaşı evrakları gönderdim eşim için tam vukuatlı nüfus kayıt örneği istiyor konsolosluk ama eşim orada sorduğunda böyle bir evrak olmadığını söylüyorlar bu evrak ı nasıl alabiliriz ve nereden yardımcı olabilir misiniz

    1. Merhaba Emrah Bey,

      Nufüs müdürlüğünden ya da Almanya’daki Türk Konsolosluklarından almak mümkün.

      Kolay gelsin

  204. Merhaba
    Biz aile birleşimi için ocak 2022 başvurduk kizim için. Şimdiye kadar beklettiler. Augustosta 18 olcak. Yane iki ay sonra. Bütün kagitlar içeriye verildi. Ama hala cevap yok. Korkumuz 2 ay sonra 18 olduğu için red gelebilir mi. Yoksa önemli olan nezaman baş vurdumuzmu

    1. Havva Hanım,

      16 yaşından gün alan çocuklardan genellikle C1 isterler.
      Başvuruyu yaptığınız günkü yaşı geçerli tabii.

      Bilginiz olsun

  205. Lisans için Almanya’ya gideceğim. Eşim de aile birleşimi vizesiyle gelmeyi amaçlıyor fakat birkaç sorumuz var.
    1) Yaşlarımız çok genç(Ben 22, o 19) ve 1 yıllık evliyiz, evliliğimizin gerçek olmadığını düşünebilirler mi?

    2) Ben garantör yöntemiyle gideceğim, eşim ise bloke hesapla gelecek. Bu garantörle giderken o bloke hesapla gelebilir mi?

    3) Eşimin bloke hesabında ne kadar bir para göstermemiz gerekir?

    Cevaplarsanız çok sevinirim, teşekkürler..

    1. Merhaba Eren Bey,

      Genç olmanızdan dolayı gerçek olmadığını düşüneceklerini sanmıyorum ama evliliğin gerçek olduğunu belirten evraklar, resimler vs beraberinizde vize görüşmesine götürebilirsiniz.
      Eşiniz bloke hesapla gelebilir, aylık bu yıl için güncel meblağ 400 €’dur. 1 yıllık yatırmak gerek. Almanya’da oturum aldıktan sonra çalışma hakkı da kazanır.

      Bilginiz olsun

  206. Merhaba Melek Hanım,
    Ben kontratlı olarak Almanya’da çalışıyorum.
    Güncel kontrat ve oturma iznim 31.01.2023 tarihine kadar.
    Aile birleşimi ile eşimi Türkiye’den yanıma getirmek istiyorum ama kendisi için hala vize randevu ataması bekliyoruz.
    Tahmini olarak eşim belgeleri teslim ettikten sonra benim oturma iznimin bitmesine 3 – 4 ay filan kalacak.
    Bu vizenin reddedilmesine neden olabilir mi sizce?
    Şirketim ile yılın sonunda kontratı uzatacagız ama cok gec mi olacak diye korkuyorum acıkcası.
    Çok tesekkür ederim simdiden.

    1. Merhaba Çağrı Bey,

      Vize onayı için yabancılar dairesi sizden uzatılmış iş sözleşmesi ister diye düşünüyorum.

      Kolay gelsin

  207. Melek hanim kolay gelsin
    Ben kacak bi sekilde almanyaya geldim iltica ettim hala surec devam ediyor ?
    Alman bi vatandas ile evleneceğim ama pasaport gerekli (yada gerekli olduğunu düşünüyorum) iltica ettigim icin konsolosluk bana pasaport vermemezlik yapar mi?

  208. Merhaba melek hanım

    Ben Türk vatandaşıyım kasım ayında evleniyorum ve nişanlım Yunanistan vatandası ama ailesi Almanya’da yaşıyor ve bizde Almanya’ya yerleşmek istiyoruz evlendikten sonra ne gibi bir yol izlememiz gerekiyor bilgi verebilir misiniz?

    1. Merhaba Arda Bey,

      Nişanlınız AB vatandaşı olduğu için istediği zaman Almanya’ya yerleşebilir. Siz de sonrasında aile birleşimi yapabilirsiniz. Kalacağınız yer ve nasıl geçineceğiniz konu olur.

      Kolay gelsin

  209. merhaba eşim yeni iş sözleşmesi imzaladı ve hemşire ama 9 ay staj yapacakşimdi sorum şu bizim 2 cocugumuz var biri 13 biri 15 yaşında biz eşimle birlikde almanyaya gidebilirmiyiz staj maaşı 1600 net.yoksa stajını bitirip hemşire olarak meslegine başalayıncamı bizi götürebilir,maaşdan dolayı gidebilirmiyiz 1600 euro yeterlimi acaba şimdiden teşekürler

    1. Merhaba Yüksel Bey,

      Eşinizin 4 kişilik ailenin kira vs dahil tüm masrafları karşılayabiliyor olması gerek. Bahsettiğiniz maaş yetmez. Ancak geri kalan kısmı bloke hesap açarak da gitme şansınız var. Bu durumda eşinizin oturum almış olması iyi olur.

      Bilginiz olsun

  210. Merhabalar Melek hanım benimde bir sorum olacaktı, Aile birleşimi vize randevusu başvurumu 10 gün önce yaptım. Fakat aklımı karıştıran bir durum var ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. A1 sertifikam var ama 20 ay önce almıştım bazı sebeplerden dolayı beklemek zorunda kaldık . Konsoloslukta beni değerlendirmeye alırlar mı yoksa direkt sınava mı gönderirler acaba? Ona göre ben bu bekleme sürecinde tekrar A1 sınavına girsem mi diye düşünüyorum süreç yeterince uzadı daha fazla uzatmamak adına.
    Teşekkür ederim şimdiden cevabınız için

    1. Merhaba,

      Normal şartlarda A1 için 1 yıllık süre var deniyor. O nedenle riske atmadan sertifikanızı güncellemeniz öneririm.

      Kolay gelsin

  211. Merhaba ben almanya dogumlu türk vatandasiyim,
    nisanlmla bu yaz türkiyede nikah kiyacagiz ve ardindan
    aile birlesimi icin vize basvurusunda bulunacagiz
    (nisanlimin 2 kez almanyaya gelmisligi var ve hali hazirda ocak 2023e kadar turist vizesi bulunmakta).
    Ev olarak ailemin apartmanindan kardesimin yalniz yasadigi daireyi göstermek istiyoruz, ancak esimin bu eve 200km uzaklikta bir sehirde ise girme ihtimali var.

    Sorum su: esim nikahdansonra almanyaya gelir gelmez yaklasik yarim sene boyunca 200km uzakta kalip orada çalissa sorun cikar mi?
    Yabancilar dairesinden bizi kontrol etmeye evimize gelirler mi? Benim isim burada oldugu icin yanina gidemiyorum, oda yaklasik yarim sene sonra benim yanima gelip burada is arayacak. Acaba bu bir sürelik uzak yasamak sorun olur mu?
    Yardiminiz icin simdiden çok tesekkürler, kolay gelsin.🌷💕🌷

    1. Merhaba Gül Hanım,

      Bir şikayet olmazsa herkesi kontrol etmiyorlar zaten.
      Ayrıca hafta sonları ve tatillerde görüşeceğiniz için sorun olacağını sanmıyorum.

