Almanya Aile Birleşimi Vize Şartları


Aile Birleşimi: Familienzusammenfuhrüng 
Aşağıda belirtilen belgelerin hem asıllarının hem fotokopilerinin ibraz edilmesi gereklidir:

1.    Eksiksiz olarak Almanca doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış iki adet başvuru formu + İkamet Kanunu`nun 55. maddesine göre ek bilgi.

2.    18 yaşını doldurmuş olmak.
3.    Vize için 2 adet biyometrik vesikalık resim (6 aydan eski ve rötuş olmamalı)

4.    En az bir yıl geçerli (imzalı) T.C. Pasaportu. 

5.    Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül B). Yabancı uyruklu eşe dair bilgileri de içermelidir. (Nüfus Müd.)

6.    Uluslar arası evlenme cüzdanının fotokopisi

7.    Tam Tekmil Vukuatlı nüfus kayıt örneği (her iki eş için) (Alman eşin daha önce Türk uyruklu olması durumu için de geçerli). Nüfus kayıt örneğinde özellikle „Düşünceler“ bölümünün eksiksiz doldurulmuş olduğuna ve bütün nüfus olaylarının (ör.: önceki evlilikler, boşanmalar, çocuklar, anne-baba, vatandaşlık olayları ) yazılı olduğuna lütfen dikkat ediniz.(Nüfus Müdürlüğünden alınır.)

8.    16 yaşında evlilik yapanlarda, evlenebileceğine dair mahkeme kararı, Almanca tercümesiyle birlikte,17 yaşında evlilik yapanlarda anne babanın yazılı muvafakati

8.    Almanya'daki eşe ait ikametgah (Meldebescheinigung)

9.    Eş Alman vatandaşı ise ve daha önce hiç Türk vatandaşı olmadıysa, bu nüfus kayıt örneği yerine Alman doğum belgesinin ibraz edilmesi gereklidir. (Geburtsurkunde)

10.    Eşlerden her ikisinin daha önceki bütün evliliklerine dair kesinleşme şerhi ile birlikte gerekçeli boşanma ilamı ve Almanca tercümeleri / duruma göre ölüm kayıt örnekleri

11.    Almanya`da yaşayan Türk eşe ait oturma müsaadesinin fotokopisi. Eş Alman vatandaşı ise, pasaportunun veya kimlik belgesinin fotokopisi.

12.    A1 düzeyinde temel Almanca  bilgisine sahip olunduğuna dair sertifika, (Bu sertifika  Goethe Enstitüsü,  ÖSD gibi kurumların yaptığı sınav sonucunda alınır.)

13.    Vize ücreti eşi Türk olanlar için 75 €’dur.  Eşi Alman ya da AB vatandaşı olanlardan ücret alınmaz. 

14.    Varsa eski pasaportlar/ eski pasaportun kaybolması durumunda emniyet müdürlüğünden pasaport protokolü.

Beraber gidecek bebekler-çocuklar için de bir dosya hazırlanmalıdır. (18 yaş altı çocuklar için 37,5 €)

Nikâh Almanya`da yapılacaksa vize başvurusu için ilaveten aşağıdaki belgeler de gerekmektedir. 

•    Her iki eşe ait uluslararası doğum kayıt örneği (Formül A)
•    Her iki eşe ait uluslararası evlenme ehliyet belgesi veya Almanya`daki evlendirme memurluğundan evlilik başvurusunun yapıldığına dair teyit

Konsolosluk gerek görürse başka belgeler de isteyebilir. 
Yabancılar Dairesi, Almanya’da yaşayan eşten ayrıca maaş bordrosu (3 ya da 6 aylık) ve yeterli büyüklükte evi gösterir belge talep eder.