      Kolay gelsin

  212. Merhaba Melek Hanım 24 Yıldır Almanyada yaşıyorum gelirim ve konut büyüklüğü yeterli. 2. Evliliğimi yaptım eşimin ilk evliliğinden olan 10 yaşında kızı var ve vekaleti eşimde Aile birleşimi ile eşimin ilk evliliğinden olan kızını yanımıza alabilirmiyim. Teşekkür ederim

  213. Merhaba aile birleşimi ile Almanyaya geldim 4 yıldır burdayım ve hiç bir yardım almadan kendi geçimini sağlıyorum eski eşimden bir kızım var onu almanyaya almak istiyoruz bu konuda ne gibi evraklar gerekiyor cevabını, için şimdiden teşekkürler

  214. Merhabalar
    Benim bir sorum var
    Süresiz oturma iznim var Almanya’da fakat en son 2016da Almanya’ya gittim.
    Bebeğim ile beraber Almanya’ya seyehat etmek istiyorum sıkıntı olur mu ve bebeğime vize almak zorunda mıyım.

    1. Merhaba Esra Hanım,

      Yıl bütünlüğü içinde 183 günden daha fazla Almanya dışında yaşayanların oturumları düşer. Kızınıza vize almanız gerekir. Ancak vize aldığınızda sizin bu süreyi ihlal ettiğiniz farkedilir.

      Bilginiz olsun

  215. Merhaba, babamın daha önceden(90’lı yıllar) boşanma durumu olmuştu. Bana ait Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’nde bu bilgi yer almaktadır. Tercüme bürosuna gittiğimde, babama ait boşanma bilgilerinin de gerekli olduğunu ve çevirmeleri gerektiğini söylediler. Sizce bu dedikleri doğru mudur ?
    Benim bildiğim sadece eşlerden herhangi birisi için boşanma olduğunda geçerli olması gerekiyor.

    1. Hasan Bey,

      Bende de sadece eşlerin boşanmalarına dair çevirileri istedikleri bilgisi var. Bu durumla daha önce hiç karşılaşmadım.

      Bilginiz olsun

  216. merhaba
    ben lise mezunuyum almanyada teyzemler var ve bende almanyaya gidip orda yaşamak istiyorum garsonluk tarzı meslekler yapmak istiyorum türkiyede almanca dil eğitimi alacağım dil eğitimi aldık tan sonra nasıl bir süreç izlemem gerekiyor ? teyzemgilin orda olması bana nasıl bir avantaj sağlıyor ? tamamen orda yaşamak istiyorum bu mümkün mü ?(tabiki gerekli evrakları doldurduktan sonra) mesela teyzemgil orda bana çalışacağım bi kafe gibi bir yer bulsalar onunda bana artısı olur mu ?

    1. Merhaba Süleyman Bey,

      Diplomalı bir kalifikasyon olmadan iş sözleşmesi edinsweniz de vize amak mümkün değil. B2 düzeyinde Allmanca öğrenerek orada meslek eğitimi yapmanızı öneririm. Akrabalarınız size meslek eğitim yeri bulma konusunda yardımcı olabilirler.

      Kolay gelsin

  217. Merhaba ben almanya doğumlu türk vatandaşıyım, nişanlımla bu yaz türkiyede nikah kıyacağız ve ardından aile birleşimi için vize başvurusunda bulunacağız (nişanlımın 2 kez almanyaya gelmişliği var ve hali hazırda ocak 2023e kadar turist vizesi bulunmakta). Ev olarak ailemin apartmanından kardeşimin yalnız yaşadığı daireyi göstermek istiyoruz, ancak eşimin bu eve 200km uzaklıkta bir şehirde işe girme ihtimali var.
    Sorum şu: eşim nikahdan sonra almanyaya gelir gelmez yaklaşık yarım sene boyunca 200km uzakta kalıp orada çalışsa sorun çıkar mı? Yabancılar dairesinden bizi kontrol etmeye evimize gelirler mi? Benim işim burada olduğu için yanına gidemiyorum, oda yaklaşık yarım sene sonra benim yanıma gelip burada iş arayacak. Acaba bu bir sürelik uzak yaşamak sorun olur mu?
    Yardımınız için şimdiden çok teşekkürler, kolay gelsin.

    1. Merhaba Gül Hanım,

      Evde kontrol genellikle şikayet olması ya da şüphelenmeleri durumunda olur. Geçici bir süre sorun olacağını sanmam. Ayrıca hafta sonu ve tatillerde gelecektir. Kontrol olması durumunda da gerekçelerle anlatılabilir.

      Kolay gelsin

  218. Merhaba, Ben Türk-Alman çifte vatantaşım. Türkiye’de yaşıyorum, Almanya’da ikametim var, bir Türk’le evlendim. Eşim Almanya ziyareti için vize almak istiyor. Türkiye’de nufus idaresinden uluslararası evlilik cüzdanı belgesi aldım. Almanya’ya evlendiğimi bildirmek için (soyadıma eşimin soyadı da eklendi, kimlik değişimi de gerekecek) nasıl bir yol izlemeliyim? Bu durumda eşime vize için gerekli belgeler nedir? Bu belgeler nereden temin edilir? Tüm bu işlemleri konsolosluk veya internetten yapabiliyor muyum?

    Çok teşekkürler.

    1. Merhaba Güneş Hanım,

      Ziyaret için gereken evrak listesine bu inkten ulaşabilirsiniz. https://tuerkei.diplo.de/blob/1787324/28d3a0f585bdc7ac5dc65164bc93a707/05-besuchsreisen-data.pdf. Bu vize için İdata’dan randevu alınır ve İdata bürolarından evraklar teslim edilir.

      Eğer aile birleşimi vizesi alacaksa: https://tuerkei.diplo.de/blob/2307052/5e2b334e561889c97125c9cbba7546b5/01-ehegattennachzug-data.pdf. Bu vize için İdata’dan online randevu aınır ve görüşme-evrak teslimi konsoloslukta yapılır.

      Kolay gelsin

  219. Merhaba
    Almanyada yaklaşık 10 yıldır yaşıyorum.Evlenip gelmiştim ve süresiz oturumum var.Şimdi başka bir bayanla evlendim eşim Türkiye de ve aile bşrleşimi yapacağız.Kendisi 4 yıllık üniversite mezunu ve A1 sertifikasıda var.Kendi işyerim var 3 yıldır Cafe&Bar.Fakat coronadan dolayı fazla kazanç yapamadık.Ve devletten 6 aylık Vorlâufig alıyorum çünkü fazla kazanç yapamıyorum.Eğer yaparsam fazla kazanç ozaman geri ödeme yapıyorum devlete aldığım vorllâufig için.Başka iştede çalışamıyorum çünkü işyerimi bırakıp gidemem başka işe.8 yıldır kirada oturduğum ev var tek kalıyorum 60metre kare.Size sorum eşime aile birleşimi vizesi verirllermi?Bir sorun çıkarmı

    1. Merhaba Berkay Bey,

      Türk vatandaşlarından, eşlerinin geçimini de sağlayacak kadar gelir beyanı isterler. Eksik olması durumunda da vize olumsuz sonuçlanır.

      Bilginiz olsun

  220. Merhaba kız arkadaşım almanyada yaşıyor ve çifte vatandaş doğma büyüme almanyada ama. Biz şimdi evlenirsek benim oraya gidebilmem için ev tutması gerekiyor ve belirli bir düzeyde geliri olması gerekiyor. Bu gelir miktarı ortalama ne kadar olması gerekir bilginiz var mı?

  221. Ben Türk vatandaşıyım ailem almanyada ,dayim bana aile isteği yollayacak ancak hesabımda 50 bin TL para ve üzerime ev yada arsa görünmesi lazımmış bu sartlar böylemi sizce bilgi verebilirmisiniz?

    1. Merhaba Özgür Bey,

      Schengen vizesiye gideceksiniz sizi Türkiye’ye bağlayan iş ve sahip olduklarınız önemli olacak.
      Ancak 18 yaşında küçükler için aie birleşimi olanaklı, bunu da sadece ebeveynle aile birleşimi yapabileceksiniz mümkün.

      Kolay gelsin

  222. Merhaba,
    Ben alman vatandaşıyım 5 yıldır türkiye de yaşıyor ve çalışıyorum, bu süreçte evlendim ve 3 yıldır evliyim. Almanya ya dönüş kararı aldık. eşim Türk vatandaşı ve türkiye de doğup büyüdü. Almanya da ilk zamanlar babamın yanında kalmayı düşünüyoruz. 3 oda olduğu icin bizim bir odamız olacak. Ben hamile olduğum için is bulurmuyum bilmiyorum. Gelir belgesi isterler mi? Ne yapabilirim? Doğumu eşim olmadan yapmak istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim. İyi akşamlar
    Büşra K.

    1. Merhaba Büşra Hanım,

      Siz zaten istediğiniz zaman gidip yerleşebilirsiniz. Aile birleşimi için gelir belgesi bazı eyaletler ister ancak siz iş bulamayacaksanız eşiniz için de bir iş olanağı yaratmanızı öneririm. Bu durumda bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

      Kolay gelsin

  223. Merhaba ben Türk ve Bulgar olarak çift vatandaşım 3 ay önce bulgar kimliğim ile almanyaya gelip çalışmaya başladım ve Türk vatandaşı nişanlım ile evlenip onuda buraya getirmek istiyorum izlemem gereken yol nedir ?Nişanlımın A1 dil sertifikası alması gerekecek mi ?teşekkürler.

    1. Merhaba Oktay Bey,

      Siz AB vatandaşı olduğunuz için nişanlınızın A1 sertifikası almasına gerek olmayacak.

      Eğer Almanya’da nikah kıyılacaksa, nikah dairesinden nişanlınızın size göndermesi gereken evrak listesi alabilirsiniz. Nişanlınız onları size gönderdikten sonbra nikah tarihi alınması gerekir.
      Bu nikah tarihi ile, nişanlınız aile birleşimi vizesine başvurabilir.
      https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/ adlı linkten size en yakın danışmanlık bürosundan da bilgi almanızı öneririm.

      Kolay gelsin

  224. merhaba ben alman vatandasi bir doktor bayan ile evleniyorum nasipse bu yaz A1 mecburi mi ve 1 yıllık pasaport sahibi olmakta mecburi mi

    1. Merhaba Cemali Bey,

      Alman vatandaşı da olsa A1 almanız gerekir. Pasaportun da vize başvurusu esnasında en az 1 yıllık olması gerekir. Aksi takdirde vize gelene ve oturum izni alana kadar pasaportun süresi çok az kalır ve size ancak pasaportun süresi kadar oturum verirler.

      Bilginiz olsun

  225. merhaba, ben b2 düzeyinde almanca seviyesi ile hemşire olarak almanya’ya gidiyorum.Eşimi denkliğimi aldıktan sonra mı yanıma çekebilirim acaba ? yoksa ikametgah aldıktan sonra çekebilir miyim?

    kolay gelsin

    1. Merhaba Sibel Hanım,

      Telafi eğitimi, varsa telafi eğitim süresi, ne zaman ve ne kadar oturum aldığınız önemli olacak. Bu durumda yabancılar dairesiyle iletişime geçmenizi öneririm.

      Genel olarak 3 aylık maaş bordrosu ve oturum izni önemli olacak ama tüm bu veriler ışığında yine de yabancılar dairesinin talebi, takdiri belirleyici olacaktır.

      Kolay gelsin

  226. Merhabalar ben schengen vizesi aldım ailem Almanya’da yaşıyor orda kalmak istiyorum kalmak için hangi yolları izlemem lazım ve ausbildug ve dil eğitimi alabilirmiyim vizeyi uzata bilme veya çevire bilme şansım nedir bana bir yol gösterin lütfen

    1. Merhaba Emir Bey,

      Schengen vizesi ile oturuma alma hakkınız yok. Başvurmanız durumunda da ulusal vize için Türkeiye’ye gemenizi öneriyorlar.
      Şartları yerine getirmeniz durumunda Ausbildung öncesi dil eğitimi alabilirsiniz. Ancak bu durumda asgari düzeyde de olsa Almanca bilmek gerek. Bunun için de Türkiye’de en az B1 düzeyinde Almanca öğrenmenizi öneririm.

      Kolay gelsin

  227. Merhaba eşim turk ama alman vatandaşı biz 7 aydır evliyiz ve ankarada aile birleşimi için sınavım yakın ama esim 2 gün önce beyin ameliyatı gecirdi ben kalıcı olarak eşimin bana ihtiyacı var nasıl gidebilirim kendisi ve 15 yaşında okuyan kizi var başka kimseyi yok yardımcı olun lütfen saygılar erhan uysalsoy

    1. Merhaba Erhan Bey,

      Sorular için ancak zaman bulabiliyorum. Umarım bir çözüm bulabilmişsinizdir.

      Yoksa eşinizin durumunu gösteren evraklarla vize bölümüne bir dilekçe yazmanızı öneririm. Tabii önceden idata’da bir kayıt oluşturmanızı öneririm.

      Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim

  228. Melek hanım merhaba. Bi sorum vardı size. Ben Türk vatandaşıyım. Eşim Arnavutluk vatandaşı. 2.5 yıl önce evlendik. Turkiyede yaşıyoruz. Arnavut vatandaşlarından Almanyayi ziyaret için vize istemiyormuş. Eşimin kardeşi Almanyada yaşıyor. Onun eşi doğum yapacak. Turkiyeden eşimle beraber Almanyay gitmek istiyoruz. Bu durumda benim Almanya için vize başvurusu yapmam gerekir mi? Veya vizesiz Aile cüzdanımızı yanımıza alıp bununla bende almanyaya giriş yapabilirmiyim. Ben 6 gün kalacağım eşim 1 ay kalacak.

    1. Merhaba Fikret Bey,

      Eşiniz vizesiz giriş yapabilir ancak sizin vizeye başvurmanız gerek. Vizesiz giriş yapılamaz.

      Bilginiz olsun

  229. Merhaba melek hanım… aile birleşimi ile almanyaya geldim eşim alman vatandaşı burda çocuğum oldu şuan 1 yaşında alman vatandaşı, eşimin güzel bir geliri var ve bende hastanede yeni işe başladım çalışıyorum evimiz 60 metrekare…size sorum benim Türkiye de 13 yaşında çocuğum var aile birleşimi vizesi başvurusu yaptık yeni bekliyoruz…evin 60 metrekare olması durumunda vizesi red olurmu acaba bu arada ev arıyorum fakat bulunduğumuz yerde boş ev bulmak sıkıntı ,işimiz de burda ne yapacağım bilmiyorum bulsam hemen taşınacağım ..bu sebepten dolayı çocuğuma vize vermezlerse diye çok korkuyorum melek hanım lütfen bilgilendirirmisiniz yardımcı olurmusunuz minnetle rica ediyorum lütfen 🙏teşekkür ederim

    1. Merhaba Filiz Hanım,

      Çocuğunuzu yanınıza götürebilirsiniz ancak 60 metrakare ev 4 kişi için küçük. Konut sıkıntısı çok olduğu için yabancılar dairesi esneklik gösterebilir. Bunu yabancılar dairesi ile görüşmek gerek.

      Kolay gelsin

  230. Merhaba Melek Hanım
    Çok araştırıp bir sonuç alamadığımız içinden çıkamadığımız bir konu var lütfen yardımcı olur musunuz?
    Sevdiğim kızın ailesi Almanya’da oturum iznine sahipler. Fakat kız biraz geç gittiği için oturum vermemişler şu an Shengen vizesi ile orada kalıyor. Ausbulding yaparsa mı beni daha hızlı çağırabilir evlenmek için yoksa üniversite okuyup bitirirse mi? Evli de değiliz ayrıca. Şu an kendisi 22 yaşında.
    Saygılarımla, Ömer

    1. Merhaba Ömer Bey,

      Arkadaşınızın öncelike orada yasal oturum alması gerekiyor. Yasal oturum alsa bile Türk vatandaşı olduğu için sizin de giderlerinizi karşılamak durumunda, bu nedenle öncelikle yasal konum alsın arkadaşınız.

      Kolay gelsin

  231. Merhaba iyi akşamlar melek hanım benim eşim almanyandan iş teklifi aldı bi 4 5 sene orada kalmamız gerekecek ama eşimle beraber yerleşmek istiyoruz aynı zaman giriş yapmak için bi de iki çocuğumuz var bu prosedür nasıl olmalı bilgilendirirseniz sevinirim.

    1. Merhaba Tuğçe Hanım,

      Eşiniz çalışma vizesine başvuruken siz ve çocuklarınız da aynı anda aile birleşimi vizesine başvurabilşirsiniz. Eşiniz mavi kart statüsünde çalışacaksa siz de A1 sertifikasından muaf olursunuz. Aksi takdirde A1 Almanca sertifikası ibraz etmek gerekir.

      Bilginiz olsun

  232. Merhaba benim de bi sorum olucakti. Ben alman vatandasiyim, su anda almanya da ikametgah ediyorum, 8aylik hamileyim Ve riskli hamile gecirdigim icin seyehat yasagi rapor verildi doktorum tarafimdan. IData randevu aldik Ama halen randevu atanmadi. Ankara büyükelciligine rapor Faxladim durumun aciliyetinden dolayi Ama istisna randevu veremiyorlarmis. Burda ausländerbehörde ile görüstüm burda islemlar baslatildi Ama randevu olusmadan elim kolum bagli. Nereye daha basvurabilirim durumum Cok kötü lütfen yardimci olun

    1. Merhaba Fulya Hanım,

      Yabancılar dairesinden vize ön onayı yani kapalı zarf almanız durumunda görüşme sonrası işlemler biraz hızlanabilir ancak yine de randevu için beklemek gerek, dedikleri gibi istisna uygulanamıyor.

      Bilginiz olsun

  233. Kolay gelsin ben şimdi alman vatnadşalıgı olan bir kız ile evlensem almayadaki olan madi ve manavi degerlerin desteğin türkyede yaşadığımız zaman Gine haklarımız varmı mesela örnegin çocuk parası gibi VS bu tür şeyleri desteğin Gine evlendigimiz zamandan ikametgah adresimiz türkyede olsa bile bu türü konulardan almayadan destek ala biliyor muyuz?

    Ve Oray gitmek için bize gerekli olan ebraklarıda söyle bilrimisniz?

  234. Merhabalar Melek hanım,

    Ben 1 sene eğitim için Almanya’da yaşadım. Eşimle beraber gittik. Daha doğrusu orada evlendik Danimarka’da. Evliliği de almanyada kayıt ofislerinde kaydettirdik. Benim vizem bittiği için idatadan aile birleşimi vizesine başvurdum. Eşim bilim adamı ve 3 yıllık oturumu var. Blue card a sahip. A1 belgesi istenmiyor. Benim merak ettiğim ev boyutu konusu. Bizden kira söyleşmesi istemiyor konsolosluk. Eşimin anmeldung belgesini istiyorlar. O belgede metrekaresi yazmıyor. Bu bilgiye nasıl ulaşıyorlar? Eşimin yaşadığı eyalet Saksonya Anhalt. İdata buradan oraya belgeleri gönderince oradaki göç idaresi mi evin metrekaresine bakıyor? Ben 2 Nisanda başvurdum ve hala randevu tarihi bekliyorum. İşlemler zaten uzun sürüyor ve bu ev meselesi yüzünden daha da uzamasını istemiyorum. Evi 35 metrekare ve studio. Ekstra oda yok yani. Sizce hemen yeni bir ev bulmamız gerekir mi?

    1. Merhaba Merve Hanım,

      Konutun yeterliliğine yabancılar dairesi bakıyor. 2 kişinin ytaşamasına uygun konutun büyüklüğü yaklaşık 55-60 m². Ancak konut sorunu büyük. Bu konuda esneklik gösterbileceklerini düşünüyorum.
      Yine de eşiniz göç danışmanlığından bilgi alabilşir. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Ya da bulunduğu şehirdeki Welcom Center’a danışabilir.

      Bilginiz olsun

  235. merhaba, benim bir sorum olacaktı.
    eşim alman vatandaşı, ben türk vatandaşıyım.
    biz danimarkada nikah yaptık ve bunu alman hükümetine bildirdik. almanya da evli görünüyoruz ama benim oturum alabilmem için a1 sınavını geçmem gerekiyor. şöyle de bi durumumuz var . ben 3 aylık hamileyim. sınavsız bir şekilde almanyaya gidebilir miyim? yoksa sınav şart mı? bunları cevaplarsanız çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler

  236. Merhabalar iyi günler ben alman vatandaşıyım ve 8 ay önce Türkiyede evlendim almanyada yaşıyorum ve hamileyim eşimi A1 öğrenmeden almanyaya getirme imkanım varmı acaba

    1. Merhaba Aynur Hanım,

      Hamiliğinizin son aylarına doğru eşiniz çocuk üzerinden A1 gerekmeden gelebilir. Ancak bu onay ancak hamileliğin son aylarına doğru verilebir. Bence eşiniz A1 öğrenerek daha önce yanınıza gelebnilir.

      Kolay gelsin

  237. Merhaba, eşim almanya doğumlu vatandaş ve serbest meslekte çalışıyor. Bense trde yüksek lisans yapıyorum. Aile birleşimi şartlarında yüksek öğrenim mezunu olanlardan dil şartı aranmayabilir yazıyor. İdataya ulaşamadım. Yine de dil sertifikasına gerek varmı. Bilgilendirirseniz sevinirim. İyi çalışmalar

    1. Merhaba Mehtap Hanım,

      Vize evrakları arasında dediğiniz gibi bir ibare var ancak söz konusu kişilerden de A1 sertifikası isteniyor.

      Bilginiz olsun

  238. Aile birleşimi yapalı 3 ay oldu ve henüz vize çıkmadı. Ben Almanya da hemşire olarak çalışıyorum. Kızım ve eşim gelecek. 3 ay dan sonra daha ne kadar sğre uzayabilir ?

    1. Gizem Hanım,

      Corona şartları ve Ugrayna’dan gelen savaş mağdurları nedeniyle kurumlar zaten çok yoğun. Geçikmenin nedeni bunlar.

      Biraz sabırlı olmanızı öneririm.

      Kolay gelsin

  239. merhaba melek hanım, benim sorum şu;
    eşim alman vatandaşı ben türk vatandaşıyım. şuan da türkiyedeyim ve 2 aylık hamileyim aile birleşimi sınavı olmadan direkt eşimin yanına Almanya ya gidebilir miyim acaba?
    Bir çok siteye baktım. bazı sitelerde eşim çocuğumu yanımda istiyorum diye dilekçe verirse sınavsız geçebileceğimi söylüyor. bazı sitelerde ise çocuk doğduktan sonra geçiş yapabileceğimi söylüyor.
    Bana da yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler 🙂

    1. Merhaba Gözde Hanım,

      Henüz hamileliğinizin çok başındasınız. Sınavı vererek bir an önce aile birleşimi vizesi ile gitmenizi öneririm. Aksi takdirde hamileliğinizin sonuna doğru ancak bir şansınız olabilir. O zaman uçuş ile ilgili problem yaşayabilirsiniz.

      Kolay gelsin

  240. İyi günler, biz 4 kişilik aileyiz eşim ve 2 çocugum türkiyede yaşıyor aile birleşimi için başvuru yapmam lazım evim 40 metre kare bu ev yetermi başvuru yapmam için
    Teşekkürler

  241. Merhabalar,
    Türk asıllı Alman Vatandaşı eşimle 4 yıldır evliyiz ve beraber Türkiye’de yaşıyoruz.
    Eşim geri Almanya’ya dönmeye karar verdiği için aile birleşimine başvuru yaptık.
    Benim sorum şu, eşim Alman Vatandaşı ve 4 yıldır benimle Türkiye’de ikamet ediyor. Almanya’da kalacağımız evi kiralamadık henüz ve orada bir işi yok , gittiğimizde işini kuracak. Konsoloslukta bir problem çıkar mı nasıl bir yol izlememiz gerekiyor ?
    bilgi verirseniz sevinirim,
    iyi çalışmalar
    Fatma Kukul

    1. Merhaba Fatma Hanım,

      Vize onayı yabancılar dairesi verir. Yabancılar dairesi nerede oturacağınızı ve nasıl geçineceğinizi sorabilir. O zaman da açıklamanızı yaparsınız.

      Bilginiz olsun

  242. Merhaba Melek hanım
    Ben Türk vatandaşıyım lisansüstü öğrencisi olarak 4 yıldır Almanya’dayım ulusal vizem var. Belirli aralıklarla oturumum yenileniyor (öğrenciliğim devam ettiği için). Şu an 6 aylık daha oturum sürem var. Nişanlım Alman vatandaşı bir Türk. Biz Türkiye’de nikah yapıp Almanya’ya geri gelsek beni aile birleşimi için geri mi gönderiyorlar? Aylık 35 saatlik kontratlı bir işim de var. Eğer grri göndereceklerse Almanya’da standesamtta nikah yapmamız daha mı doğru olur? Teşekkür ederim şimdiden.

    1. Zehra Hanım Merhaba,

      Her iki durumda da oturum ile sıkıntınız olacağını düşünmüyorum. Bir sonraki uzatmada aile birleşimi üzerinden almak mümkün.

      Yine de gelmeden göç danışmanlık bürolarından bu konuda bir danışmanlık alın lütfen.

      Bu linkten en yakın büroya ulaşabilirsiniz.
      https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Kolay gelsin

  243. Merhaba,
    Benim durumum biraz karisik ve uzun oldugu icin anlayisiniz ve sabriniz icin simdiden tesekkür ederim.
    Su anki esimle 2020 yilinda Almanya’da tanistik, onunla tanistigimizda eski esimle ayriydik ve bosanmaya calisiyordum, corona nedeniyle calistigim yer kapaninca ben Türkiye’ye dönmek zorunda kaldim. Bu sürecte de eski esim bosanmak icin anlasmayinca biz de bir türlü evlenemedik. Isler uzamaya baslayinca da simdiki esim sirketi üzerinden Ausbildung yapmam icin beni kaydetti ve 2021 yili Temmuz ayinda Ausbildung yapmak üzere vize basvurusunda bulundum ancak red cevabi aldim, gerekce de benim Ausbildung yapmak istedigim bölümde önceligin Alman vatandaslarinda oldugu ve bu nedenle benim Ausbildung yapmamin mümkün olmadigi belirtildi, ancak Ausbildung yapmak icin kayitli oldugum okul beni kabul etti ve dersler online olarak devam ettigi icin bana yardimci oldular ve ben de derslerime devam edebildim. Ayrica A2 dil sertifikami da aldim ve Almanya’da online olarak dil kurslarina da devam edip B1 seviyesine gelebildim ancak B1 sertifikam henüz yok. Bu sürecte eski esim bosanma icin anlasti ve bosanabildim. Bosandigim icin de simdiki esimle evlenmeye karar verdik ve gectigimiz ay Türkiye’de evlendik. Esim Alman vatandasi ve aramizda 11 yas fark var. Su anda Aile birlesimi vizesine basvurmak icin randevu sirasi bekliyorum ancak tekrar red cevabi almamak icin bazi sorularim olacakti:
    1- Aile birlesimi vizesine basvururken Ausbildung icin okula devam ettigimi ve geldigimde de esimin sirketi uzerinden Ausbildung yapmayi planladigimi bildirmem gerekir mi yoksa sirket esimin adina kayitli oldugu icin yanlis anlasilma olasiligi olabilir mi?
    2- Esim Alman vatandasi oldugu icin oturdugu eve ve kazancina iliskin bir sorgulama yapilir mi?
    3- Benden herhangibir banka teminati vs. istenir mi?
    4- Basvurudan önce özel bir sigorta yaptirmam gerekir mi?
    5- Evliligimize ve iki yillik iliskimize dair cekilmis fotograflardan bir derleme olusturdum bunu da basvuru sirasinda sunmayi dusunuyorum.
    Simdiden cok tesekkür ederim ilginiz icin. Iyi calismalar dilerim.

    1. Merhaba Özge Hanım,

      Vize başvurusu esnasında aileyi ilgilendiren konular hakkında sorular olacaktır. Onlar sormadfıkça fazla bigi vermemenizi öneririm.
      Eşinizin geliri gerektiğinde yabancılar dairesi tarafından sorgulanır. Vize görüşmesinde buna yönelik bir soru olmayacaktır.

      Banka teminatı göstermenize gerek yok. Resimleri yanınızda götürün, görüşmenin gidişatına göre gösterebilirsiniz. Seyahat sağlık sigortası istenebilir. Bunu gün içinde yaptırıp teslim edebilşirsiniz.

      Kolay gelsin

  244. Selamlar
    Eşim türk vatandaşı doktor almanyaya gidecek ve ben mühendisim 2 yıl yaşaması gerek aile birleşimi için o iptal gibi ama benim yanına gidebilmem için hangi vize bizim için daha mantıklı olur. Diplomam avrupada geçerli ing b2 almanca a1 yardımlarınızı beklerim.

    1. Ahmet Bey,

      Eşinizin hangi statüden gittiğini anlayamadım. Dil öğrenmek ya da ek eğitim için gitmiş de olsa siz yine de kendiniz için bloke hesap açarak aile birleşimi yapabilirsiniz.

      Kolay gelsinb

  245. Merhaba
    Eşim doguştan hem alman hemde türk vatandaşı biz Türkiye’de evlendik ve 2 senedir Türkiye’de yaşıyoruz . Eşim hamile ve almayada doğum yapacak ben eşimin doğumuna Almanyaya nasıl gidebilirim acil yardımlarınızı bekliyorum

    1. Merhaba Hakan Bey,

      Sadece doğumda bulunmak üzere ziyaret yani Schengen vizesine başvurabilirsiniz. Ya da çocuğunuzun doğumu yakınsa Alman çocuğa aile birleşimini de deneyebilirsiniz.

      Kolay gelsin

  246. Merhabalar melek hanim ben eşimi turkiyeden getirecem otururum süresiz degil maaşim 2100 net eşimi getirebilirmiyim yarrimci olursaniz sevinirim hayirli geceler

    1. Merhaba Murat Bey,

      Eşiniz aile birleşimi yapabilir. Yine de en yakınınızdaki göçdanışmanlığı bürosundan danışmanlık almanızı öneririm. Ayrıntılar konusunda size yardımcı olurlar.

      Bu linkten en yakın büroya ulaşabilirsiniz.
      https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      A1 Almanca sertifikası alması da gerekecek

      Kolay gelsin

  247. Merhaba, ben master için almanyaya gideceğim yakın zamanda. Aile birleşimi ile eşim de gelsin istiyorum. Nasıl bir sürecimiz olacak neler yapmamız gerekir. İki kişinin de mi bloke hesap açması gerekiyor.desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim

  248. Melek Hanım Merhabalar,

    Ben çifte vatandaş (Hollanda-Türkiye) olarak yaklaşık 8 yıldır Almanya’da ikamet etmekteyim. Nişanlım ise Türkiye’de yaşayan bir Türk vatandaşı. Aile birleşimi konusunda bilgi veren her platformda olduğu gibi burada da Almanya’da yaşayan eşin/müstakbel eşin Türk veya Alman vatandaşlığı olması durumunda mevzuatların farklı olduğundan bahsedilmiş. Peki bizim durumumuzda süreç nasıl işleyecek?

    Bazı platformlarda Almanya’da yaşayan eş Türk vatandaşı olduğu takdirde belli bir miktarın üzerinde aylık gelir ibraz etmesi gerektiği belirtiliyor. Buna karşılık Alman vatandaşı olanlar ise sosyal yardım (HARTZ IV) aldığı takdirde bile eşini yanına alabileceğinden bahsediliyor. Bu durumda ben Türk vatandaşı olarak mı yoksa AB vatandaşı ve doğal olarak Alman vatandaşı gibi mi sınıflandıracağım? Bunu sormamın nedeni; Almanya’da henüz yeni yeni düzenini oturtmaya çalışan bir girişimciyim (start-up) dolayısıyla düzenli bir gelir akışım henüz yok ve herhangi bir yerde de bodrolu çalışan olarak da görünmüyorum. Eğer yabancı olarak sınıflandırıldığım takdirde kendimi bodrolu çalışan olarak gösterebileceğim geçici bir işe başlamayı planlıyorum.

    Sorular:
    – Bodrolu çalışan olarak işe başladığım takdirde geçmişe yönelik kaç aylık gelir beyan etmem gerekiyor?
    – Gelir ibrazında minimum bir net/brüt rakam var mı?
    – 30 Temmuz 2022 düğün tarihimiz doğal olarak aynı zamanda nikah tarihimiz de. Başvuruyu Nisan 2022 ortasında İzmir’de (nişanlım İzmir’de ikamet ediyor) yapmayı planlıyoruz, sizce zamanlama uygun mu?

    İpuçları:
    – Ben Hollanda doğumluyum, 8 yaşında çifte vatandaş oldum.
    – Yaşadığım eyalet NRW.
    – Start-up çalışmaları öncesinde düzenli olarak Almanya standartlarına göre yüksek sayılabilecek ücretlerde çalıştım, doğal olarak yüksek vergi ödedim (Steuerklasse 1).
    – Nişanlım da ben de lisans mezunuyuz.
    – Nişanlım İzmir’de yaşıyor ve yaklaşık 8 seneyi aşkın bir süredir Almanya’da da kolu olan uluslararası bir firmada uzman olarak yöneticilik yapıyor.
    – Nişanlım AlmancaA1 dil seviye sınavına hazırlanıyor.

    Bizim durumumuz biraz kompleks olduğu için karşılabileceğimiz farklı seneryolarda ne gibi aksiyon almamız gerektiğini anlayabilmemiz için uzun uzun yazarak elimden geldiğimce bütün ayrıntılarından bahsetmeye çalıştım umarım zamanınızı almamışımdır.

    Şimdiden çok teşekkür ederim ve iyi çalışmalar dilerim.

    1. Merhaba Mehmet Bey,

      AB vatandaşı olduğunuz için gelir teminatı göstermek durumundasınız. Maaş bordrosu da olur, banka hesabı da. Evin masrafları ve ikinizin aylık yaşam giderleri kadar aylık bir gelir söz konusu. Yaşam giderleri için Harzt IV’yi baz alabilirsiniz. Bu size aylık meblağ konusunda bir fikir verebilir.

      Nikah öncesi başvuru yapılacaksa nikahtan sonra soyadı değişeceği için mutlaka İdata’ya bildirilmeli. Bu aralar vize randevularının çok geç verildiğini duyuyoruz. Önceden başvurmak mantıklı. Ancak önden İdata’tan isim ve pasaport numarasıyla ilgili değişikliğin mümkün olup olmadığının sorulmasını öneririm.
      Siz AB vatandaşı olduğunuz için müstakbel eşinizden A1 serifikası istenmez.

      Ayrıca yaşadığınız yerdeki göç danışmanlık bürolarından bu konuda bilgi alabilirsiniz. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/
      Tereddüt etmeden danışmanlık alın, sizin yararınıza çalışan sosyal kurumlardır.

      Kolay gelsin

      1. Merhaba Melek Hanım size sorularım olucak müsaitseniz
        Şimdi ben hemşireyim
        Eşim inşaat mühendisi
        9 aylık bebeğimiz var biz almanyaya çalışmaya ve yaşamaya gitmek istiyoruz nasıl en sağlıklı şekilde gideriz?
        Hepimiz birlikte gidebilir miyiz ?
        Ayrı ayrı gidersek yolu nasıl tarif edebilir misiniz ?
        Ben bebeğimden ayrı kalmak istemiyorum 🙁
        Eğer önce ben gidiceksem hangi yolları izlemeliyim ?
        Teşekkür ederim iyi günler dilerim

        1. Merhaba Kadriye Hanım,

          Siz B1 tercihen B2 düzeyinde Almanca öğrenmek ve denklik yaptırmak durumundasınız. İş bulmanız durumunda eşiniz ve bebeğinizle gidebilirsiniz. Ancak maaşınız düşük olacağından eşiniz ve bebeğiniz için bloke hesap açmak gerekecektir.

          Bilginiz olsun

      2. Melek Hanım,

        Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Yazdığınızı henüz görebildim. Dediğiniz gibi müracaatı yaptık ben de kendimi bordolu çalışan olarak gösterdim.

        İlginiz için çok teşekkür ederim.

        Saygılar,

    2. Merhaba Melek Hanim

      Ben Alman vatandasiyim Esim Türkiyeden geldi, geleli 1,5 sene oldu ve hic Calismadi, Dil egitimide almadi. 8 aylik bir cocugumuz var Evliligimiz saglikli gitmedigi icin ayrilmak istiyorum, Calismiyor ve kendine ait bir evi saglik sigortasida yok , Nafaka ödemeye de durumu yok, buna ragmen cocuk üzerinden burada Almanyada kalma haki var mi ? Cocuk üzerinden sasyal yardi mi alabilir mi ? Almanya kalabilmek icin sorumlu sartlar nelerdir?

      Cok Tskederim iyi Calismalar.

      1. Merhaba Yelda Hanım,

        Ayrılmanız durumunda Alman çocuk üzerinden oturum alır ancak kısa süreli verirler. B1 düzeyinde Almanca öğrenmesi ve düzenli bir ilte çalışması önemli.

        Kolay gelsin

  249. Merhaba Melek Hanım
    Eşim çifte vatandaş (yunan ve türk) oğlumda aynı şekilde çifte vatandaş. Eşim ile birlikte Almanya da iş ve ev bulduk oraya yerleşmek istiyoruz. Hali hazırda shengen vizem var ve garanti olsun diye D tipi ulusal vize randevusu içinde başvuruda bulundum. Sadece shengen vizesi ile orays gidip oturum için başvuru yapabilir miyiz yoksa burda D tipi ulusal vize için bekleyip o şekilde mi başvuru yapalım. Ayrıca birlikte gideceğimiz için ne yapmamız gerekir ekstra bilgi verirseniz sevinirim

    1. Merhaba Burak Bey,

      Oturum alabilmek için ulusal vizeye başvuru yapmak gerek. Eşinizin orada yerleşik bir hayatı olması ve gelir teminatı da göstermesi beklenir.

      İyi şanslar

  250. Merhaba Melek hanım ben aile birleşimi yoluyla almanyaya gideceğim çok kısa bir süre sonra nikahimiz yapılacak benim öğrenmek istediğim şey bana en faydalı olabilecek şeyi öğrenmek istiyorum örneğin gider gitmez meslek kurslarına mı katılayım, sigortalı bir işemi başlayayım? geleceğimi garantiye almak için neler yapabilirim zamanım boşa gitsin istemiyorum bana neler tavsiye edebilirsiniz

    1. Merhaba Nurgül Hanım,

      Öncelikle böyle düşündüğünüz için sizi kutlarım. Kendi ayakları üzerinde var olmayı düşünmek takdir edilecek bir durum.

      İlk önce Almanca öğrenmek gerek. Aile birleşimi ile gideceğiniz için de uyum kurslarında bunu öğrenme hakkınız var. Ancak B1 sonrasında da B2 düzeyinde Almanca öğrenmek size eğitim yolunu açacaktır. Ben Almanca eğitime paralel olarak yarı zamanlı çalışmanızı da öneririm. Bu esnada da hangi konuda meslek eğitimi yapmak istediğiniz konusunda araştırma yapmanızı ve Arbeitsagentur’dan da bu konuda danışmanlık almanızı öneririm. Meslek eğitimi alabilmek için Arbeitsagentur’a kayıtlı olmak ve sigortalı bir işte çalışmış olmak gerekir.

      iyi şanslar

  251. Merhaba,

    Büyük bir merakla buradaki yorumların neredeyse hepsini okudum. Benim durumum ve sorum şöyle;
    Ben doktorandin olarak Renanya-Palatina eyaletinde üniversiteden kabul aldım. Buraya 3 Martta geldim, okulda çalışmalarıma başladım. Kendim için 12*861 euro eşim için 12*400 euro bloke hesap yaptık. Geldiğim gibi Mainz’da Bürgeramt’tan meldebescheinigung aldım, fakat burada kaldığım ev bir arkadaşımın evi, evin büyüklüğü 65 metrekare. Eşim İstanbul’da vizeye başvururken vize evrakları arasına wohnungsgeberbestätigungu koyduk ve burada arkadaşımızın yanında kira vermeden yaşayacağız dedik. Bu arada yanında kaldığım arkadaşım Ukrayna’dan savaştan kaçan 2 arkadaşını da eve kabul etti ve onlar da bürokratik işler için ikametlerini bu eve aldırdı.

    Birinci sorum; yabancılar ofisi ikamet adresime baktığında bu evde şu an 4 kişinin ikamet ettiğini görebilir mi ve bu yüzden red yiyebilir miyiz? Evin büyüklüğü için istedikleri özel bir evrak mı var?

    İkinci sorum; Ben evin nüfusu artınca Wiesbaden’da ev buldum, onu tutmaya karar verdim fakat orası çok yakın olmasına rağmen Hessen eyaleti olarak geçiyor. Eşimin evrakları Mainz yabancılar ofisine ulaştığında halihazırda ikamet adresi olarak gösterdiğimiz evde çok kişi var diyerek negatif dönerlerse ben Wiesbaden’daki eve kontrat yapmış olacağım, ve olumsuzluk durumunda bu kontratı sunacağım fakat bu sefer eyalet farkı olacağından Mainz yabancılar ofisi evraklarımı değerlendirmeyeck mi? Bu aşamada ne olur?

    Çok teşekkür ederim şimdiden.

    1. Merhaba Nisa Hanım,

      Bu konuda göç danışmanlık bürolarından da mutlaka destek-danışmanlık almanızı öneririm. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Ev 5 kişinin yaşamasına uygun değil. Ancak bu durumda direk ret verilmez. Göç danışmanlık bütolarıyla görüşmeniz durumunda sizi yönlendireceklerdir. Mutlaka ietişime geçin. Sizin yararınıza ve ücretsiz danışmanlık veriyorlar.

      İyi şanslar

    2. Merhabalar. Ben de tam olarak aynı sorunları yaşıyorum. Yani başvuru sürecindeyiz ama metrekare problem olur mu diye endişeleniyoruz. Çözebildiniz mi acaba?

  252. Merhaba,
    Deniz Hanım ben 20 yıl önce almanyadan sınırdışı edildim, çok büyük suç olmamak üzere maalesef bir suç işledim ve 3 yıl cezaevinde yattım ve tam 20 yıl önce kendi rızam ile türkiyeye sınırdışı edildim.
    Şimdi alman vatandaşı olan eşim ile aile birleşiminden almanyaya geri dönmek istiyorum,1 ay sonra konsoloslukta randevum var.. idata nın sitesinden doldurmam gereken evrak listesini aldım ve bu evrada doldurmam gereken bazı kısımlar var.Almanyada sabıkanız var mı ? ne tür suç işlediniz kaç sene cezaevinde yattınız hangi yıllarda yattınız vs vs bir çok soru var, aradan 20 yıl geçmiş ben tarihleri tam net olarak bilmiyorum.Bu durumda ne yapmam lazım, orayı boş bıraksam yada ortalama 20 yıl önce yazsam olur mu ? bu durumda bana tavisyeniz nedir ? Bİr de son sorum şu: ben 15 yıl önce bir avukat tutup almanya makamlarına bütün sınırdışı edilme masraflarını ödedim ve ayrıca giriş yasağını kaldırttım hepsininin ücretini ödedim.Acaba bana aile birleşimi için vize almam da sorun çıkarırlar mı ? Teşekkürler ederim. Saygılarımla..

    1. Merhaba Ali Bey,

      Başvuru formunndaki bnilgilerin doğruluğuna dair bir de imza veriyorsunuz. Dolayısıyla bu bilgileri de yazmak durumundasınız. Yaklaşık bir tarih verebilir, yanına fda tam tarihi hatırlamadığınızı belirtebilirsiniz. Cezanızı çekmişsiniz, bu nedenle de bir sorun olacağını sanmam. Olması durumunda da bir avukat desteği almanızı öneririm.

      iyi şanslar

  253. Merhaba

    Ben alman vatandaşıyım ve Almanya’da yaşıyorum Almanya’dan hazırlattığım evlilik karnesiyle Türkiye’de evlendim eşim Türk vatandaşı ve türkiyede yaşıyor simdi aile birleşimi icin başvuru yapmak istiyoruz eşimin benim yanima almanyaya gelmesi için. Neler yapmamız lazim neler lazim bize yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden emeğiniz için

    Saygılar
    Aylin .S

  254. Merhabalar eşim Almanya’da yaşayan Türk vatandaşı
    Aylardır sürünceme de bekliyorduk nihayet iletişime geçtiler. Kira Sözleşmesi (Adıma Bloke hesap Sağlık Sigortası Evlilik Cüzdanı 2 hafta süreli cvp) istediler eşim şuan Pansiyonda kalıyor (20m2) Ablam Almanya’da yaşıyor şartları iyi, evleri müsait. Sorum şu; Aile birleşiminde, Eşlerin aynı evde ikamet etme zorunluluğu var mıdır? Ev bulana kadar Ben ablamın evini gösterebilir miyim (eyaletler farklı) Teşekkürler.

    1. Merhaba Melike Hanım,

      Eşler aynı evde olmak durumunda, geçici olarak pansiyonda kalınabilir. Farklı eyalet kabul edilmiyor bildiğim kadarıyla.

      Eşinizin göç danışmanlığı bürolarından ya da yabancılar dairesinden bu konuda danışmanlık alması daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

      https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/ Göç danışmanlık bürosuyla da mutlaka görüşsün. Sizin yararınıza ve ücretsiz danışmanlık verirler.

      Kolay gelsin

  255. Merhabalar melek hanım benim eşim suriyeli almanyada oturum bekliyor göçmen olarak gitti ben türküm turkiyede resmi nikahimiz var aile birleşimi için ne yapmamız gerekir

    1. Merhaba Özlem Hanım,

      Anladığım kadarıyla eşinizin henüz oturumu yok. Oturumun hangi maddeden verildiği ve aie birleşimi hakkı olup olmadığına bakmak lazım. Bu durumda eşinizin avukatı sizi yönlendirecektir. Ancak oturumun verilmesini beklemek gerek diye düşünüyorum.

      Kolay gelsin

  256. Merhabalar, sevgilim mavi karta sahip ve şu an Almanyada çalışıyor. Evlendikten sonra aile birleşimi için başvurduğumda a1 sınav sonucu göstermem gerekir mi?
    Teşekkürler

    1. Merhaba,

      Çalışma amaçlı alınan mavi kart ise sizden A1 istenmez. Ancak yeni evlilik olacağı için aile birleşimi için 2 yıllık bir bekleme söz konusu olabilir.

      Kolay gelsin

  257. EŞİM VE ESKİ EVLİLİĞİNDEN OLAN KIZI AYNI EVDE YAŞIYOR KIZI 500 EURO GELİR KAZANIYOR STAJ YAPTIĞI İÇİN EŞİMDE 1800 EURO SÜRESİZ İŞ HAKKI OLARAKTAN BU MAAŞI ALIYOR.VE AYRICA KIZI OKUYOR DİYE ÇOCUK PARASIDA ALIYOR.SİZCE AİLE BİRLEŞİMİ İÇİN RED YEME İHTİMALİM VAR MI?

  258. Merhaba Melek hanım,

    Ben Alman vatandaşıyım ve 7 aylık hamileyim şu an. Eşimin konsolosluk randevusu 11.02.2022 de gerçekleşti ve eksik evrakımız vardı onu tamamladı ve gönderdi 15.02.2022 de. Ben devletten geçiniyorum annemlerin evinde ikamet etmekteyim ev 120/130 metrekare. Eşim a1 den muaf tutuldu hamile olduğum için ve geçiminizi nasıl sağlayacaksınız sorusunda iş belgesini gösterdik burda hazır bi işe başlayacak. Sorum şu; mayısın 11 de benim doğumum gerçekleşiyor, eşim o vakte kadar gelebilir mi vizesi sizce ne zaman çıkar veya çıkmaz mı? Bekliyoruz artık yavaş yavaş ümidimizi kesmeye başlıyoruz.. Allahım bekleyen herkese sabır ve güzel bir cevap almayı nasip etsin 🤲🏻

    Kolay gelsin iyi günler diliyorum

    Sevgi ve saygıyla:
    Nurgül Tuncel

    1. Soruma neden cevap gelmedi ? Herkese geliyor bi benimkine gelmiyor neden herkes görmemiş gibi davranmak zorunda. Sadece yardım istedim ama hiç kimse yardımcı olmuyor bu kadar şanssız ve kötü biri miyim ben?

      1. Nurgül Hanım,

        Fırsat buldukça herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu konuda sizlerden de biraz anlayış bekliyoruz. Acil durumlarda hafta içi mesai saatleri arasında arkadaşlarıma ulaşabilirsiniz. Web sayfamızda danışman arkadaşlarımın ietişim bilgileri mevcut.

        Kolay gelsin

    2. Nurgül Hanım merhaba,
      Yabancılar dairesi ie görüşmenizi öneririm. Evraklar şimidi yabancılar dairesindedir. Siz hamileliğiinizi gerelçe göstererek işlemin hızlanmasını rica edebilirsiniz.

      Bu konuda göç danışmanlık bürolarından da mutlaka destek-danışmanlık almanızı öneririm. https://bamf-navi.bamf.de/de/Themen/Migrationsberatung/

      Kolay gelsin

  259. Merhaba ben doguma büyüme almanyaliyim ama türk vatandasiyim. Esim türkiyede ve a1 sinavina 4 kez katildi ama kazanamadi. Baska bir yöntemle esimi almanyaya getirebiliyormuyum. Veya baska bir cözümü yokmu.